atarionline.pl Poszukuję komputerka - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorGzynio
      • CommentTime17 May 2026 17:51

Poszukują komputerka pocket PC 8086, który miałem na ostatnim Lascie, zdjęcie przedstawia taki zestaw. Przetrząsnąłem, a przynajmniej tak mi się wydaje wszystkie pokoje z komputerami i nie mogę go namierzyć, może komuś pożyczyłem po party?
      • 2:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime17 May 2026 19:08

Fajny sprzęcik. Niestety, nie znam losów Twojego komputerka. A jakie to ma rozmiary? Bo na filmikach wygląda na spore - chyba nikt przez przypadek by nie wziął i nie zauważył?

• 3: CommentAuthorKonstantyn
      • CommentTime17 May 2026 19:47

Warto jeszcze w bagażniku poszukać przykładowo. ;-)
      • 4:

CommentAuthorAlex
      • CommentTime17 May 2026 23:46

Na Laście kradzieje som? :D
      • 5: CommentAuthorGzynio
      • CommentTime18 May 2026 10:33

@Kaz to ma ekran 6 cali czyli wymiary mają coś około 20x10x3cm, a pudełko w którym był wymiary około 25x10x7, bo tam mieściło się wszystko co widać na obrazku.

@Konstantyn od czasu tego party wiele razy był opróżniany w dodatku mam wszystkie rzeczy jakie zabrałem i nabyłem na party.

@Alex Nie sądzę :)
      • 6: CommentAuthorKonstantyn
      • CommentTime18 May 2026 14:34

Gzynio - jeśli przywłaszczenie delikatnie rzecz ujmując nie wchodzi w grę to może po prostu zostawiłeś komputerek na tym party? Tam się zorientuj, podjedź czy zadzwoń, jeśli daleko masz. Rozpłynięcie się też przecież raczej nie wchodzi w grę. No chyba, że komuś pożyczyłeś faktycznie i nie pamiętasz. Piłeś wtedy coś? ;-)
      • 7:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime18 May 2026 15:58 zmieniony

Gzynio nie pije :) No, może wodę.

A pytałeś Gzynio organizatorów?
      • 8:

CommentAuthorMq
      • CommentTime18 May 2026 16:56

Last jest kameralny, sami swoi, raczej nie ma opcji żeby ktoś "przytulił" sobie. Pite trochę jednak jest i ktoś mógł np. wyrzucić razem z opakowaniami po obiadach:-)
      • 9: CommentAuthortebe
      • CommentTime18 May 2026 17:43

znalezione nie kradzione :P
      • 10: CommentAuthorGzynio
      • CommentTime18 May 2026 22:34

Tebe mam rozumieć, że został na party i się nim zaopiekowałeś?
      • 11:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime19 May 2026 09:16

A, czyli zaginęło pudełko z komputerkiem, a nie komputerek. To zmienia postać rzeczy, bo faktycznie, jak pisze Mq, łatwiej można było potraktować pudełko jako porzuconą pozostałość. A masz jakieś zdjęcie tego pudełka? Żeby minimalnie zwiększyć szanse, że ktoś skojarzy.
      • 12: CommentAuthorGzynio
      • CommentTime19 May 2026 12:28 zmieniony

Zestaw w pudełku wyglądał tak jak ten na filmie tylko mój był z procesorem klasy 8086, a ten jest z 386 ale wizualnie niczym się nie różnią i mój miał przezroczysta obudowę. Z opakowaniem całość ważyła coś około 1kg.