atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Wkrótce mega-wywiad z 2018-04-18 08:45 (33)
Wyniki Grawitacji 2018 z 2018-04-15 20:42 (38)
Kwietniowe imprezy z 2018-04-11 23:23 (19)
Wyniki konkursu BASIC Tenliners 2018 z 2018-04-07 23:33 (36)
Wywiad z Kyą z 2018-04-03 11:29 (15)
Silly Venture nadchodzi! z 2018-04-01 05:32 (47)
Konkurs na paski nostalgii z 2018-03-30 03:56 (10)
Spotkanie z "Astronomią" z 2018-03-28 15:49 (10)
Wykład o kulturze cyfrowej z 2018-03-27 10:35 (4)
Prezentacja rozszerzeń Atari z 2018-03-26 11:15 (25)
Premiera książki o Robbo i konkurs! z 2018-03-24 10:14 (34)
Wywiad z Drygolem z 2018-03-23 02:14 (20)
"Gramy" na Nie-Atari we Wrocławiu z 2018-03-22 13:03 (24)
Wyniki Forever 2018 z 2018-03-19 17:38 (24)
Zaproszenie na JagNES z 2018-03-17 19:55 (15)
Pamiętamy Vulgara z 2018-03-16 22:14 (5)
Forever 2018 z 2018-03-16 17:43 (26)
Odkopany artykuł: „Atari – satelitarnym tunerem” z 2018-03-14 23:46 (8)
"Paski grozy" na Atari 2600 z 2018-03-11 08:13 (21)
Nowe w Bibliotece Atarowca z 2018-03-05 12:17 (22)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Wieści książkowe z Retronics

Egzemplarze pierwszej książki z reedycji przygotowywanej przez Retronics są gotowe do wysłania. Jak napisał dzisiaj na naszym forum Jurek „Duddie” Dudek:

    Książki Asembler 6502 są na etapie pakowania, od jutra kurier będzie je odbierał partiami, w ciągu 2-3 dni wszystkie zostaną nadane. Osoby, które otrzymały numer nadawczy UPS, mogą śledzić przesyłkę na stronach UPS. Przy czym otrzymanie numeru nie oznacza, że przesyłka już została odebrana przez kuriera.

Wcześniej Duddie poinformował, że nie otrzymał wpłat od niektórych osób, które zadeklarowały chęć kupienia książki i prosi o informację, czy nadal są zainteresowane. Poza tym część zamawiających nie podała adresu przesyłki i trzeba go uzupełnić.

Przypomnę, że maile kierujemy na stały adres zamowienia (małpa) retronics (kropka) eu.

Uwaga: ostatecznie nakład był większy i pozostało jeszcze około 20 wolnych egzemplarzy, jeśli jeszcze ktoś chce kupić, to jest szansa.

Fragmenty książki można pobrać w postaci PDF: aneks i rozdział 2.

Tak wyglądają wydrukowane egzemplarze:



Duddie przygotowuje też wydanie kolejnego tytułu, czyli książki Wojciecha Zientary „Poradnik programisty Atari”. Cena będzie wyższa, 89 zł + koszty wysyłki, chętni są proszeni o przysyłanie zamówień na podany wyżej adres. Dopóki nie zbierze się zapotrzebowanie na 50 sztuk, dopóty nie ma sensu ruszać z produkcją, na szczęście niewiele już brakuje do osiągnięcia tego minimum.

Najlepiej w mailu od razu podawać dane typu imię, nazwisko, adres i nr telefonu dla kuriera (chyba że Duddie już te dane posiada).

Wizualizacja wyglądu tej książki:



2017-04-18 20:36 by "Adam"
komentarzy: 10
xxl @2017-04-19 13:05:11
ja swoja przesylke juz sledze :-)
Montezuma @2017-04-19 13:12:15
A propos książek - polecam wszystkim nową książkę poświęconą 8-bitowym ATARI: "Breakout: How Atari 8-Bit Computers Defined a Generation"

https://www.amazon.de/gp/product/0692851...

292 strony, cena ~80zł
xxl @2017-04-20 12:09:13
w tym momencie odebralem przesylke 6502 Ruszyca. bardzo dobrze wydana pozycja. nie czytalem jeszcze ale jakosc wydania cymes.
tdc @2017-04-21 04:23:43
Jakby ktoś mi powiedział ~20 lat temu że będzie można kupić książki SOETO to bym nie uwierzył! ;)
mono @2017-04-21 11:39:12
Przesyłka dotarła. Książeczka wygląda bardzo ładnie i solidnie - prędko się nie rozleci :) Dzięki Duddie!
Renton @2017-04-21 14:56:57
Zamówione w środę wieczorem, właśnie pogoniłem kuriera.
Dzięki wielkie! Wydane extra.
Na weekend jak znalazł.
Luki8009 @2017-04-21 16:11:21
Do mnie też dotarła i naprawdę prezentuje się wyśmienicie, aż nie wiem, czy czytać, czy przytulać do policzka :D Razem z książką dotarły też trzy krówki, ale te porwała już moja dziewczyna tłumacząc, że lepiej będzie jak Ona je skonsumuje, bo jak przytyje, to wszyscy pomyślą, że w ciąży, a jak Ja przytyje jeszcze troszkę to zacznę tikać jak ciężarówka przy chodzeniu do tyłu :) Dzięki Duddie !
Duddie @2017-04-21 17:50:09
Cieszę się, że Wam się podobają. Pracuję nad następną w pocie czoła, bo wszystko wskazuje na to, że się ukaże :)
amorphous @2017-05-11 01:39:14
a po ile ebook?
Duddie @2017-05-11 10:17:26
Nie ma ebooka.
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Obraz z XE65 (11)
ostatni: 25-05-2018 10:12, takron27
Gąbin (2)
ostatni: 25-05-2018 09:47, maly_swd
Trzydziesta ósma rocznica gry Pac... (6)
ostatni: 25-05-2018 08:50, jesionen
Edytor Tekstu do ST z PL (12)
ostatni: 25-05-2018 00:04, Kaz
Wapniak 2018 (81)
ostatni: 24-05-2018 22:11, miker
The Adventures of Robbo (59)
ostatni: 24-05-2018 20:47, GlitchKing
130XE, problemy z wczytywaniem, n... (5)
ostatni: 24-05-2018 12:46, zijacek
Konkurs na Recenzję Gry 8-bit z M... (9)
ostatni: 24-05-2018 08:57, RetroBorsuk
Ciekawostki (4021)
ostatni: 23-05-2018 23:32, IRATA4
Atari 7800 flash cart (5)
ostatni: 23-05-2018 19:05, Eagle
Wapniak 2018 - wątek dla sponsorów (12)
ostatni: 23-05-2018 18:44, miker
Noc muzeów w Gdańsku (30)
ostatni: 23-05-2018 09:36, jesionen
Pierwsze produkcje (72)
ostatni: 22-05-2018 22:53, Dracon
Karton STFM/STE kupie (3)
ostatni: 22-05-2018 22:14, micromax
One Moon and Two Suns (15)
ostatni: 22-05-2018 22:10, IRATA4

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1841
Ostatnio zarejestrowany: paroos
Postów ostatniej doby: 16

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy

Stragan
Atari USBJoy Adapter oferuje Jakub Husak (0)
Programy: Kolony 2106 oferuje Kaz (6)
Sprzęt: rozszerzenia oferuje Lotharek (18)
Gadżety: naklejki, pocztówki oferuje Sikor (11)
Sprzęt: cartridge RAM-CART oferuje Zenon (4)
Miejsce na drobne ogłoszenia kupna/sprzedaży oferuje Kaz (51)
Sprzęt: interfejs SIO2IDE oferuje Piguła (0)
Sprzęt: interfejs SIO2SD oferuje Piguła (22)

Użytki/Utils
Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (32)
SIO2PC-USB napisał Larek (45)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (8)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (36)
Soczyste kolory napisał scalak (29)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał Różyk (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»