atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Kaz Kompo 2016 – aktualizacja z 2017-12-16 23:56 (29)
Uwolnienie Topornego z 2017-12-11 12:59 (40)
SV2017 - prace, wyniki z 2017-12-10 22:27 (108)
SV2017 – krótka relacja z 2017-12-10 11:07 (81)
Silly Venture 2k17 – relacja na żywo z 2017-12-08 16:08 (80)
Nadchodzi premiera "07 zgłoś się" z 2017-12-08 00:05 (6)
Poczwórny numer "Pro(c) Atari" z 2017-12-07 17:29 (0)
Kaz Kompo 2016 z 2017-12-06 00:45 (72)
Poradnik programisty Atari – nowe wydanie z 2017-12-04 13:35 (16)
Dextrosy i STE-fany z 2017-11-30 19:59 (6)
Remanent za rok 2016 – modyfikacje klasycznych gier z 2017-11-29 20:59 (14)
Konkurs jubileuszowy na blogu Tdc z 2017-11-26 22:20 (18)
Skool Daze – ostatnia prosta z 2017-11-22 22:49 (18)
Modyfikacje starszych gier: Donkey Kong Jr. i Bubsy z 2017-11-19 23:00 (10)
Nowe demo na duże Atari z 2017-11-14 23:01 (138)
Zanim stali się znani... Kto wystąpił w reklamach Atari? z 2017-11-07 21:27 (8)
Powrót z przyszłości: Giełda Bajtka i koncert Marka Bilińskiego! z 2017-11-03 01:03 (155)
Aktualności growe z 2017-11-01 14:19 (13)
Silly Venture 2k17 – nowa invitka i garść informacji! z 2017-10-30 10:45 (17)
Wyniki konkursu programistycznego ABBUC 2017 z 2017-10-28 16:53 (17)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał (0)
Choplifter! opisał (0)
Joust opisał (16)
Commando opisał (35)
Mario Bros opisał (13)
Xenophobe opisał (34)
Robbo Forever opisał (16)
Kolony 2106 opisał (0)
Archon II: Adept opisał (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał (7)
Wyspa opisał (9)
Archon opisał (16)
The Last Starfighter opisał (30)
Dwie Wieże opisał (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał (121)
Inny Świat opisał (17)
Inspektor opisał (19)
Grand Prix Simulator opisał (16)
Rescue On Fractalus opisał (18)
Stranded opisał (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Wieści książkowe z Retronics

Egzemplarze pierwszej książki z reedycji przygotowywanej przez Retronics są gotowe do wysłania. Jak napisał dzisiaj na naszym forum Jurek „Duddie” Dudek:

    Książki Asembler 6502 są na etapie pakowania, od jutra kurier będzie je odbierał partiami, w ciągu 2-3 dni wszystkie zostaną nadane. Osoby, które otrzymały numer nadawczy UPS, mogą śledzić przesyłkę na stronach UPS. Przy czym otrzymanie numeru nie oznacza, że przesyłka już została odebrana przez kuriera.

Wcześniej Duddie poinformował, że nie otrzymał wpłat od niektórych osób, które zadeklarowały chęć kupienia książki i prosi o informację, czy nadal są zainteresowane. Poza tym część zamawiających nie podała adresu przesyłki i trzeba go uzupełnić.

Przypomnę, że maile kierujemy na stały adres zamowienia (małpa) retronics (kropka) eu.

Uwaga: ostatecznie nakład był większy i pozostało jeszcze około 20 wolnych egzemplarzy, jeśli jeszcze ktoś chce kupić, to jest szansa.

Fragmenty książki można pobrać w postaci PDF: aneks i rozdział 2.

Tak wyglądają wydrukowane egzemplarze:



Duddie przygotowuje też wydanie kolejnego tytułu, czyli książki Wojciecha Zientary „Poradnik programisty Atari”. Cena będzie wyższa, 89 zł + koszty wysyłki, chętni są proszeni o przysyłanie zamówień na podany wyżej adres. Dopóki nie zbierze się zapotrzebowanie na 50 sztuk, dopóty nie ma sensu ruszać z produkcją, na szczęście niewiele już brakuje do osiągnięcia tego minimum.

Najlepiej w mailu od razu podawać dane typu imię, nazwisko, adres i nr telefonu dla kuriera (chyba że Duddie już te dane posiada).

Wizualizacja wyglądu tej książki:



2017-04-18 20:36 by Adam Wachowski
komentarzy: 10
xxl @2017-04-19 13:05:11
ja swoja przesylke juz sledze :-)
Montezuma @2017-04-19 13:12:15
A propos książek - polecam wszystkim nową książkę poświęconą 8-bitowym ATARI: "Breakout: How Atari 8-Bit Computers Defined a Generation"

https://www.amazon.de/gp/product/0692851...

292 strony, cena ~80zł
xxl @2017-04-20 12:09:13
w tym momencie odebralem przesylke 6502 Ruszyca. bardzo dobrze wydana pozycja. nie czytalem jeszcze ale jakosc wydania cymes.
tdc @2017-04-21 04:23:43
Jakby ktoś mi powiedział ~20 lat temu że będzie można kupić książki SOETO to bym nie uwierzył! ;)
mono @2017-04-21 11:39:12
Przesyłka dotarła. Książeczka wygląda bardzo ładnie i solidnie - prędko się nie rozleci :) Dzięki Duddie!
Renton @2017-04-21 14:56:57
Zamówione w środę wieczorem, właśnie pogoniłem kuriera.
Dzięki wielkie! Wydane extra.
Na weekend jak znalazł.
Luki8009 @2017-04-21 16:11:21
Do mnie też dotarła i naprawdę prezentuje się wyśmienicie, aż nie wiem, czy czytać, czy przytulać do policzka :D Razem z książką dotarły też trzy krówki, ale te porwała już moja dziewczyna tłumacząc, że lepiej będzie jak Ona je skonsumuje, bo jak przytyje, to wszyscy pomyślą, że w ciąży, a jak Ja przytyje jeszcze troszkę to zacznę tikać jak ciężarówka przy chodzeniu do tyłu :) Dzięki Duddie !
Duddie @2017-04-21 17:50:09
Cieszę się, że Wam się podobają. Pracuję nad następną w pocie czoła, bo wszystko wskazuje na to, że się ukaże :)
amorphous @2017-05-11 01:39:14
a po ile ebook?
Duddie @2017-05-11 10:17:26
Nie ma ebooka.
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
trzeci kolor łącznych spritów 1 i... (7)
ostatni: 18-02-2018 00:55, mono
Atari ST hicolor video (4)
ostatni: 17-02-2018 22:02, rosomak
ATARI.PL i inne takie - BARDZO WA... (9)
ostatni: 17-02-2018 19:40, IRATA4
Wywiad z Yolkiem (3)
ostatni: 17-02-2018 17:26, Yolk (xmgatz)
Wykład o Atari w Krakowie (19)
ostatni: 17-02-2018 16:29, jesionen
Kontakt do Voyagera potrzebny . (13)
ostatni: 17-02-2018 04:50, IRATA4
Radio Aktywne (12)
ostatni: 16-02-2018 19:47, Kaz
Atari Font Creator (22)
ostatni: 16-02-2018 09:18, xxl
Zmiany / usprawnienia na AOL (126)
ostatni: 16-02-2018 09:00, wieczor
Update, update i czeski film ;) (27)
ostatni: 15-02-2018 15:44, wieczor
Reedycja gier (391)
ostatni: 15-02-2018 15:26, Duddie
Game Maker ... nadchodzi (120)
ostatni: 15-02-2018 13:04, xxl
Wywiad z Jesionenem (8)
ostatni: 14-02-2018 23:00, jesionen
Podziękowania dla Zenona (16)
ostatni: 14-02-2018 13:34, Peri Noid
Wykład Krolla o Atari 16/32-bit (... (13)
ostatni: 14-02-2018 13:17, Kaz

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1799
Ostatnio zarejestrowany: kski
Postów ostatniej doby: 14

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy
Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał (17)
SIO2PC-USB napisał (45)
Nowe SIO2SD napisał (0)
SIO2SD w CA12 napisał (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał (12)
Projektowanie cartów napisał (12)
Joystick do Atari napisał (54)
Tygrys Turbo napisał (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał (3)
Rozszerzenie 1MB napisał (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał (26)
Rozszerzenie 576kB napisał (13)
Soczyste kolory napisał (29)
XEGS Box napisał (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał (5)
Atari steruje tokarką napisał (14)
DarkMouse napisał (7)
«« nowszestarsze »»