atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Relacja z KWAS 13 z 2018-02-14 14:22 (13)
Grawitacja 2018! z 2018-02-06 16:36 (8)
KWAS 13 w Sopocie z 2018-01-29 18:46 (27)
Zbierajmy papiery! z 2018-01-28 02:52 (25)
Reedycja kolejnej klasycznej książki: „Atari Basic” z 2018-01-24 23:30 (9)
Wykład o demoscenie z 2018-01-16 17:54 (33)
Różności z ostatnich tygodni z 2018-01-14 19:21 (21)
Pismo "Astronomia" z nami z 2018-01-12 16:12 (9)
Odkurzone gry Gandalfa – część II z 2018-01-09 23:47 (5)
Boulder Dash Mugen – nowe zestawy plansz z 2018-01-05 00:05 (18)
Wykłady o retro z 2018-01-04 02:14 (4)
NYD 2018 z 2018-01-01 14:50 (24)
Jack the Nipper na małe Atari z 2017-12-31 14:32 (28)
Wyniki Kaz Kompo 2016 z 2017-12-29 21:37 (53)
Last Party 2017 - stuff, wyniki z 2017-12-28 23:59 (55)
Last Party rozpoczęte! z 2017-12-27 22:35 (24)
Święta, Skool Daze i Bosconian z 2017-12-24 15:01 (12)
Atari Last Party już za kilka dni! z 2017-12-22 08:03 (68)
"Atari Fan" powrócił! z 2017-12-22 01:52 (4)
Pac-Mad – premiera ostatecznej wersji gry z 2017-12-19 14:17 (10)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał (0)
Choplifter! opisał (0)
Joust opisał (16)
Commando opisał (35)
Mario Bros opisał (13)
Xenophobe opisał (34)
Robbo Forever opisał (16)
Kolony 2106 opisał (0)
Archon II: Adept opisał (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał (7)
Wyspa opisał (9)
Archon opisał (16)
The Last Starfighter opisał (30)
Dwie Wieże opisał (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał (121)
Inny Świat opisał (17)
Inspektor opisał (19)
Grand Prix Simulator opisał (16)
Rescue On Fractalus opisał (18)
Stranded opisał (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Materiały o grach: 351 sztuk




2008-02-20 02:02 by Kaz
komentarzy: 11
Kaz @2008-03-04 01:08:37
Przed chwila wrzucilem podeslane: "Problem Jasia", "Crypts of Egipt" oraz "Lasermania Robbo Konstruktor". Podsylajacym dziekuje.
Adam Mowny @2008-03-22 00:35:24
Czy jako "materiały o grach" rozumiemy też całe instrukcje do gier. Mogę trochę podesłać w .pdf, albo w .tif jakby ktoś chciał się pobawić do dejavu. Głównie zagraniczne, nie wiem jak z prawami autorskimi.
Kaz @2008-05-12 01:10:41
Mowny - sorki, dopiero teraz zauwazylem Twoj post. Tak, jest tu miejsce takze na cale instrukcje do gier. Wiem, ze masz sporo ciekawych rzeczy, wiec chetnie skorzystamy ze skanow :).
Kaz @2008-05-12 03:11:48
Dzisiaj dodalem instrukcje do gry "Nasza Ziemia" przyslana przez Norberta Zientaka.
Kaz @2008-10-19 12:11:01
Dodalem instrukcje do gry Roderic po czesku i angielsku, podeslane przez Fly-a.
Kaz @2008-11-09 03:12:53
Dzis wielka aktualizacja ktora jest dzielem Scalaka. Takze nowa forma to jego zasluga.
Kaz @2008-12-01 01:30:47
Wielka aktualizacja materialami od Adama Mownego, Caco i Wolfmana. Wszystko wprowadzil i uporzadkowal Scalak.
Harry @2011-04-01 20:25:56
Czy publikowane tu materiały muszą być skanami, czy mogą to być również np. zdjęcia pudełek i ich zawartości?
Kaz @2011-04-24 16:38:23
W sumie chyba moga byc tez i materialy "okologrowe". Trudno powiedziec, w sumie moze na poczatek wrzucac to na forum, a jak sie zbierze wiecej to wtedy dodac kategorie?
Mtek @2011-10-14 00:15:42
Hej mogę podesłać skan instrukcji, kaset i okładek gier/programów: INSPEKTOR, CHAOS MUSIC COMPOSER, SAPER, FILM EDITOR, BARBARIAN, SUPER FORTUNA(Tylko okładka i kaseta, instrukcji nie posiadam) Oraz tylko instrukcję do programu Automat perkusyjny :) jakby co to pisać na email : padam1964@gmail.com Pozdrawiam wszystkich Atari-fanów :)
uicr0Bee @2014-07-06 10:48:21
Chyba trafiłem na mały bug. Kiedy kliknę w wybraną literę aby wyświetlić gry zaczynające się na nią (np. "A") a następnie kliknę w tytuł gry (np. "Artefakt przodków") to zaznaczają się wszystkie dostępne materiały o tej grze: okładka, opis, instrukcja, inne.
Natomiast kiedy wybrane są wszystkie gry z listy ("All"), to kliknięcie w tytuł dowolnej gry nie powoduje takiego zaznaczenia i trzeba zaznaczać każdą kolumnę osobno.
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Wywiad z Duddim (1)
ostatni: 18-02-2018 23:09, Kaz
Atari ST hicolor video (8)
ostatni: 18-02-2018 22:07, pin
Atari Font Creator (23)
ostatni: 18-02-2018 22:04, Szafir
Wywiad z Yolkiem (5)
ostatni: 18-02-2018 19:21, string
trzeci kolor łącznych spritów 1 i... (11)
ostatni: 18-02-2018 16:56, sis101
ATARI.PL i inne takie - BARDZO WA... (10)
ostatni: 18-02-2018 12:11, Kaz
Game Maker ... nadchodzi (122)
ostatni: 18-02-2018 08:51, TheFender
Wykład o Atari w Krakowie (19)
ostatni: 17-02-2018 16:29, jesionen
Kontakt do Voyagera potrzebny . (13)
ostatni: 17-02-2018 04:50, IRATA4
Radio Aktywne (12)
ostatni: 16-02-2018 19:47, Kaz
Zmiany / usprawnienia na AOL (126)
ostatni: 16-02-2018 09:00, wieczor
Update, update i czeski film ;) (27)
ostatni: 15-02-2018 15:44, wieczor
Reedycja gier (391)
ostatni: 15-02-2018 15:26, Duddie
Wywiad z Jesionenem (8)
ostatni: 14-02-2018 23:00, jesionen
Podziękowania dla Zenona (16)
ostatni: 14-02-2018 13:34, Peri Noid

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1799
Ostatnio zarejestrowany: kski
Postów ostatniej doby: 18

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy
Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał (17)
SIO2PC-USB napisał (45)
Nowe SIO2SD napisał (0)
SIO2SD w CA12 napisał (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał (12)
Projektowanie cartów napisał (12)
Joystick do Atari napisał (54)
Tygrys Turbo napisał (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał (3)
Rozszerzenie 1MB napisał (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał (26)
Rozszerzenie 576kB napisał (13)
Soczyste kolory napisał (29)
XEGS Box napisał (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał (5)
Atari steruje tokarką napisał (14)
DarkMouse napisał (7)
«« nowszestarsze »»