atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Wywiad z Krollem z 2018-09-18 10:29 (31)
Major Blink z 2018-09-15 01:22 (12)
Radar Rat Race, prosty klon Rally-X z 2018-09-09 22:33 (8)
Nowe przygody Laury z 2018-09-07 12:30 (15)
Riverwash 2018 – prace na Atari z 2018-09-02 23:27 (54)
Naciskamy IPN z 2018-08-31 06:57 (18)
"07 zgłoś się" egzotycznie z 2018-08-25 11:20 (13)
Scramble z 2018-08-12 23:13 (54)
KWAS 14 w Warszawie z 2018-08-11 13:23 (17)
I po Ironii... z 2018-08-05 23:28 (71)
Baby Berks z 2018-08-01 08:25 (14)
Silly Venture 2018 - invitka na Atari ST z 2018-07-30 09:44 (9)
Historia zniszczonego Atari z 2018-07-28 22:16 (5)
Ironia 2k18 już wkrótce! z 2018-07-23 00:02 (37)
Kolekcja muzyczek Jurgiego z 2018-07-21 22:25 (17)
Porty gry "Mercenary" z 2018-07-17 09:25 (17)
Kaz i Kroll o magazynach dyskowych z 2018-07-12 10:53 (31)
Wykład o magazynach dyskowych ST z 2018-07-10 14:28 (8)
Naprawa CA-2001 z 2018-07-04 16:16 (20)
Wywiad z Tadeuszem Trojakiem z 2018-07-01 16:23 (19)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (122)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Wieści książkowe z Retronics

Egzemplarze pierwszej książki z reedycji przygotowywanej przez Retronics są gotowe do wysłania. Jak napisał dzisiaj na naszym forum Jurek „Duddie” Dudek:

    Książki Asembler 6502 są na etapie pakowania, od jutra kurier będzie je odbierał partiami, w ciągu 2-3 dni wszystkie zostaną nadane. Osoby, które otrzymały numer nadawczy UPS, mogą śledzić przesyłkę na stronach UPS. Przy czym otrzymanie numeru nie oznacza, że przesyłka już została odebrana przez kuriera.

Wcześniej Duddie poinformował, że nie otrzymał wpłat od niektórych osób, które zadeklarowały chęć kupienia książki i prosi o informację, czy nadal są zainteresowane. Poza tym część zamawiających nie podała adresu przesyłki i trzeba go uzupełnić.

Przypomnę, że maile kierujemy na stały adres zamowienia (małpa) retronics (kropka) eu.

Uwaga: ostatecznie nakład był większy i pozostało jeszcze około 20 wolnych egzemplarzy, jeśli jeszcze ktoś chce kupić, to jest szansa.

Fragmenty książki można pobrać w postaci PDF: aneks i rozdział 2.

Tak wyglądają wydrukowane egzemplarze:



Duddie przygotowuje też wydanie kolejnego tytułu, czyli książki Wojciecha Zientary „Poradnik programisty Atari”. Cena będzie wyższa, 89 zł + koszty wysyłki, chętni są proszeni o przysyłanie zamówień na podany wyżej adres. Dopóki nie zbierze się zapotrzebowanie na 50 sztuk, dopóty nie ma sensu ruszać z produkcją, na szczęście niewiele już brakuje do osiągnięcia tego minimum.

Najlepiej w mailu od razu podawać dane typu imię, nazwisko, adres i nr telefonu dla kuriera (chyba że Duddie już te dane posiada).

Wizualizacja wyglądu tej książki:



2017-04-18 20:36 by "Adam"
komentarzy: 10
xxl @2017-04-19 13:05:11
ja swoja przesylke juz sledze :-)
Montezuma @2017-04-19 13:12:15
A propos książek - polecam wszystkim nową książkę poświęconą 8-bitowym ATARI: "Breakout: How Atari 8-Bit Computers Defined a Generation"

https://www.amazon.de/gp/product/0692851...

292 strony, cena ~80zł
xxl @2017-04-20 12:09:13
w tym momencie odebralem przesylke 6502 Ruszyca. bardzo dobrze wydana pozycja. nie czytalem jeszcze ale jakosc wydania cymes.
tdc @2017-04-21 04:23:43
Jakby ktoś mi powiedział ~20 lat temu że będzie można kupić książki SOETO to bym nie uwierzył! ;)
mono @2017-04-21 11:39:12
Przesyłka dotarła. Książeczka wygląda bardzo ładnie i solidnie - prędko się nie rozleci :) Dzięki Duddie!
Renton @2017-04-21 14:56:57
Zamówione w środę wieczorem, właśnie pogoniłem kuriera.
Dzięki wielkie! Wydane extra.
Na weekend jak znalazł.
Luki8009 @2017-04-21 16:11:21
Do mnie też dotarła i naprawdę prezentuje się wyśmienicie, aż nie wiem, czy czytać, czy przytulać do policzka :D Razem z książką dotarły też trzy krówki, ale te porwała już moja dziewczyna tłumacząc, że lepiej będzie jak Ona je skonsumuje, bo jak przytyje, to wszyscy pomyślą, że w ciąży, a jak Ja przytyje jeszcze troszkę to zacznę tikać jak ciężarówka przy chodzeniu do tyłu :) Dzięki Duddie !
Duddie @2017-04-21 17:50:09
Cieszę się, że Wam się podobają. Pracuję nad następną w pocie czoła, bo wszystko wskazuje na to, że się ukaże :)
amorphous @2017-05-11 01:39:14
a po ile ebook?
Duddie @2017-05-11 10:17:26
Nie ma ebooka.
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Książki SOETO (234)
ostatni: 23-10-2018 13:00, mgr_inz_rafal
Retro Na Gazie (228)
ostatni: 23-10-2018 09:32, RetroBorsuk
RETROnizacja (108)
ostatni: 23-10-2018 08:49, renton
Nowa gra od gorgha (283)
ostatni: 22-10-2018 23:03, RetroBorsuk
Gry na Atari ST z obsługą MIDI (6)
ostatni: 22-10-2018 23:02, Yosh
Zmiany / usprawnienia na AOL (191)
ostatni: 22-10-2018 21:52, QTZ
Listingi z Moje Atari (8)
ostatni: 22-10-2018 21:47, QTZ
SV2K18 - kto jedzie z Warszawy? (2)
ostatni: 22-10-2018 17:19, gorgh
Ciekawostki (4071)
ostatni: 22-10-2018 14:38, mono
SV2k18 - rejestracja, koszulki it... (33)
ostatni: 22-10-2018 10:23, solo/ng
Commando (30)
ostatni: 21-10-2018 23:33, tebe
Space Harrier (4)
ostatni: 21-10-2018 22:04, pin
Zakończenia gier Atari (44)
ostatni: 21-10-2018 21:11, RetroBorsuk
Zorro która wersja kompletna? (24)
ostatni: 21-10-2018 20:55, TheFender
Atari Fan nr 6 (12)
ostatni: 21-10-2018 19:42, Arti

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1896
Ostatnio zarejestrowany: Dalthon
Postów ostatniej doby: 16

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy

Stragan
Atari USBJoy Adapter oferuje Jakub Husak (0)
Programy: Kolony 2106 oferuje Kaz (6)
Sprzęt: rozszerzenia oferuje Lotharek (18)
Gadżety: naklejki, pocztówki oferuje Sikor (11)
Sprzęt: cartridge RAM-CART oferuje Zenon (4)
Miejsce na drobne ogłoszenia kupna/sprzedaży oferuje Kaz (51)
Sprzęt: interfejs SIO2IDE oferuje Piguła (0)
Sprzęt: interfejs SIO2SD oferuje Piguła (22)

Użytki/Utils
Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (32)
SIO2PC-USB napisał Larek (45)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (8)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (36)
Soczyste kolory napisał scalak (29)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał Różyk (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»