atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Wykład o demoscenie z 2018-01-16 17:54 (3)
Różności z ostatnich tygodni z 2018-01-14 19:21 (20)
Pismo "Astronomia" z nami z 2018-01-12 16:12 (9)
Odkurzone gry Gandalfa – część II z 2018-01-09 23:47 (5)
Boulder Dash Mugen – nowe zestawy plansz z 2018-01-05 00:05 (18)
Wykłady o retro z 2018-01-04 02:14 (2)
NYD 2018 z 2018-01-01 14:50 (24)
Jack the Nipper na małe Atari z 2017-12-31 14:32 (27)
Wyniki Kaz Kompo 2016 z 2017-12-29 21:37 (53)
Last Party 2017 - stuff, wyniki z 2017-12-28 23:59 (55)
Last Party rozpoczęte! z 2017-12-27 22:35 (24)
Święta, Skool Daze i Bosconian z 2017-12-24 15:01 (12)
Atari Last Party już za kilka dni! z 2017-12-22 08:03 (68)
"Atari Fan" powrócił! z 2017-12-22 01:52 (4)
Pac-Mad – premiera ostatecznej wersji gry z 2017-12-19 14:17 (10)
Kaz Kompo 2016 – aktualizacja z 2017-12-16 23:56 (29)
Uwolnienie Topornego z 2017-12-11 12:59 (40)
SV2017 - prace, wyniki z 2017-12-10 22:27 (108)
SV2017 – krótka relacja z 2017-12-10 11:07 (81)
Silly Venture 2k17 – relacja na żywo z 2017-12-08 16:08 (80)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
GRAWITACJA już w piątek!





Już tylko kilka dni pozostało do rozpoczęcia pierwszego polskiego hackatonu 8-bit: GRAWITACJA. Impreza rozpoczyna się w piątek 7 kwietnia, o godzinie 18 w siedzibie krakowskiego Hub:Raum.

Na chwilę obecną zgłosiło się ponad 30 osób. Jest wielu reprezentantów naszego ulubionego Atari, kilku “komodziarzy” i całkiem spora grupa skupiona wokół platformy PICO-8. Jako że platforma PICO tylko “udaje” 8 bitów - pomimo że robi to całkiem zgrabnie - prace te będą oceniane w osobnej kategorii, aby nie było niepotrzebnych kontrowersji. Pula nagród stale rośnie i jest już całkiem pokaźna jak na pierwszą edycję!

Na facebookowym profilu wydarzenia można śledzić najnowsze informacje i stale aktualizowaną listę nagród.

Mamy nadzieję, że Atarowskie produkcje, które powstaną na Grawitacji, zostaną dopieszczone i zaprezentowane w pełnej krasie na odbywającym się miesiąc później WAP-niaku. A jeżeli sama GRAWITACJA okaże się udanym przedsięwzięciem, to organizatorzy zobowiązują się do przygotowania za rok kolejnej edycji. Większej, lepszej i jeszcze bardziej ośmiobitowej :D

Dla przypomnienia, adres strony wydarzenia: www.grawitacja.eu
Tam znajdziecie wskazówki dojazdu, regulamin i agendę całej imprezy.

ZAPRASZAMY!


Nagrody:


Unikatowa koszulka z Janem Rzygoniem



Półroczna prenumerata magazynu Pixel



Walizka/plecak na laptopa



Interface TOMv2 do podłączenia joysticków USB do małego Atari



Interface do podłączenia retro joysticków pod gniazdo USB



SIO2SD


2017-04-04 19:50 by Organizatorzy
komentarzy: 12
koala @2017-04-05 08:02:48
Yeah! Już się doczekać nie mogę)
xxl @2017-04-06 17:19:52
kurde nie mam pomyslu na gre... to bedzie 100% 24h code compo
mgr_inz_rafal @2017-04-06 19:35:28
Zrób coś, że się chodzi i strzela.
bocianu @2017-04-06 23:07:58
dobrze że nie masz pomysłu :D temat i tak sobie wylosujesz :D
xc79 @2017-04-07 07:19:42
Na atarionline zawitał Łowca androidów:)
xxl @2017-04-07 08:55:11
komputer mowi, ze moge sie spoznic kilkanascie minut :/
koala @2017-04-07 09:26:00
Nie wybieraj banków to będzie szybciej i się nie spóźnisz:D
pin @2017-04-07 09:50:16
Wykryj rozkład jazdy detektorem do rozkładów, nie będziesz musiał wpisywać całego rozkładu ręcznie i się nie spóźnisz :P
koala @2017-04-07 10:53:39
Jak detektor nie wykryje poprawnie i nadpisze część rozkładu to także nie dobrze...:P
koala @2017-04-07 11:15:55
Uwaga! Petarda: doszła nowa zajebista nagroda!
Kolega Lotharek ufundował pachnącego świeżością nowego Mista 1.3!
Pierwsza sztuka wersji produkcyjnej!!!
DZIĘKUJEMY LOTHAREK!
xxl @2017-04-07 12:06:58
niektorzy potrzebuja rozkladu zeby wiedziec kiedy spac kiedy sr... szczegolnie w domach wariatow ;-)
xxl @2017-04-08 08:26:04
nie mam pomysła :/
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
[K] Kupię Atari STE QWERTY (1)
ostatni: 17-01-2018 11:11, szymonu
Zamiast pracować, włączyłem RMT.. (9)
ostatni: 17-01-2018 10:34, anonymus
Mój mini ukłon w strone Atarki (34)
ostatni: 17-01-2018 00:35, Adam
Sprzedam czasopisma (2)
ostatni: 16-01-2018 22:16, kosa0
Nowa gra na C64 - "pohandlujmy" z... (154)
ostatni: 16-01-2018 19:39, swinkamor12
Dziwny dorobiony port w Atari 65xe (9)
ostatni: 16-01-2018 19:12, pgru
RMT tutorial (16)
ostatni: 16-01-2018 18:32, antrykot
Najbardziej pokręcone teorie (613)
ostatni: 16-01-2018 14:41, marok
Atarowe i nieatarowe newsy scenowe (347)
ostatni: 16-01-2018 14:05, wieczor
Laura Konstruktor (18)
ostatni: 16-01-2018 02:55, QTZ
Zasilacz do stacji CA-2001 / LDW ... (1)
ostatni: 15-01-2018 17:09, madness
Książki SOETO (177)
ostatni: 15-01-2018 13:02, Enjo
Jaki sprzęt przenośny wybrać pod ... (5)
ostatni: 15-01-2018 09:44, dzeq_pl
WOŚP - Atarowcy pomoga? (64)
ostatni: 15-01-2018 09:41, TheFender
Xenophobe na cartridge, ktoś chęt... (106)
ostatni: 14-01-2018 15:23, ccwrc

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1780
Ostatnio zarejestrowany: Fred
Postów ostatniej doby: 25

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy
Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
SIO2PC-USB napisał Larek (45)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
Soczyste kolory napisał scalak (29)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»