atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Nowa polska gra na Atari ST z 2017-09-23 01:49 (19)
07 się zgłasza... z 2017-09-21 10:36 (25)
Czeskie gry multijoyowe z BAHA Software z 2017-09-18 23:20 (4)
Krakowskie Retrospekcje #6 z 2017-09-15 00:26 (4)
Atari 2600 – 40 lat minęło... z 2017-09-11 23:51 (19)
Remanent growy – Tag! M4 z 2017-09-10 12:48 (4)
Remanent growy – Bored of Floppy z 2017-09-07 21:49 (8)
Festiwal retro w Krakowie z 2017-09-04 15:27 (0)
Riverwash 2017 i KWAS #12 z 2017-09-02 13:56 (12)
NRV i jego silnik do gier platformowych z 2017-08-31 21:43 (9)
Tre Robbo 52 – Kraina Stworków 2 z 2017-08-29 18:07 (7)
Zorro II – zapowiedź gry z 2017-08-25 22:35 (48)
Nadchodzi KWAS nr 12 z 2017-08-19 11:12 (8)
Kampania crowdfundingowa – książka o grach na Atari z 2017-08-17 21:51 (17)
Ironia 2017 – wyniki z 2017-08-15 18:51 (11)
Ironia 2017 – pierwsze opublikowane gry z 2017-08-12 23:53 (41)
Silly Venture 2k17 – and the beat goes on! z 2017-08-06 19:46 (14)
Sklep retro we Wrocławiu z 2017-08-05 23:12 (11)
Lista gier zgłoszonych do konkursu ABBUC 2017 z 2017-08-02 00:11 (7)
Silly Venture 2k17 – invitka na Atari XL/XE! z 2017-07-28 07:43 (24)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
GRAWITACJA już w piątek!





Już tylko kilka dni pozostało do rozpoczęcia pierwszego polskiego hackatonu 8-bit: GRAWITACJA. Impreza rozpoczyna się w piątek 7 kwietnia, o godzinie 18 w siedzibie krakowskiego Hub:Raum.

Na chwilę obecną zgłosiło się ponad 30 osób. Jest wielu reprezentantów naszego ulubionego Atari, kilku “komodziarzy” i całkiem spora grupa skupiona wokół platformy PICO-8. Jako że platforma PICO tylko “udaje” 8 bitów - pomimo że robi to całkiem zgrabnie - prace te będą oceniane w osobnej kategorii, aby nie było niepotrzebnych kontrowersji. Pula nagród stale rośnie i jest już całkiem pokaźna jak na pierwszą edycję!

Na facebookowym profilu wydarzenia można śledzić najnowsze informacje i stale aktualizowaną listę nagród.

Mamy nadzieję, że Atarowskie produkcje, które powstaną na Grawitacji, zostaną dopieszczone i zaprezentowane w pełnej krasie na odbywającym się miesiąc później WAP-niaku. A jeżeli sama GRAWITACJA okaże się udanym przedsięwzięciem, to organizatorzy zobowiązują się do przygotowania za rok kolejnej edycji. Większej, lepszej i jeszcze bardziej ośmiobitowej :D

Dla przypomnienia, adres strony wydarzenia: www.grawitacja.eu
Tam znajdziecie wskazówki dojazdu, regulamin i agendę całej imprezy.

ZAPRASZAMY!


Nagrody:


Unikatowa koszulka z Janem Rzygoniem



Półroczna prenumerata magazynu Pixel



Walizka/plecak na laptopa



Interface TOMv2 do podłączenia joysticków USB do małego Atari



Interface do podłączenia retro joysticków pod gniazdo USB



SIO2SD


2017-04-04 19:50 by Organizatorzy
komentarzy: 12
koala @2017-04-05 08:02:48
Yeah! Już się doczekać nie mogę)
xxl @2017-04-06 17:19:52
kurde nie mam pomyslu na gre... to bedzie 100% 24h code compo
mgr_inz_rafal @2017-04-06 19:35:28
Zrób coś, że się chodzi i strzela.
bocianu @2017-04-06 23:07:58
dobrze że nie masz pomysłu :D temat i tak sobie wylosujesz :D
xc79 @2017-04-07 07:19:42
Na atarionline zawitał Łowca androidów:)
xxl @2017-04-07 08:55:11
komputer mowi, ze moge sie spoznic kilkanascie minut :/
koala @2017-04-07 09:26:00
Nie wybieraj banków to będzie szybciej i się nie spóźnisz:D
pin @2017-04-07 09:50:16
Wykryj rozkład jazdy detektorem do rozkładów, nie będziesz musiał wpisywać całego rozkładu ręcznie i się nie spóźnisz :P
koala @2017-04-07 10:53:39
Jak detektor nie wykryje poprawnie i nadpisze część rozkładu to także nie dobrze...:P
koala @2017-04-07 11:15:55
Uwaga! Petarda: doszła nowa zajebista nagroda!
Kolega Lotharek ufundował pachnącego świeżością nowego Mista 1.3!
Pierwsza sztuka wersji produkcyjnej!!!
DZIĘKUJEMY LOTHAREK!
xxl @2017-04-07 12:06:58
niektorzy potrzebuja rozkladu zeby wiedziec kiedy spac kiedy sr... szczegolnie w domach wariatow ;-)
xxl @2017-04-08 08:26:04
nie mam pomysła :/
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Legalne oprogramowanie (422)
ostatni: 25-09-2017 20:33, Yosh
RetroKomp / LOAD ERROR 2017 (19)
ostatni: 25-09-2017 18:34, sachy
Stunt Car Racer [ATARI 8-bit]? (10)
ostatni: 25-09-2017 13:01, tebe
[S] Wyprzedaż różności (29)
ostatni: 25-09-2017 12:56, mgr_inz_rafal
Silly Venture 2k17 - uniting the ... (95)
ostatni: 25-09-2017 10:51, greymsb
Action! (22)
ostatni: 25-09-2017 09:34, wieczor
Ciekawe strony (32)
ostatni: 25-09-2017 00:45, Kaz
sprzedaż retro (6)
ostatni: 25-09-2017 00:42, pirx
SV2k17 - nocleg, wyżywienie itd. (11)
ostatni: 24-09-2017 21:43, Barman
Arabic cartridges (2)
ostatni: 24-09-2017 21:33, voy
RetroKomp/LoadError (9)
ostatni: 24-09-2017 13:23, Creonix
Książki SOETO (157)
ostatni: 23-09-2017 18:50, Enjo
Sprzedam kasety, magnetofon oraz ... (11)
ostatni: 23-09-2017 12:20, Lenin1993
Deimos (29)
ostatni: 22-09-2017 23:30, Gonzo
Reedycje gier (6)
ostatni: 22-09-2017 12:11, Duddie

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1723
Ostatnio zarejestrowany: Telthaur
Postów ostatniej doby: 22

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
SIO2PC-USB napisał Larek (44)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
Soczyste kolory napisał scalak (28)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»