atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Modyfikacje starszych gier: Donkey Kong Jr. i Bubsy z 2017-11-19 23:00 (0)
Nowe demo na duże Atari z 2017-11-14 23:01 (128)
Zanim stali się znani... Kto wystąpił w reklamach Atari? z 2017-11-07 21:27 (8)
Powrót z przyszłości: Giełda Bajtka i koncert Marka Bilińskiego! z 2017-11-03 01:03 (155)
Aktualności growe z 2017-11-01 14:19 (13)
Silly Venture 2k17 – nowa invitka i garść informacji! z 2017-10-30 10:45 (17)
Wyniki konkursu programistycznego ABBUC 2017 z 2017-10-28 16:53 (17)
Pokłosie RetroKomp/LOAD ERROR 2017 z 2017-10-22 16:28 (22)
Starotki ze strychu z 2017-10-20 12:30 (14)
Nowy RECOIL v4.1.0 z 2017-10-19 22:10 (8)
RetroKomp/LOAD ERROR 2017 – zapraszamy! z 2017-10-18 20:01 (3)
Robimy plakaty z 2017-10-11 23:56 (23)
Festiwal retro już za chwilę z 2017-10-10 12:26 (0)
Beyond the Borders – zbiórka na Kickstarterze z 2017-10-08 23:46 (43)
Remanent growy – ACTris! 2.1 z 2017-10-03 22:22 (6)
Silly Venture 2k17 – invitka na… C-64! z 2017-10-01 12:48 (13)
Relacja z KWAS-a 12 z 2017-09-30 02:03 (15)
Remanent growy – mini-Slots z 2017-09-28 00:25 (8)
Gry na Atari w IPN z 2017-09-26 08:18 (3)
Nowa polska gra na Atari ST z 2017-09-23 01:49 (25)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
GRAWITACJA już w piątek!





Już tylko kilka dni pozostało do rozpoczęcia pierwszego polskiego hackatonu 8-bit: GRAWITACJA. Impreza rozpoczyna się w piątek 7 kwietnia, o godzinie 18 w siedzibie krakowskiego Hub:Raum.

Na chwilę obecną zgłosiło się ponad 30 osób. Jest wielu reprezentantów naszego ulubionego Atari, kilku “komodziarzy” i całkiem spora grupa skupiona wokół platformy PICO-8. Jako że platforma PICO tylko “udaje” 8 bitów - pomimo że robi to całkiem zgrabnie - prace te będą oceniane w osobnej kategorii, aby nie było niepotrzebnych kontrowersji. Pula nagród stale rośnie i jest już całkiem pokaźna jak na pierwszą edycję!

Na facebookowym profilu wydarzenia można śledzić najnowsze informacje i stale aktualizowaną listę nagród.

Mamy nadzieję, że Atarowskie produkcje, które powstaną na Grawitacji, zostaną dopieszczone i zaprezentowane w pełnej krasie na odbywającym się miesiąc później WAP-niaku. A jeżeli sama GRAWITACJA okaże się udanym przedsięwzięciem, to organizatorzy zobowiązują się do przygotowania za rok kolejnej edycji. Większej, lepszej i jeszcze bardziej ośmiobitowej :D

Dla przypomnienia, adres strony wydarzenia: www.grawitacja.eu
Tam znajdziecie wskazówki dojazdu, regulamin i agendę całej imprezy.

ZAPRASZAMY!


Nagrody:


Unikatowa koszulka z Janem Rzygoniem



Półroczna prenumerata magazynu Pixel



Walizka/plecak na laptopa



Interface TOMv2 do podłączenia joysticków USB do małego Atari



Interface do podłączenia retro joysticków pod gniazdo USB



SIO2SD


2017-04-04 19:50 by Organizatorzy
komentarzy: 12
koala @2017-04-05 08:02:48
Yeah! Już się doczekać nie mogę)
xxl @2017-04-06 17:19:52
kurde nie mam pomyslu na gre... to bedzie 100% 24h code compo
mgr_inz_rafal @2017-04-06 19:35:28
Zrób coś, że się chodzi i strzela.
bocianu @2017-04-06 23:07:58
dobrze że nie masz pomysłu :D temat i tak sobie wylosujesz :D
xc79 @2017-04-07 07:19:42
Na atarionline zawitał Łowca androidów:)
xxl @2017-04-07 08:55:11
komputer mowi, ze moge sie spoznic kilkanascie minut :/
koala @2017-04-07 09:26:00
Nie wybieraj banków to będzie szybciej i się nie spóźnisz:D
pin @2017-04-07 09:50:16
Wykryj rozkład jazdy detektorem do rozkładów, nie będziesz musiał wpisywać całego rozkładu ręcznie i się nie spóźnisz :P
koala @2017-04-07 10:53:39
Jak detektor nie wykryje poprawnie i nadpisze część rozkładu to także nie dobrze...:P
koala @2017-04-07 11:15:55
Uwaga! Petarda: doszła nowa zajebista nagroda!
Kolega Lotharek ufundował pachnącego świeżością nowego Mista 1.3!
Pierwsza sztuka wersji produkcyjnej!!!
DZIĘKUJEMY LOTHAREK!
xxl @2017-04-07 12:06:58
niektorzy potrzebuja rozkladu zeby wiedziec kiedy spac kiedy sr... szczegolnie w domach wariatow ;-)
xxl @2017-04-08 08:26:04
nie mam pomysła :/
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
SoundMachine instrukcja (3)
ostatni: 20-11-2017 03:39, mono
Wywiad z Rolandem Pantołą by Vicek (13)
ostatni: 20-11-2017 01:32, Ataripuzzle
SIO2SD - configurator 3.5 (15)
ostatni: 20-11-2017 00:21, lotharek
Sio2SD problem podpięcie dyskietk... (9)
ostatni: 19-11-2017 22:55, piomet
Jak nazywa się ta gra? (3)
ostatni: 19-11-2017 22:28, sprcket73
Silly Venture 2k17 - uniting the ... (141)
ostatni: 19-11-2017 19:45, Dracon
[Sprzedam] płytki pod własny cart... (7)
ostatni: 19-11-2017 18:53, ccwrc
SV2k17 - rejestracja, koszulki i ... (25)
ostatni: 19-11-2017 12:06, greymsb
Dekodowanie sygnału z magnetofonu (1)
ostatni: 19-11-2017 09:56, gsgalezowski
Laura Konstruktor (10)
ostatni: 19-11-2017 06:44, QTZ
Pomoc jak zwykle potrzebna i przy... (21)
ostatni: 18-11-2017 21:15, IRATA4
Zamienie C64C na Atari XL/XE/ST... (5)
ostatni: 18-11-2017 21:12, IRATA4
Kupię górną obudowę do Falcona (19)
ostatni: 18-11-2017 14:02, IRATA4
Atarociekawostki na blogu TDC (26)
ostatni: 17-11-2017 21:54, tdc
Źródła Numena na GitHubie (2)
ostatni: 17-11-2017 10:38, jhusak

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1750
Ostatnio zarejestrowany: ca
Postów ostatniej doby: 25

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
SIO2PC-USB napisał Larek (44)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
Soczyste kolory napisał scalak (28)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»