atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Vladimir Zúñiga – ilustracje inspirowane Atari z 2017-06-24 20:54 (19)
Gry w Mad-Pascalu z 2017-06-20 22:48 (23)
Rain of Terror – edycja kolekcjonerska z 2017-06-16 22:46 (3)
Bad Apple na małe Atari – kolejne wersje z 2017-06-11 23:21 (26)
Magazyn FLOP nr 60 z 2017-06-07 23:47 (14)
Outline 2017 z 2017-05-30 17:47 (13)
Pixel Heaven 2017 i nowy numer Top Secret! z 2017-05-26 04:07 (31)
Pixel Heaven 2017 i komputery złotej ery z 2017-05-25 00:32 (22)
Gotowy Gunfright i zapowiedź Skool Daze! z 2017-05-21 21:26 (23)
Noc Muzeów 2017 z 2017-05-19 14:44 (2)
Nowy RECOIL v4.0.0 z 2017-05-17 21:35 (5)
WAP-niak 2017 – wyniki i prace z 2017-05-14 17:27 (65)
WAP-niak 2017 i inne aktualne wydarzenia retro z 2017-05-12 13:10 (9)
Impreza retro w Okunince z 2017-05-10 19:52 (2)
WAP-niak 2017 – zapraszamy! z 2017-05-05 12:36 (49)
W czerwcu będzie Decrunch 2017 z 2017-05-02 18:22 (4)
Wyniki konkursu BASIC Tenliners 2017 z 2017-04-26 23:35 (9)
RetroKomp 5/2017 z 2017-04-21 17:55 (7)
Wieści książkowe z Retronics z 2017-04-18 20:36 (10)
Zapowiedzi imprezowe Atari z 2017-04-16 17:50 (7)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Materiały firmowe: 16 sztuk
strona tytułowaplikpublikacjadarczyńcy
format: djvu
rozmiar: 0,3 MB
stron: 2
plik: tutaj
nazwa:
Cennik sprzedaży CET
autor:
nn
wydawca:
Consumer Electronics Trade
skan:
Kaz
przetworzenie:
Kaz
podesłał:
Kaz
format: djvu
rozmiar: 0,1 MB
stron: 1
plik: tutaj
nazwa:
Cennik sprzedaży CET
autor:
nn
wydawca:
Consumer Electronics Trade
skan:
Kaz
przetworzenie:
Kaz
podesłał:
Kaz
format: djvu
rozmiar: 0,3 MB
stron: 2
plik: tutaj
nazwa:
Cennik sprzedaży CET
autor:
nn
wydawca:
Consumer Electronics Trade
skan:
Kaz
przetworzenie:
Kaz
podesłał:
Kaz
format: djvu
rozmiar: 0,4 MB
stron: 2
plik: tutaj
nazwa:
Cennik sprzedaży CET
autor:
nn
wydawca:
Consumer Electronics Trade
skan:
Kaz
przetworzenie:
Kaz
podesłał:
Kaz
format: djvu
rozmiar: 0,6 MB
stron: 6
plik: tutaj
nazwa:
Cennik sprzedaży Larix
autor:
nn
wydawca:
Larix
skan:
Kaz
przetworzenie:
Kaz
podesłał:
Kaz
format: djvu
rozmiar: 0,1 MB
stron: 1
plik: tutaj
nazwa:
Datex Karta Gwarancyjna
autor:
nn
wydawca:
Datex s.c.
skan:
Caco
przetworzenie:
Caco
podesłał:
Caco
format: djvu
rozmiar: 0,1 MB
stron: 2
plik: tutaj
nazwa:
Karin
autor:
nn
wydawca:
Karin
skan:
Larek
przetworzenie:
Larek
podesłał:
Larek
format: djvu
rozmiar: 2,6 MB
stron: 36
plik: tutaj
nazwa:
Katalog programów Atarman
autor:
nn
wydawca:
Atarman
skan:
Bas
przetworzenie:
Kaz
podesłał:
Bas
format: djvu
rozmiar: 1,7 MB
stron: 40
plik: tutaj
nazwa:
Katalog programów Bajt
autor:
nn
wydawca:
Bajt
skan:
Urborg
przetworzenie:
Kaz
podesłał:
Urborg
format: djvu
rozmiar: 1,5 MB
stron: 24
plik: tutaj
nazwa:
Katalog programów Hobbit
autor:
nn
wydawca:
Hobbit
skan:
Bas
przetworzenie:
Kaz
podesłał:
Bas
format: djvu
rozmiar: 3,4 MB
stron: 21
plik: tutaj
nazwa:
Katalog programów Megabajt
autor:
nn
wydawca:
Megabajt
skan:
Rzymianinus
przetworzenie:
Kaz
podesłał:
Rzymianinus
format: djvu
rozmiar: 2,0 MB
stron: 21
plik: tutaj
nazwa:
Katalog programów Olbit
autor:
nn
wydawca:
Olbit s.c.
skan:
Jurgi
przetworzenie:
Kaz
podesłał:
Jurgi
format: djvu
rozmiar: 0,8 MB
stron: 6
plik: tutaj
nazwa:
Katalog programów DH Sezam
autor:
nn
wydawca:
DH Sezam
skan:
Galu
przetworzenie:
Kaz
podesłał:
Galu
format: djvu
rozmiar: 1,3 MB
stron: 13
plik: tutaj
nazwa:
Katalog programów DH Sezam
autor:
nn
wydawca:
DH Sezam
skan:
Galu
przetworzenie:
Kaz
podesłał:
Galu
format: djvu
rozmiar: 0,1 MB
stron: 1
plik: tutaj
nazwa:
Mirage Akcja Promocyja
autor:
nn
wydawca:
Mirage
skan:
Larek
przetworzenie:
Larek
podesłał:
Larek
format: djvu
rozmiar: 0,1 MB
stron: 2
plik: tutaj
nazwa:
Studio Komputerowe AS
autor:
nn
wydawca:
Mirage
skan:
Larek
przetworzenie:
Larek
podesłał:
Larek


2008-02-20 02:02 by Kaz
komentarzy: 14
Kaz @2008-05-12 03:01:55
Przed chwila dodany katalog firmy Bajt. Dzieki Urborg.
Rzymianinus @2009-07-13 12:25:29
Mam takie coś jak: Katalog MEGABAJT. (40 stron). Zawiera spis programów użytkowych i gier (ok. 700 sztuk tych ostatnich). Jeśli by się przydał to mogę zrobić skany i przesłać. Kiedyś miałem ATARI. Pozdrowionka.
Kaz @2009-07-14 16:59:45
Mail poszedl.
Kaz @2009-07-17 12:59:38
I juz w katalogu. A do tego kilka innych rzeczy :).
Kaz @2009-09-20 01:12:01
Dodany katalog programow Olbit.
Kaz @2009-10-29 16:11:54
Dodany katalog programow DH Sezam - dzieki Galu.
Kaz @2010-01-29 04:08:12
I jeszcze jeden katalog z DH Sezam - rowniez dzieki Galowi.
Kaz @2010-02-06 19:09:32
Dodalem cenniki sprzedazy Larix (1 sztuka) i CET (4 sztuki).
Krótki @2010-03-07 10:13:41
U Mr. Bacardiego leży katalog produktów Mirage Software - z dostępnych programów można wydedukować, że z przełomu 1993/94. Pomyślałem że Cię zaciekawi.
Krótki @2010-03-07 11:25:50
Kaz @2010-08-22 02:46:32
Sam mu ten "katalog" zeskanowalem i podeslalem :). Jest to strona z reklama Mirage i pochodzi z ktoregos numeru "Swiata Atari".
barf31 @2016-02-11 18:59:19
Witam. Posiadam oryginalną instrukcję do ATARI 1010 nie zauważyłem jej w bibliotece jakby był ktoś chętny do zeskanowania to mogę wysłać. Jest jakas większa niż a4 a do skanera a3 nie mam dostępu. Jestem kierowcą ciężarówki i nie bardzo dysponuję czasem żeby gdzieś biegać i szukać. Pozdrawiam Bartek
mgr_inz_rafal @2016-02-11 21:28:41
Mam dostęp do skanera A3, puszczam maila.
barf31 @2016-02-13 10:02:25
Zeskanowałem tą instrukcję od 1010. Jak się okazało dzisiaj pasowała do skanera :) Komu i jak wysłać?
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Obóz / zajęcia dla młodego progra... (2)
ostatni: 26-06-2017 12:33, mono
Nowa konsola Atari? (12)
ostatni: 26-06-2017 09:11, xxl
Mysz do XE/XL zastępująca Joystick (3)
ostatni: 25-06-2017 22:34, GekoPL
Laura - wydanie II (52)
ostatni: 25-06-2017 21:36, larek
Xenophobe na cartridge, ktoś chęt... (102)
ostatni: 25-06-2017 18:41, Krótki
Reedycja gier (374)
ostatni: 25-06-2017 15:51, ccwrc
Zmiany w bazie gier, demosceny, u... (548)
ostatni: 25-06-2017 12:36, Krótki
Sprzedaż pudełka od Atari 520ST z... (3)
ostatni: 25-06-2017 12:16, blacktofu
Jaguar - problem z kablem AV (9)
ostatni: 25-06-2017 11:45, PapaHerbal
MIST i przemapowanie klawiszy Ctr... (2)
ostatni: 25-06-2017 08:06, gregory
Książki SOETO (154)
ostatni: 24-06-2017 17:24, Duddie
Podziękowania dla XXL'a (43)
ostatni: 24-06-2017 16:10, gorgh
Pokey'owe różności (14)
ostatni: 24-06-2017 07:40, 0xF
Turgen System i Blizzard (14)
ostatni: 24-06-2017 00:31, atariki50
Martwe 800XE - naprawa/diagnoza (11)
ostatni: 23-06-2017 21:23, jesionen

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1694
Ostatnio zarejestrowany: juha
Postów ostatniej doby: 16

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
SIO2PC-USB napisał Larek (44)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
Soczyste kolory napisał scalak (28)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»