atarionline.pl Atari poszukiwane - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorbac_tqa
      • CommentTime22 Jan 2026 18:34

Poszukuje swojego sprzętu - wiele lat temu sprzedałem swoje XE, komuś z Wrocławia. Na pewno jest tutaj na forum. Jeżeli chcesz pozbyć się tego sprzętu - odkupię je w całości z dyskami i stację. Bac/tQA
      • 2:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime22 Jan 2026 18:49

Hej Bac - aby zwiększyć szanse, podaj, jaki to model XE. A może masz zdjęcie tego sprzętu albo jego numery seryjne? A może znasz tę osobę z ksywy, imienia i nazwiska?
      • 3: CommentAuthorbac_tqa
      • CommentTime22 Jan 2026 20:08

Hey Kaz. Foty nie mam ale jestem na 90% pewny, że był to Solo z kumplem
      • 4: CommentAuthorpigula
      • CommentTime22 Jan 2026 22:02

bac_tqa - odpuść stacje - kup do Atari subcarta albo avg z kabelkiem sio... i praca będzie przyjemnniejsza. A jak u Lotharka kupisz U1MB - to na party w ciągu 20 minut ktoś Ci to zamontuje w Atarce....
      • 5:

CommentAuthorlaoo
      • CommentTime22 Jan 2026 22:39

@bac_tqa - a w który to było roku jeśli pamiętasz?
      • 6: CommentAuthorbac_tqa
      • CommentTime23 Jan 2026 07:59

@laoo - nie pamiętam w którym roku. Ale minimum 14 lat wstecz
      • 7: CommentAuthorxrazowy
      • CommentTime23 Jan 2026 09:53

@bac_tqa :-D Nawet nie wiesz ile mi radochy zrobiłeś! kopę lat!
      • 8:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime23 Jan 2026 10:28

@bac_tqa - wiem, co czujesz. Ja parę lat temu odzyskałem (odkupiłem) moją amigę 1200 z epoki :D
      • 9:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime23 Jan 2026 11:31

Ja w okolicach 2005 roku odkupiłem swoje pierwsze duże Atari (520STM z osobną stacją SF314), które sprzedałem w 1992 roku, gdy kupiłem Atari STE. To jak spotkanie ze starym kumplem.
      • 10:

CommentAuthorlaoo
      • CommentTime23 Jan 2026 13:14 zmieniony

Pytałem o rok, bo jeśli to był na 90% Solo to tym kumplem byłem ja. Tylko że to było 25 lat temu, bo wtedy mieszkaliśmy przez jeden semestr z Solem na stancji. W każdym razie pamiętam, że byliśmy u "sławnego Atarowca" po coś i tym czymś mogło być Atari, ale żadnych dysków nie pamiętam. Moja pamięć twierdzi, jeśli nie halucynuje, że to było w akademiku Akademii Rolniczej i tym Atarowcem mógł być Bac. No ale jeżeli to byliśmy my, to wątpię, czy te Atari tym bardziej stacja, czy dyski jest jeszcze do namierzenia.
      Sprawę gmatwa trochę fakt, że Solo nic nie pamięta :)
      • 11: CommentAuthorbac_tqa
      • CommentTime23 Jan 2026 18:08

X - wariacie. Kupe lat - bywasz w Sanoku?. Podeślij do siebie numer tel.

Kuba - hmmm… no tak jakby wracać do starej miłości
      • 12: CommentAuthorbac_tqa
      • CommentTime23 Jan 2026 18:10

Laoo/Kaz/X/Kuba - może macie do odsprzedania jakieś xe w normalnych pieniądzach?
      • 13:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime24 Jan 2026 05:18 zmieniony

Na OLX spokojnie znajdziesz XE za około 500 zł. To masz za 460 zł do negocjacji:

->link<-
      • 14:

CommentAuthormarcowy
      • CommentTime24 Jan 2026 09:25 zmieniony

Warto zwrócić uwagę czy dane 65XE ma złącze ECI, które występowało w kilku ostatnich seriach tego modelu, czyli tych z płytą od 130XE. Można taniej ram rozszerzyć jeśli nie chcesz inwestować w Ultimate'a, tylko np. AVGcarta. Jeśli coś mieszam to mnie poprawcie - sam mam wersję bez ECI
      • 15: CommentAuthorxrazowy
      • CommentTime24 Jan 2026 09:44 zmieniony

@bac_tqa - nie mam co prawda żadnej nadmiarowej atarki, ale mogę ci wysłać swoją, bo (wstyd się przyznać) ale leży tylko cały czas na strychu i marnieje. Więc jakby miało to się przyczynić do tego, żę usłyszę jakieś Twoje nowe muzaki to wysyłam od razu. Ja działam głównie na emulatorze. (po prostu mi wygodniej) - a atarki nawet nie bardzo mam jak i do czego podłączyć. Ps. cały czas mam ten sam numer telefonu co 20-25 lat temu, podesłałbym na priv, ale nie bardzo wiem czy tu się w ogóle da. o, email mogę publicznie podać :-) xray@slight.pl. ..aha w Sanoku z rzadka ale bywam.
      • 16: CommentAuthorbac_tqa
      • CommentTime24 Jan 2026 11:29

X - sprawdź maila podesłałem info
      • 17:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime24 Jan 2026 12:22

Pięknie panowie! Aż miło poczytać. X-Ray szacun! Tak, można podesłać telefon priv - przy tworzeniu posta wpisać w pole "Wyślij jako prywatną wiadomość do (opcjonalnie)" ksywę rozmówcy (wybrać z listy) i wtedy tylko adresat widzi.

Bac - Ty przypadkiem nie jesteś teraz we Wro? To dawaj się spotkamy pogadać :)
      • 18: CommentAuthorbac_tqa
      • CommentTime24 Jan 2026 14:13

Kaz - jestem od 22 lat bez przerwy. Możemy się spotkać. Proponuj coś
      • 19:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime24 Jan 2026 14:58

To na priv.