atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Wykład o demoscenie z 2018-01-16 17:54 (2)
Różności z ostatnich tygodni z 2018-01-14 19:21 (20)
Pismo "Astronomia" z nami z 2018-01-12 16:12 (9)
Odkurzone gry Gandalfa – część II z 2018-01-09 23:47 (5)
Boulder Dash Mugen – nowe zestawy plansz z 2018-01-05 00:05 (18)
Wykłady o retro z 2018-01-04 02:14 (2)
NYD 2018 z 2018-01-01 14:50 (24)
Jack the Nipper na małe Atari z 2017-12-31 14:32 (27)
Wyniki Kaz Kompo 2016 z 2017-12-29 21:37 (53)
Last Party 2017 - stuff, wyniki z 2017-12-28 23:59 (55)
Last Party rozpoczęte! z 2017-12-27 22:35 (24)
Święta, Skool Daze i Bosconian z 2017-12-24 15:01 (12)
Atari Last Party już za kilka dni! z 2017-12-22 08:03 (68)
"Atari Fan" powrócił! z 2017-12-22 01:52 (4)
Pac-Mad – premiera ostatecznej wersji gry z 2017-12-19 14:17 (10)
Kaz Kompo 2016 – aktualizacja z 2017-12-16 23:56 (29)
Uwolnienie Topornego z 2017-12-11 12:59 (40)
SV2017 - prace, wyniki z 2017-12-10 22:27 (108)
SV2017 – krótka relacja z 2017-12-10 11:07 (81)
Silly Venture 2k17 – relacja na żywo z 2017-12-08 16:08 (80)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Boulder Dash Mugen – nowe zestawy plansz
Osoby przeglądające tylko pobieżnie niedawny New Year's Disk 2018 mogły przegapić, że pierwszy z 10 dysków zawiera m.in. zestaw 47 nowych poziomów Boulder Dasha, zatytułowany Kendallsoft Kaverns (autorstwa Jasona „TheRealBountyBob” Kendalla).



Ale to niejedyny premierowy zbiór przygód Rockforda opublikowany w ciągu ostatnich miesięcy. Od lat nowe levele tworzy Edgardo Aranda, znany jako Doctor Mugen. Zrobił sobie co prawda przerwę w 2016 roku, ale w kolejnych miesiącach przygotował trzy nowe zestawy poziomów, każdy z dwudziestoma jaskiniami.

Fani klasycznej gry mogą śledzić chilijskie forum Atariware i stały wątek, w którym co jakiś czas pojawia się nowa sygnowana przez Edgardo produkcja. Poniżej prezentuję listę jego ostatnich propozycji – aby pobrać plik z grą, należy kliknąć w tytuł.

W styczniu 2017 roku ukazał się Boulder Dash Mugen 18.



W listopadzie Boulder Dash Mugen 19,






a w grudniu Boulder Dash Mugen 20.




2018-01-05 00:05 by "Adam"
komentarzy: 18
CharlieChaplin @2018-01-05 00:33:53
Boulder Dash nr. 4583 and 4584. Stop making new levels for Robbo and Boulder Dash - create new levels for Laura instead !
wieczór @2018-01-05 08:20:43
Stop making levels for existing games - make new games instead :)
OCZKO @2018-01-05 08:47:46
Stop making games :)
the fender @2018-01-05 10:15:18
Stop crying STOP!

...i precz z preczem! ;)
Hospes @2018-01-05 14:08:01
Stop making games for Atari XE - make new games for BIG ATARI STE :)
larek @2018-01-05 14:21:08
Stop writing comments, start writing news!

Ps. Ale z tymi nowymi poziomami do Laury, to popieram :)
ccwrc @2018-01-05 17:14:50
@larek

Jest na razie 15 poziomów do edycji kasetowej :)
Starter @2018-01-05 17:16:57
Stop stopping!
xeen @2018-01-05 21:45:44
śmiejecie się a te Mugeny są bardzo wymagające i przemyślane. Naprawdę ktoś poświęcił masę czasu na przygotowanie tych plansz. Respekt. Ta wersja z NYD - choć grałem tylko chwilę - też daje radę na tych planszach co pograłem. Jakby ktoś robił mistrzostwa świata w BD - tylko na "Mugenach" :)
miker @2018-01-07 17:21:57
Jestem za zrobieniem jakiegoś fajnego hacka z BD, na pewno się da.

Hospes: mocne 2/10. :P
Hospes @2018-01-07 18:21:13
miker: dokładnie 2 gry na XE/ 10 gier na STE :P
miker @2018-01-07 18:40:55
Jakie gry, łbie? nieuleczalny fanboyizm...
z80 @2018-01-07 19:44:59
a ja, jako że pierwszym moim kompem był nieodżałowany 65XE, jakbym wygrał w Lotto, to kupiłbym sobie zestaw właśnie z 1040 STE.
GBX @2018-01-07 21:35:26
Hospes: daruj sobie z tymi estekami, szkoda prądu, wolimy tu XL/XE po stokroć niż te martwe esteki.
Tekla @2018-01-07 22:16:16
Ten Mungen na ST wygląda identycznie jak Boulder Dash na XL. Muzyka mogła by być lepsza.
anon @2018-01-07 23:52:19
Stop making anything. I tak cię zgnoją
grozny byk DVD @2018-01-09 17:14:45
zagrajta lepiej na komodore w żuler dash beka jak huj :) zbiera sie butelki na złom hehehehe
łagodny byczek CD @2018-01-09 22:52:51
już żeśmy grali, ale wolimy atari :)
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Zamiast pracować, włączyłem RMT.. (8)
ostatni: 17-01-2018 09:53, larek
Mój mini ukłon w strone Atarki (34)
ostatni: 17-01-2018 00:35, Adam
Sprzedam czasopisma (2)
ostatni: 16-01-2018 22:16, kosa0
Nowa gra na C64 - "pohandlujmy" z... (154)
ostatni: 16-01-2018 19:39, swinkamor12
Dziwny dorobiony port w Atari 65xe (9)
ostatni: 16-01-2018 19:12, pgru
RMT tutorial (16)
ostatni: 16-01-2018 18:32, antrykot
Najbardziej pokręcone teorie (613)
ostatni: 16-01-2018 14:41, marok
Atarowe i nieatarowe newsy scenowe (347)
ostatni: 16-01-2018 14:05, wieczor
Laura Konstruktor (18)
ostatni: 16-01-2018 02:55, QTZ
Zasilacz do stacji CA-2001 / LDW ... (1)
ostatni: 15-01-2018 17:09, madness
Książki SOETO (177)
ostatni: 15-01-2018 13:02, Enjo
Jaki sprzęt przenośny wybrać pod ... (5)
ostatni: 15-01-2018 09:44, dzeq_pl
WOŚP - Atarowcy pomoga? (64)
ostatni: 15-01-2018 09:41, TheFender
Xenophobe na cartridge, ktoś chęt... (106)
ostatni: 14-01-2018 15:23, ccwrc
baza gier (117)
ostatni: 14-01-2018 12:40, xxl

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1780
Ostatnio zarejestrowany: Fred
Postów ostatniej doby: 23

Społeczność/Community


Rozmawiali
Piotr Mańkowski i Kaz (69)
Maciej "Wiewiór" Wiewiórski i Kaz (5)
Marcin "Kaczor" Baryłka i Charlie Cherry (27)
Adam Mateja i Charlie Cherry (7)
Konrad "Scorpio" Rąpalski i Kaz (18)
Jakub Husak i Kaz (18)
[ENG] Steve Hales i Charlie Cherry (47)
Michał "Caruso" Brzezicki i Kaz (17)
Henryk Karpowicz i Kaz (24)
Bartłomiej Kluska i Kaz (16)
Jarosław Kaczor i Kaz (8)
Tomasz Rolewski i Kaz (6)
[ENG] John Anderson i Charlie Cherry (74)
Steve Hales i Charlie Cherry (16)
Artur Moryto i Charlie Cherry (16)
Marek "sivek" Siewior i Charlie Cherry (16)
Dieter "Old Man Tower" Gretzschel i Kaz (8)
John Anderson i Charlie Cherry (10)
Dariusz Bartoszewski i Charlie Cherry (26)
Michał "Miker" Szpilowski i Kaz (12)
«« nowszestarsze »»

Najbliższe imprezy
Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
SIO2PC-USB napisał Larek (45)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
Soczyste kolory napisał scalak (29)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»