atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Jeszcze o konkursie ABBUC 2017 z 2017-07-27 17:47 (2)
Zapowiedź gry SuperFly XL (Lite) z 2017-07-24 20:57 (9)
Nowe demo na VBXE z 2017-07-23 18:35 (8)
Zapowiedź konkursu ABBUC 2017 i nowej gry Gorgha z 2017-07-18 00:18 (12)
Tre Robbo 51 z 2017-07-16 12:06 (4)
Yerzmyey i Pinokio na WAP-niaku 2017 z 2017-07-12 19:57 (6)
Sommarhack 2017 - wyniki z 2017-07-09 23:06 (14)
Twórczość Yerza na BandCamp z 2017-07-07 18:17 (12)
Silly Venture 2k17 – oficjalna strona i pierwsza invitka! z 2017-07-04 22:52 (12)
Reedycje książkowe Retronics – aktualne wieści z 2017-07-01 19:16 (0)
Ironia 2k17 już wkrótce! z 2017-06-27 19:48 (12)
Vladimir Zúñiga – ilustracje inspirowane Atari z 2017-06-24 20:54 (27)
Gry w Mad-Pascalu z 2017-06-20 22:48 (23)
Rain of Terror – edycja kolekcjonerska z 2017-06-16 22:46 (3)
Bad Apple na małe Atari – kolejne wersje z 2017-06-11 23:21 (26)
Magazyn FLOP nr 60 z 2017-06-07 23:47 (14)
Outline 2017 z 2017-05-30 17:47 (13)
Pixel Heaven 2017 i nowy numer Top Secret! z 2017-05-26 04:07 (31)
Pixel Heaven 2017 i komputery złotej ery z 2017-05-25 00:32 (22)
Gotowy Gunfright i zapowiedź Skool Daze! z 2017-05-21 21:26 (23)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
W czerwcu będzie Decrunch 2017
W dniach od 2 do 4 czerwca 2017, w bardzo klimatycznym klubie ToTu we Wrocławiu odbędzie się kolejna edycja Decrunch Party. Zlot skupiony jest tematycznie głownie wokół komputerów Amiga, ale ma tez potencjał i miejsce na atarowskie akcenty.


Agenda imprezy podzielona jest, jak co roku, na części:

  • Piątek, 2 czerwca, DECRUNCH INTRO

    Oficjalne otwarcie i premierowy pokaz filmu Michała Barańskiego n/t polskiej demosceny. Wieczorem koncerty (w tym jeden z użyciem Atari ST)

  • Sobota, 3 czerwca DECRUNCH PLAY

    Turnieje gier retro (wstępnie: Stunt Car Racer, Sensible World of Soccer, IK+)

  • Sobota, 3 czerwca popołudnie / wieczór - DECRUNCH PARTY

    Wykłady na temat demosceny, kompoty. Na Atari można wystawiać pracę na stockowe XL/XE lub 1040 ST. Jeżeli ktoś ma ochotę wystawić coś na rozbudowane maszyny zalecam kontakt z organizatorami (trzeba to zgłosić wcześniej / dostarczyć sprzęt). Ważne jest, że w kategorii intro kompo ograniczeniem rozmiaru jest 16KB (konkurencja coraz bardziej popularna, btw)


    W zależności od upodobań i możliwości czasowych odwiedzających bilety można kupić na daną część imprezy, lub na całość jako karnet. Więcej informacji znajduje się na stronie zlotu. Kolejne edycje cieszą się coraz większą popularnością. Do zobaczenia we Wrocławiu!

    2017-05-02 18:22 by Xeen
    komentarzy: 4
  • grxmrx @2017-05-02 23:03:23
    Dzięki za info o imprezie :)
    pabloz1974 @2017-05-03 10:59:47
    nie polecam..marne to party !!!
    pin @2017-05-03 21:43:44
    Jakieś konkrety? Bo może ktoś się zastanawia czy faktycznie warto.
    xeen @2017-05-03 23:56:30
    ja postaram się wpaść na DPARTY. W zeszłym roku było mocne kompo graficzne :) Jak mi się uda chciałbym też zaliczyć koncerty i film w piątek.
    nickname
    e-mail / website (opcjonalnie)
    Aktualne tematy
    We are still fighting for transit... (58)
    ostatni: 28-07-2017 00:24, pin
    Smutna wiadomość... (1)
    ostatni: 28-07-2017 00:23, Alex
    RetroKomp / LOAD ERROR 2017 (2)
    ostatni: 27-07-2017 23:01, sachy
    1200xl (23)
    ostatni: 27-07-2017 15:02, atariki50
    Lista postów na stronie AOLa (6)
    ostatni: 27-07-2017 12:29, atariki50
    Nowa gra od gorgha (84)
    ostatni: 26-07-2017 23:11, shanti77
    Radio UXA znów w eterze :))) (15)
    ostatni: 25-07-2017 14:10, Pecus
    Ciekawostki (3964)
    ostatni: 25-07-2017 10:20, eroneder
    Co to za turbo? (2)
    ostatni: 25-07-2017 00:43, jerzyw
    [kupię/wymienię] kasety i cartrid... (3)
    ostatni: 24-07-2017 20:33, ccwrc
    Atarowe i nieatarowe newsy scenowe (320)
    ostatni: 24-07-2017 16:02, xeen
    Nowa konsola Atari? (28)
    ostatni: 23-07-2017 21:17, Yosh
    Gry ukończone bez cheatowania (32)
    ostatni: 23-07-2017 12:53, charliecherry
    colleen sio (17)
    ostatni: 20-07-2017 16:38, atariki50
    Reedycje gier (5)
    ostatni: 20-07-2017 15:57, atariki50

    Kategorie Forum Atarum

    Użytkowników: 1703
    Ostatnio zarejestrowany: dragmar
    Postów ostatniej doby: 12

    Społeczność/Community

    Najbliższe imprezy
    Ironia 2k17 od 11 do 13 sierpnia 2017 roku zapraszamy do Wysokiej w pobliżu Góry Swiętej Anny

    Sprzęt/Hardware

    Wynalazki
    Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
    SIO2PC-USB napisał Larek (44)
    Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
    SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
    Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
    Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
    Joystick do Atari napisał Larek (54)
    Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
    Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
    Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
    Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
    Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
    Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
    Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
    Soczyste kolory napisał scalak (28)
    XEGS Box napisał Zaxon (13)
    Atari w różnych rolach napisał (8)
    SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
    Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
    DarkMouse napisał Kaz (7)
    «« nowszestarsze »»