atarionline.pl [K] Klawisze funkcyjne Atari 800XL - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorzbanpl
      • CommentTime18 Jan 2026 11:04

Kupię 5 klawiszy funkcyjnych klawiatury Atari 800XL.
      • 2:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime18 Jan 2026 11:12

Musisz napisać o jaki typ klawiatury ci chodzi bo są 4 różne, niezamienne.
      • 3: CommentAuthorzbanpl
      • CommentTime29 Jan 2026 09:46

Nie wiedziałem, że jest aż tyle typów. Moja klawiatura wygląda jak na zdjęciach. Bardzo zależy mi na odnowieniu komputera bo to był mój pierwszy komputer ale trafił do rodziny i ...
      • 4:

CommentAuthorMaW
      • CommentTime29 Jan 2026 11:37

Współczuję - foliowa.

Chodzi Ci o keycapy, czy po prostu masz stare, ale nie działają?
      • 5: CommentAuthorZenon
      • CommentTime29 Jan 2026 12:22

Wydaj trochę grosza i kup klawiaturę ze stykami metalowymi na taśmie połączeniowej. Zniknie wiele problemów. Tu widzę że już masz na foli uszkodzenie. Widać z fotki że styki są jeszcze ok, niezaśniedziałe, ale to moment jak będzie po nich. Co prawda klawiatura którą polecam też kiedyś padnie, ale styki w klawiszach łatwo doprowadzić do porządku, a styki na folii są praktycznie nie do zdarcia, chyba że sam uszkodzisz. Na allegro taka jest, nie jest tania, ale warto.... Ja bym wymienił w ciemno, bez namysłu.
      • 6:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime29 Jan 2026 12:50

Tych klawiszy nie mam więc nie pomogę. Popieram zdanie @Zenona. Te klawiatury membranowe to zło okrutne. Chyba, że chodzi o przywrócenie do stanu jak najbliższego oryginału dla tego konkretnego egzemplarza - no to membranę można kupić od Duddiego na retronics.eu (https://retronics.eu/?a=item&id=116&l=pl).