atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Film „Gry, użytki – co dla Ciebie?” z 2018-12-10 21:10 (18)
Zapraszamy do Katowic! z 2018-12-09 15:22 (4)
Gra „New Adventures of Laura” z 2018-12-06 21:52 (5)
Remanent – gry z 2017 roku (1) z 2018-12-04 23:47 (20)
Gry Gandalfa – część III z 2018-12-02 21:20 (1)
Premiera filmu „Gry, użytki – co dla Ciebie?” z 2018-11-25 12:11 (29)
Gra Druidarium (WIP) z 2018-11-18 12:39 (113)
Propozycje książkowe Retronics – zbiórka deklaracji z 2018-11-15 21:02 (10)
Kalendarz z Silly Venture z 2018-11-09 21:05 (32)
Wyniki Silly Venture 2018 z 2018-11-06 22:28 (36)
Pierwsze prace na małe Atari z SV2k18 z 2018-11-04 00:51 (139)
Rozpoczyna się Silly Venture z 2018-11-02 11:01 (63)
"Atari Basic" do kupienia z 2018-10-30 20:08 (15)
Rozwiązanie konkursu z 2018-10-29 10:38 (10)
Premiera konwersji Total Eclipse z 2018-10-26 20:07 (27)
Wkrótce RETROnizacja z 2018-10-25 19:34 (22)
Zapowiedź: Laser Squad i Total Eclipse z 2018-10-22 23:04 (38)
Wyniki konkursu programistycznego ABBUC 2018 z 2018-10-20 19:19 (60)
Gry konkursu ABBUC 2018 i „Get Up! 2” z 2018-10-19 22:19 (11)
Konkurs AtariOnline.pl z 2018-10-17 00:30 (13)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (122)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Boulder Dash Mugen – nowe zestawy plansz
Osoby przeglądające tylko pobieżnie niedawny New Year's Disk 2018 mogły przegapić, że pierwszy z 10 dysków zawiera m.in. zestaw 47 nowych poziomów Boulder Dasha, zatytułowany Kendallsoft Kaverns (autorstwa Jasona „TheRealBountyBob” Kendalla).



Ale to niejedyny premierowy zbiór przygód Rockforda opublikowany w ciągu ostatnich miesięcy. Od lat nowe levele tworzy Edgardo Aranda, znany jako Doctor Mugen. Zrobił sobie co prawda przerwę w 2016 roku, ale w kolejnych miesiącach przygotował trzy nowe zestawy poziomów, każdy z dwudziestoma jaskiniami.

Fani klasycznej gry mogą śledzić chilijskie forum Atariware i stały wątek, w którym co jakiś czas pojawia się nowa sygnowana przez Edgardo produkcja. Poniżej prezentuję listę jego ostatnich propozycji – aby pobrać plik z grą, należy kliknąć w tytuł.

W styczniu 2017 roku ukazał się Boulder Dash Mugen 18.



W listopadzie Boulder Dash Mugen 19,






a w grudniu Boulder Dash Mugen 20.




2018-01-05 00:05 by "Adam"
komentarzy: 18
CharlieChaplin @2018-01-05 00:33:53
Boulder Dash nr. 4583 and 4584. Stop making new levels for Robbo and Boulder Dash - create new levels for Laura instead !
wieczór @2018-01-05 08:20:43
Stop making levels for existing games - make new games instead :)
OCZKO @2018-01-05 08:47:46
Stop making games :)
the fender @2018-01-05 10:15:18
Stop crying STOP!

...i precz z preczem! ;)
Hospes @2018-01-05 14:08:01
Stop making games for Atari XE - make new games for BIG ATARI STE :)
larek @2018-01-05 14:21:08
Stop writing comments, start writing news!

Ps. Ale z tymi nowymi poziomami do Laury, to popieram :)
ccwrc @2018-01-05 17:14:50
@larek

Jest na razie 15 poziomów do edycji kasetowej :)
Starter @2018-01-05 17:16:57
Stop stopping!
xeen @2018-01-05 21:45:44
śmiejecie się a te Mugeny są bardzo wymagające i przemyślane. Naprawdę ktoś poświęcił masę czasu na przygotowanie tych plansz. Respekt. Ta wersja z NYD - choć grałem tylko chwilę - też daje radę na tych planszach co pograłem. Jakby ktoś robił mistrzostwa świata w BD - tylko na "Mugenach" :)
miker @2018-01-07 17:21:57
Jestem za zrobieniem jakiegoś fajnego hacka z BD, na pewno się da.

Hospes: mocne 2/10. :P
Hospes @2018-01-07 18:21:13
miker: dokładnie 2 gry na XE/ 10 gier na STE :P
miker @2018-01-07 18:40:55
Jakie gry, łbie? nieuleczalny fanboyizm...
z80 @2018-01-07 19:44:59
a ja, jako że pierwszym moim kompem był nieodżałowany 65XE, jakbym wygrał w Lotto, to kupiłbym sobie zestaw właśnie z 1040 STE.
GBX @2018-01-07 21:35:26
Hospes: daruj sobie z tymi estekami, szkoda prądu, wolimy tu XL/XE po stokroć niż te martwe esteki.
Tekla @2018-01-07 22:16:16
Ten Mungen na ST wygląda identycznie jak Boulder Dash na XL. Muzyka mogła by być lepsza.
anon @2018-01-07 23:52:19
Stop making anything. I tak cię zgnoją
grozny byk DVD @2018-01-09 17:14:45
zagrajta lepiej na komodore w żuler dash beka jak huj :) zbiera sie butelki na złom hehehehe
łagodny byczek CD @2018-01-09 22:52:51
już żeśmy grali, ale wolimy atari :)
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Retro Na Gazie (348)
ostatni: 15-12-2018 02:10, RetroBorsuk
impossible mission (27)
ostatni: 15-12-2018 01:19, IRATA4
SIO2SD a 600xl... (2)
ostatni: 14-12-2018 22:55, piomet
Atari w obudowie od PC (18)
ostatni: 14-12-2018 22:42, piomet
Ciekawostki (4116)
ostatni: 14-12-2018 22:30, IRATA4
Atari Experience jakies 19 lat po... (12)
ostatni: 14-12-2018 10:36, makary
DRAM do 600xl (16k -> 64k) (3)
ostatni: 13-12-2018 09:18, MikeAtari
Grabber USB (9)
ostatni: 12-12-2018 22:52, IRATA4
Gry związane ze świętami (4)
ostatni: 12-12-2018 22:06, Adam
Gry z liną (23)
ostatni: 12-12-2018 20:42, IRATA4
Poszukuje ładowarki Dell Axim X50V (9)
ostatni: 12-12-2018 12:42, zijacek
Duspasterz Rzygoń (11)
ostatni: 12-12-2018 11:04, Mq
Galeria grafik z Atari (i innych ... (113)
ostatni: 12-12-2018 08:25, 0xF
Riverwash 2018 - Atari stuff (7)
ostatni: 12-12-2018 07:33, Kaz
Gry przygodowe na Atari i na każd... (13)
ostatni: 12-12-2018 00:19, IRATA4

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1927
Ostatnio zarejestrowany: amadeuszzajac
Postów ostatniej doby: 20

Społeczność/Community


Rozmawiali
Piotr Mańkowski i Kaz (69)
Maciej "Wiewiór" Wiewiórski i Kaz (5)
Marcin "Kaczor" Baryłka i Charlie Cherry (27)
Adam Mateja i Charlie Cherry (7)
Konrad "Scorpio" Rąpalski i Kaz (18)
Jakub Husak i Kaz (18)
[ENG] Steve Hales i Charlie Cherry (47)
Michał "Caruso" Brzezicki i Kaz (17)
Henryk Karpowicz i Kaz (24)
Bartłomiej Kluska i Kaz (16)
Jarosław Kaczor i Kaz (8)
Tomasz Rolewski i Kaz (7)
[ENG] John Anderson i Charlie Cherry (74)
Steve Hales i Charlie Cherry (16)
Artur Moryto i Charlie Cherry (16)
Marek "sivek" Siewior i Charlie Cherry (16)
Dieter "Old Man Tower" Gretzschel i Kaz (8)
John Anderson i Charlie Cherry (10)
Dariusz Bartoszewski i Charlie Cherry (26)
Michał "Miker" Szpilowski i Kaz (12)
«« nowszestarsze »»

Najbliższe imprezy
Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

Stragan
Atari USBJoy Adapter oferuje Jakub Husak (0)
Programy: Kolony 2106 oferuje Kaz (6)
Sprzęt: rozszerzenia oferuje Lotharek (18)
Gadżety: naklejki, pocztówki oferuje Sikor (11)
Sprzęt: cartridge RAM-CART oferuje Zenon (4)
Miejsce na drobne ogłoszenia kupna/sprzedaży oferuje Kaz (51)
Sprzęt: interfejs SIO2IDE oferuje Piguła (0)
Sprzęt: interfejs SIO2SD oferuje Piguła (22)

Użytki/Utils
Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (33)
SIO2PC-USB napisał Larek (45)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (8)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (36)
Soczyste kolory napisał scalak (29)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał Różyk (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»