Poszukuje swojego sprzętu - wiele lat temu sprzedałem swoje XE, komuś z Wrocławia. Na pewno jest tutaj na forum. Jeżeli chcesz pozbyć się tego sprzętu - odkupię je w całości z dyskami i stację. Bac/tQA
Hej Bac - aby zwiększyć szanse, podaj, jaki to model XE. A może masz zdjęcie tego sprzętu albo jego numery seryjne? A może znasz tę osobę z ksywy, imienia i nazwiska?
bac_tqa - odpuść stacje - kup do Atari subcarta albo avg z kabelkiem sio... i praca będzie przyjemnniejsza. A jak u Lotharka kupisz U1MB - to na party w ciągu 20 minut ktoś Ci to zamontuje w Atarce....
Ja w okolicach 2005 roku odkupiłem swoje pierwsze duże Atari (520STM z osobną stacją SF314), które sprzedałem w 1992 roku, gdy kupiłem Atari STE. To jak spotkanie ze starym kumplem.
Pytałem o rok, bo jeśli to był na 90% Solo to tym kumplem byłem ja. Tylko że to było 25 lat temu, bo wtedy mieszkaliśmy przez jeden semestr z Solem na stancji. W każdym razie pamiętam, że byliśmy u "sławnego Atarowca" po coś i tym czymś mogło być Atari, ale żadnych dysków nie pamiętam. Moja pamięć twierdzi, jeśli nie halucynuje, że to było w akademiku Akademii Rolniczej i tym Atarowcem mógł być Bac. No ale jeżeli to byliśmy my, to wątpię, czy te Atari tym bardziej stacja, czy dyski jest jeszcze do namierzenia. Sprawę gmatwa trochę fakt, że Solo nic nie pamięta :)
Warto zwrócić uwagę czy dane 65XE ma złącze ECI, które występowało w kilku ostatnich seriach tego modelu, czyli tych z płytą od 130XE. Można taniej ram rozszerzyć jeśli nie chcesz inwestować w Ultimate'a, tylko np. AVGcarta. Jeśli coś mieszam to mnie poprawcie - sam mam wersję bez ECI
@bac_tqa - nie mam co prawda żadnej nadmiarowej atarki, ale mogę ci wysłać swoją, bo (wstyd się przyznać) ale leży tylko cały czas na strychu i marnieje. Więc jakby miało to się przyczynić do tego, żę usłyszę jakieś Twoje nowe muzaki to wysyłam od razu. Ja działam głównie na emulatorze. (po prostu mi wygodniej) - a atarki nawet nie bardzo mam jak i do czego podłączyć. Ps. cały czas mam ten sam numer telefonu co 20-25 lat temu, podesłałbym na priv, ale nie bardzo wiem czy tu się w ogóle da. o, email mogę publicznie podać :-) xray@slight.pl. ..aha w Sanoku z rzadka ale bywam.
Pięknie panowie! Aż miło poczytać. X-Ray szacun! Tak, można podesłać telefon priv - przy tworzeniu posta wpisać w pole "Wyślij jako prywatną wiadomość do (opcjonalnie)" ksywę rozmówcy (wybrać z listy) i wtedy tylko adresat widzi.
Bac - Ty przypadkiem nie jesteś teraz we Wro? To dawaj się spotkamy pogadać :)