atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Pixel Heaven 2017 i nowy numer Top Secret! z 2017-05-26 04:07 (10)
Pixel Heaven 2017 i komputery złotej ery z 2017-05-25 00:32 (22)
Gotowy Gunfright i zapowiedź Skool Daze! z 2017-05-21 21:26 (23)
Noc Muzeów 2017 z 2017-05-19 14:44 (2)
Nowy RECOIL v4.0.0 z 2017-05-17 21:35 (5)
WAP-niak 2017 – wyniki i prace z 2017-05-14 17:27 (63)
WAP-niak 2017 i inne aktualne wydarzenia retro z 2017-05-12 13:10 (9)
Impreza retro w Okunince z 2017-05-10 19:52 (2)
WAP-niak 2017 – zapraszamy! z 2017-05-05 12:36 (49)
W czerwcu będzie Decrunch 2017 z 2017-05-02 18:22 (4)
Wyniki konkursu BASIC Tenliners 2017 z 2017-04-26 23:35 (9)
RetroKomp 5/2017 z 2017-04-21 17:55 (7)
Wieści książkowe z Retronics z 2017-04-18 20:36 (10)
Zapowiedzi imprezowe Atari z 2017-04-16 17:50 (7)
Trwa Revision 2017 z 2017-04-15 17:48 (26)
Gry na Atari z Grawitacji 2017 z 2017-04-14 23:00 (9)
Grawitacja 2017 - relacja z 2017-04-11 16:33 (28)
Konkurs rebusowy 2017 – wyniki z 2017-04-07 23:21 (31)
GRAWITACJA już w piątek! z 2017-04-04 19:50 (12)
Konkurs rebusowy 2017 z 2017-04-01 21:59 (45)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (102)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
W czerwcu będzie Decrunch 2017
W dniach od 2 do 4 czerwca 2017, w bardzo klimatycznym klubie ToTu we Wrocławiu odbędzie się kolejna edycja Decrunch Party. Zlot skupiony jest tematycznie głownie wokół komputerów Amiga, ale ma tez potencjał i miejsce na atarowskie akcenty.


Agenda imprezy podzielona jest, jak co roku, na części:

  • Piątek, 2 czerwca, DECRUNCH INTRO

    Oficjalne otwarcie i premierowy pokaz filmu Michała Barańskiego n/t polskiej demosceny. Wieczorem koncerty (w tym jeden z użyciem Atari ST)

  • Sobota, 3 czerwca DECRUNCH PLAY

    Turnieje gier retro (wstępnie: Stunt Car Racer, Sensible World of Soccer, IK+)

  • Sobota, 3 czerwca popołudnie / wieczór - DECRUNCH PARTY

    Wykłady na temat demosceny, kompoty. Na Atari można wystawiać pracę na stockowe XL/XE lub 1040 ST. Jeżeli ktoś ma ochotę wystawić coś na rozbudowane maszyny zalecam kontakt z organizatorami (trzeba to zgłosić wcześniej / dostarczyć sprzęt). Ważne jest, że w kategorii intro kompo ograniczeniem rozmiaru jest 16KB (konkurencja coraz bardziej popularna, btw)


    W zależności od upodobań i możliwości czasowych odwiedzających bilety można kupić na daną część imprezy, lub na całość jako karnet. Więcej informacji znajduje się na stronie zlotu. Kolejne edycje cieszą się coraz większą popularnością. Do zobaczenia we Wrocławiu!

    2017-05-02 18:22 by Xeen
    komentarzy: 4
  • grxmrx @2017-05-02 23:03:23
    Dzięki za info o imprezie :)
    pabloz1974 @2017-05-03 10:59:47
    nie polecam..marne to party !!!
    pin @2017-05-03 21:43:44
    Jakieś konkrety? Bo może ktoś się zastanawia czy faktycznie warto.
    xeen @2017-05-03 23:56:30
    ja postaram się wpaść na DPARTY. W zeszłym roku było mocne kompo graficzne :) Jak mi się uda chciałbym też zaliczyć koncerty i film w piątek.
    nickname
    e-mail / website (opcjonalnie)
    Aktualne tematy
    Do dobrej duszy - Pixel Heaven i ... (18)
    ostatni: 27-05-2017 12:32, Koval
    Wapniak 2017- Stuff (43)
    ostatni: 26-05-2017 22:14, pin
    Bosconian (230)
    ostatni: 26-05-2017 17:43, xxl
    Amerpod TVG-10 jak zestroić? (34)
    ostatni: 26-05-2017 13:59, pgru
    Przerzucanie gier z Pc na Amige (15)
    ostatni: 26-05-2017 11:00, GekoPL
    Polak twórcą sztucznej inteligenc... (9)
    ostatni: 26-05-2017 09:27, ilmenit
    Atarowe i nieatarowe newsy scenowe (314)
    ostatni: 25-05-2017 20:34, xeen
    Kupię klawiaturę Atari XE (1)
    ostatni: 25-05-2017 18:46, szymonu
    Książki informatyczne dla nerdów.... (19)
    ostatni: 25-05-2017 16:04, Dracon
    Kupię Unitra TWM-315 (1)
    ostatni: 25-05-2017 13:47, raczek
    WiFi Prime (57)
    ostatni: 24-05-2017 21:09, mav
    Atari w Studio-EL (1)
    ostatni: 24-05-2017 13:26, marx
    Zmiany w bazie gier, demosceny, u... (539)
    ostatni: 23-05-2017 22:08, QTZ
    [OffTopic] Scream Tracker 3 (9)
    ostatni: 22-05-2017 20:39, mav
    Najbardziej pokręcone teorie (543)
    ostatni: 22-05-2017 16:38, IRATA4

    Kategorie Forum Atarum

    Użytkowników: 1683
    Ostatnio zarejestrowany: modicon77
    Postów ostatniej doby: 8

    Społeczność/Community

    Najbliższe imprezy

    Sprzęt/Hardware

    Wynalazki
    Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
    SIO2PC-USB napisał Larek (44)
    Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
    SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
    Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
    Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
    Joystick do Atari napisał Larek (54)
    Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
    Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
    Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
    Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
    Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
    Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
    Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
    Soczyste kolory napisał scalak (28)
    XEGS Box napisał Zaxon (13)
    Atari w różnych rolach napisał (8)
    SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
    Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
    DarkMouse napisał Kaz (7)
    «« nowszestarsze »»