atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Zapowiedź gry SuperFly XL (Lite) z 2017-07-24 20:57 (8)
Nowe demo na VBXE z 2017-07-23 18:35 (8)
Zapowiedź konkursu ABBUC 2017 i nowej gry Gorgha z 2017-07-18 00:18 (12)
Tre Robbo 51 z 2017-07-16 12:06 (4)
Yerzmyey i Pinokio na WAP-niaku 2017 z 2017-07-12 19:57 (6)
Sommarhack 2017 - wyniki z 2017-07-09 23:06 (14)
Twórczość Yerza na BandCamp z 2017-07-07 18:17 (12)
Silly Venture 2k17 – oficjalna strona i pierwsza invitka! z 2017-07-04 22:52 (12)
Reedycje książkowe Retronics – aktualne wieści z 2017-07-01 19:16 (0)
Ironia 2k17 już wkrótce! z 2017-06-27 19:48 (12)
Vladimir Zúñiga – ilustracje inspirowane Atari z 2017-06-24 20:54 (27)
Gry w Mad-Pascalu z 2017-06-20 22:48 (23)
Rain of Terror – edycja kolekcjonerska z 2017-06-16 22:46 (3)
Bad Apple na małe Atari – kolejne wersje z 2017-06-11 23:21 (26)
Magazyn FLOP nr 60 z 2017-06-07 23:47 (14)
Outline 2017 z 2017-05-30 17:47 (13)
Pixel Heaven 2017 i nowy numer Top Secret! z 2017-05-26 04:07 (31)
Pixel Heaven 2017 i komputery złotej ery z 2017-05-25 00:32 (22)
Gotowy Gunfright i zapowiedź Skool Daze! z 2017-05-21 21:26 (23)
Noc Muzeów 2017 z 2017-05-19 14:44 (2)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
GRAWITACJA już w piątek!





Już tylko kilka dni pozostało do rozpoczęcia pierwszego polskiego hackatonu 8-bit: GRAWITACJA. Impreza rozpoczyna się w piątek 7 kwietnia, o godzinie 18 w siedzibie krakowskiego Hub:Raum.

Na chwilę obecną zgłosiło się ponad 30 osób. Jest wielu reprezentantów naszego ulubionego Atari, kilku “komodziarzy” i całkiem spora grupa skupiona wokół platformy PICO-8. Jako że platforma PICO tylko “udaje” 8 bitów - pomimo że robi to całkiem zgrabnie - prace te będą oceniane w osobnej kategorii, aby nie było niepotrzebnych kontrowersji. Pula nagród stale rośnie i jest już całkiem pokaźna jak na pierwszą edycję!

Na facebookowym profilu wydarzenia można śledzić najnowsze informacje i stale aktualizowaną listę nagród.

Mamy nadzieję, że Atarowskie produkcje, które powstaną na Grawitacji, zostaną dopieszczone i zaprezentowane w pełnej krasie na odbywającym się miesiąc później WAP-niaku. A jeżeli sama GRAWITACJA okaże się udanym przedsięwzięciem, to organizatorzy zobowiązują się do przygotowania za rok kolejnej edycji. Większej, lepszej i jeszcze bardziej ośmiobitowej :D

Dla przypomnienia, adres strony wydarzenia: www.grawitacja.eu
Tam znajdziecie wskazówki dojazdu, regulamin i agendę całej imprezy.

ZAPRASZAMY!


Nagrody:


Unikatowa koszulka z Janem Rzygoniem



Półroczna prenumerata magazynu Pixel



Walizka/plecak na laptopa



Interface TOMv2 do podłączenia joysticków USB do małego Atari



Interface do podłączenia retro joysticków pod gniazdo USB



SIO2SD


2017-04-04 19:50 by Organizatorzy
komentarzy: 12
koala @2017-04-05 08:02:48
Yeah! Już się doczekać nie mogę)
xxl @2017-04-06 17:19:52
kurde nie mam pomyslu na gre... to bedzie 100% 24h code compo
mgr_inz_rafal @2017-04-06 19:35:28
Zrób coś, że się chodzi i strzela.
bocianu @2017-04-06 23:07:58
dobrze że nie masz pomysłu :D temat i tak sobie wylosujesz :D
xc79 @2017-04-07 07:19:42
Na atarionline zawitał Łowca androidów:)
xxl @2017-04-07 08:55:11
komputer mowi, ze moge sie spoznic kilkanascie minut :/
koala @2017-04-07 09:26:00
Nie wybieraj banków to będzie szybciej i się nie spóźnisz:D
pin @2017-04-07 09:50:16
Wykryj rozkład jazdy detektorem do rozkładów, nie będziesz musiał wpisywać całego rozkładu ręcznie i się nie spóźnisz :P
koala @2017-04-07 10:53:39
Jak detektor nie wykryje poprawnie i nadpisze część rozkładu to także nie dobrze...:P
koala @2017-04-07 11:15:55
Uwaga! Petarda: doszła nowa zajebista nagroda!
Kolega Lotharek ufundował pachnącego świeżością nowego Mista 1.3!
Pierwsza sztuka wersji produkcyjnej!!!
DZIĘKUJEMY LOTHAREK!
xxl @2017-04-07 12:06:58
niektorzy potrzebuja rozkladu zeby wiedziec kiedy spac kiedy sr... szczegolnie w domach wariatow ;-)
xxl @2017-04-08 08:26:04
nie mam pomysła :/
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Nowa gra od gorgha (84)
ostatni: 26-07-2017 23:11, shanti77
We are still fighting for transit... (54)
ostatni: 26-07-2017 16:51, pin
1200xl (19)
ostatni: 26-07-2017 13:03, z80
Radio UXA znów w eterze :))) (15)
ostatni: 25-07-2017 14:10, Pecus
Ciekawostki (3964)
ostatni: 25-07-2017 10:20, eroneder
Co to za turbo? (2)
ostatni: 25-07-2017 00:43, jerzyw
[kupię/wymienię] kasety i cartrid... (3)
ostatni: 24-07-2017 20:33, ccwrc
Atarowe i nieatarowe newsy scenowe (320)
ostatni: 24-07-2017 16:02, xeen
Lista postów na stronie AOLa (4)
ostatni: 24-07-2017 14:09, TheFender
Nowa konsola Atari? (28)
ostatni: 23-07-2017 21:17, Yosh
Gry ukończone bez cheatowania (32)
ostatni: 23-07-2017 12:53, charliecherry
colleen sio (17)
ostatni: 20-07-2017 16:38, atariki50
Reedycje gier (5)
ostatni: 20-07-2017 15:57, atariki50
Ironia 2k17 (31)
ostatni: 19-07-2017 16:11, mgr_inz_rafal
Ataribox - informacje zebrane. (4)
ostatni: 19-07-2017 13:02, atariki50

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1703
Ostatnio zarejestrowany: dragmar
Postów ostatniej doby: 16

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy
Ironia 2k17 od 11 do 13 sierpnia 2017 roku zapraszamy do Wysokiej w pobliżu Góry Swiętej Anny

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
SIO2PC-USB napisał Larek (44)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
Soczyste kolory napisał scalak (28)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»