atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Gra Pad (v1.84) z 2018-06-18 23:49 (18)
Opisy gier lotniczych z 2018-06-16 18:21 (18)
Pavros o POKEY-u z 2018-06-11 10:34 (16)
Nowy RECOIL z 2018-06-11 01:27 (10)
Nowy scan-doubler z 2018-06-10 10:58 (13)
Minotaur 16K z 2018-06-09 23:37 (10)
Nowy design Atari z 2018-06-04 17:36 (21)
WAP-niak 2018 – wyniki, stuff z 2018-06-03 20:39 (60)
Wywiad z Pinem z 2018-06-03 02:06 (20)
Trwa WAP-niak 2018 z 2018-06-02 01:01 (10)
Wkrótce Pixel Heaven z 2018-05-30 20:40 (12)
Historia żółtej ciżemki z 2018-05-29 14:44 (42)
Robbo na festiwalu nauki i sztuki z 2018-05-29 02:54 (1)
Atari 2600 zaprasza na SV z 2018-05-28 10:19 (7)
Pendrive plug&play z 2018-05-27 12:49 (12)
WAP-niak 2018 Invitka z 2018-05-25 22:14 (11)
O demoscenie z 2018-05-22 07:09 (19)
Recenzja "Aces of Aces" z 2018-05-20 22:29 (28)
Robbo na festiwalu nauki z 2018-05-18 12:32 (27)
Premiera "Time Pilot" z 2018-05-17 10:14 (32)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Trwa Revision 2017


W niemieckim Saarbrücken od wczoraj trwa Revision, największe demoparty na świecie, tradycyjnie organizowane w okresie świąt wielkanocnych. Łącznie zarejestrowało się 764 uczestników, w tym około 50 osób z Polski.

Tym razem nominacje do nagród Meteoriks za ubiegły rok otrzymały w różnych kategoriach m.in. demo "Unglobal" autorstwa Masters of Electric City na Atari ST, a także prezentowane na zeszłorocznym Silly Venture: gra Laura i demo "Unmec" Agendy na Atari XL/XE oraz demo "Chiphead" autorstwa KK na Atari 2600.

Dostępne są 3 live streamy: możemy śledzić co się dzieje w holu głównym, na seminariach i na zewnątrz party. Miłego oglądania!

Tutaj można sprawdzić rozkład jazdy – jakie wydarzenia zostały zaplanowane w tym roku.




"Elements" grupy Desire na Atari Lynx:



"Unmec" Agendy na Atari XL/XE (premiera na SV2k16):



Filmik z prezentacji na Revision dem oldschoolowych:



2017-04-15 17:48 by "Adam"
komentarzy: 26
xeen @2017-04-15 18:50:11
PC64K (istnieje szansa, że bardzo mocne kompo) i Oldschool są dzisiaj o 23 zaplanowane.
xeen @2017-04-15 19:26:34
poszła invitka LiSa/TRS na OutLine
xeen @2017-04-15 19:28:13
i widzę też Bocianu na liście :)
Unicorn7 @2017-04-15 20:12:03
Kim jest komentujący "Gandalf"? Niesamowity gość :-)
svoy/agenda @2017-04-15 20:42:22
svoy/agenda @2017-04-15 21:11:13
No niektóre intra 4K PC zdzierają buty z nóg. Wow! Wyglądają i grają jak pełnoprawne dema...
Adam @2017-04-15 21:39:39
Nagroda The Meteoriks 2017 w kategorii BEST LOW-END DEMO: "Unmec" (Agenda). Brawo chłopaki! :)
Unicorn7 @2017-04-15 21:55:07
Dzięki svoy.
xeen @2017-04-15 22:02:23
dzięki Adam :)

To intro 4KB z tymi statkami kosmicznymi atakującymi coś tam - OMG!
niestety znowu oglądam połowicznie :(
sz/LMS @2017-04-15 22:20:36
Brawo Agenda! Wykosili wszystkich Unmecem...
bob_er/mec @2017-04-15 22:27:23
gratulacje chłopaki!!! :)
larek @2017-04-15 23:15:05
Dołączam się do gratulacji! Brawo!!!
xeen @2017-04-16 01:27:17
dzięki :)

Skończyło się oldschool - dwa akcenty atarowskie (VCS + Lynx).
Demko Heavena na Lynxa ma kilka zaawansowanych efektów - jest warte obejrzenia.

Wygra na pewno Titan z demem na SMD :)
Co za piękna prodka. I ten pojazd po SNS :)
MKM/Lamers @2017-04-16 09:51:24
@Agenda gratki za meteoriks!
xeen @2017-04-16 09:56:54
the fender @2017-04-16 11:45:59
Demo Overdrive 2 na Segę mega drive powoduje opad szczeny w każdym kierunku.
wieczór @2017-04-16 13:56:27
Przyłączam się do gratulacji - demo wyśmienite i w pełni zasłużona nagroda!

Trochę jestem zawiedziony nagrodą w kategorii "That's not possible on that platform" - Wonderland XIII to demo znakomite, ale do tej kategorii nie pasuje :) Moim faworytem było Chiphead - o wiele bardziej niemożliwe ;)
Odyn1ec @2017-04-17 00:52:27
a tu wielkopomna chwila:)
https://youtu.be/ot6CY3qmAew?t=39m37s
GŁOS SPOD STOLIKA @2017-04-17 02:49:34
Dobra impreza, dema ogólnie na wysokim poziomie, PC Demo Compo się właśnie skończyło, polecam obejrzeć. Są szanse zobaczyć Polaków na podium w kilku kategoriach, więc teraz pozostaje tylko czekać na wyniki :-)
xeen @2017-04-17 09:05:32
dwa akcenty atarowe w oldschool 4KB intro - Hoppera na malucha (25b intro) i na VCS
vdl @2017-04-17 12:16:50
ta.. intro na xl/xe pokazalo 'klase' :/
xeen @2017-04-17 12:40:01
co prawda to prawda, vdl :)
Obejrzałem dopiero dzisiaj amigę i pc demo compo. Na Ami ogólnie "jak co roku". Bardzo podobało mi się to demo Cocoon na gołą 1200. Kilka efektó Skarli odgrzewanych, ale demo ogólnie niezłe jak na pracę praktycznie jednej osoby.

Na PC - ostatnie demo jest zajebiste. Cocoon - wiadomo. Reszta prodek średnich (wg mnie) - ale częśc estetycznych wizualnie - np. to w białych barwach. Cocoon kilka lat z rzędu bez konkurencji - to nie wróży nic dobrego.
Demko "Hello, Kevin" WTF??????????????? Jakiś nowy trend?

PC8k - TRSI i długo, długo nic. Też odlatuje konkurencji.
aj @2017-04-17 22:17:44
hmm xeen... 8k TRSi i dlugo nic? akurat prodka Where the dead things dwell by Architecta jak dla mnie byla duzo lepsza i obstawialem jej pierwsze miejsce , nie pomine ciekawego tez samplingu w prodce .MY_NAME_IS_SAM by Power Rangers (to tylko 8k)
Ale Hello Kevin to jak dla mnie jakis zart i w ogole nie rozumialem entuzjazmu ludu...jak pamietam byla to ostatnia prezentacja i godzina 3 nad ranem, moze dlatego tak reagowano (te wypadanie oczu, zebow to mialo byc smieszne czy niezamierzone?)
GLOS SPOD STOLIKA @2017-04-18 01:05:45
Kevin byl puszczony jako 16 praca na 26, ode mnie dostal 2pkt akurat.
xeen @2017-04-18 09:02:31
masz racje @aj, po ponownym obejrzeniu, na pc8k nie było jednak takiej dysproporcji jak sugerowałem. Kilka prac dobrych / bdb. O mojej opinii na gorąco zadecydował bardziej gust.
grey / mystic bytes @2017-04-18 11:14:10
@Xeen: dopiero teraz skumałem :) GRATULACJE !!! No no, to się nazywa miła świąteczna niespodzianka :) Rewelacja.
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
prince of persia (464)
ostatni: 21-06-2018 00:17, tooloudtoowide
Laura - Wszystkie drogi prowadzą ... (8)
ostatni: 20-06-2018 23:39, QTZ
Nowa gra na Atarie STE - Escape 2... (3)
ostatni: 20-06-2018 23:35, gorgh
Nie samym Atari człowiek żyje, cz... (2456)
ostatni: 20-06-2018 22:52, IRATA4
Słynne zniszczone Atari (24)
ostatni: 20-06-2018 19:23, TheFender
sprzedam zamienię duble (18)
ostatni: 19-06-2018 22:29, tooloudtoowide
Time Pilot (70)
ostatni: 19-06-2018 16:26, IRATA4
Rick Dangerous (125)
ostatni: 19-06-2018 13:12, gorgh
Silly Venture 2k18 - 10th Celebra... (37)
ostatni: 19-06-2018 12:07, greymsb
Sprzedaję nadwyżki i niepotrzebne... (131)
ostatni: 19-06-2018 00:10, Kaz
Retro Na Gazie (128)
ostatni: 18-06-2018 22:20, RetroBorsuk
Wykład o demoscenie (UJ, Kraków) (9)
ostatni: 18-06-2018 16:33, Kaz
Rapidus dla Atari 800XL - podłącz... (4)
ostatni: 18-06-2018 08:27, pin
15 kHz (333)
ostatni: 17-06-2018 18:32, makary
Sprzedam komplet 6 stacji 3,5' do... (1)
ostatni: 17-06-2018 15:23, Dagmar

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1850
Ostatnio zarejestrowany: Jaro
Postów ostatniej doby: 17

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy

Stragan
Atari USBJoy Adapter oferuje Jakub Husak (0)
Programy: Kolony 2106 oferuje Kaz (6)
Sprzęt: rozszerzenia oferuje Lotharek (18)
Gadżety: naklejki, pocztówki oferuje Sikor (11)
Sprzęt: cartridge RAM-CART oferuje Zenon (4)
Miejsce na drobne ogłoszenia kupna/sprzedaży oferuje Kaz (51)
Sprzęt: interfejs SIO2IDE oferuje Piguła (0)
Sprzęt: interfejs SIO2SD oferuje Piguła (22)

Użytki/Utils
Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (32)
SIO2PC-USB napisał Larek (45)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (8)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (36)
Soczyste kolory napisał scalak (29)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał Różyk (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»