atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Nowa polska gra na Atari ST z 2017-09-23 01:49 (9)
07 się zgłasza... z 2017-09-21 10:36 (25)
Czeskie gry multijoyowe z BAHA Software z 2017-09-18 23:20 (4)
Krakowskie Retrospekcje #6 z 2017-09-15 00:26 (4)
Atari 2600 – 40 lat minęło... z 2017-09-11 23:51 (19)
Remanent growy – Tag! M4 z 2017-09-10 12:48 (4)
Remanent growy – Bored of Floppy z 2017-09-07 21:49 (8)
Festiwal retro w Krakowie z 2017-09-04 15:27 (0)
Riverwash 2017 i KWAS #12 z 2017-09-02 13:56 (12)
NRV i jego silnik do gier platformowych z 2017-08-31 21:43 (9)
Tre Robbo 52 – Kraina Stworków 2 z 2017-08-29 18:07 (7)
Zorro II – zapowiedź gry z 2017-08-25 22:35 (48)
Nadchodzi KWAS nr 12 z 2017-08-19 11:12 (8)
Kampania crowdfundingowa – książka o grach na Atari z 2017-08-17 21:51 (17)
Ironia 2017 – wyniki z 2017-08-15 18:51 (11)
Ironia 2017 – pierwsze opublikowane gry z 2017-08-12 23:53 (41)
Silly Venture 2k17 – and the beat goes on! z 2017-08-06 19:46 (14)
Sklep retro we Wrocławiu z 2017-08-05 23:12 (11)
Lista gier zgłoszonych do konkursu ABBUC 2017 z 2017-08-02 00:11 (7)
Silly Venture 2k17 – invitka na Atari XL/XE! z 2017-07-28 07:43 (24)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
W czerwcu będzie Decrunch 2017
W dniach od 2 do 4 czerwca 2017, w bardzo klimatycznym klubie ToTu we Wrocławiu odbędzie się kolejna edycja Decrunch Party. Zlot skupiony jest tematycznie głownie wokół komputerów Amiga, ale ma tez potencjał i miejsce na atarowskie akcenty.


Agenda imprezy podzielona jest, jak co roku, na części:

  • Piątek, 2 czerwca, DECRUNCH INTRO

    Oficjalne otwarcie i premierowy pokaz filmu Michała Barańskiego n/t polskiej demosceny. Wieczorem koncerty (w tym jeden z użyciem Atari ST)

  • Sobota, 3 czerwca DECRUNCH PLAY

    Turnieje gier retro (wstępnie: Stunt Car Racer, Sensible World of Soccer, IK+)

  • Sobota, 3 czerwca popołudnie / wieczór - DECRUNCH PARTY

    Wykłady na temat demosceny, kompoty. Na Atari można wystawiać pracę na stockowe XL/XE lub 1040 ST. Jeżeli ktoś ma ochotę wystawić coś na rozbudowane maszyny zalecam kontakt z organizatorami (trzeba to zgłosić wcześniej / dostarczyć sprzęt). Ważne jest, że w kategorii intro kompo ograniczeniem rozmiaru jest 16KB (konkurencja coraz bardziej popularna, btw)


    W zależności od upodobań i możliwości czasowych odwiedzających bilety można kupić na daną część imprezy, lub na całość jako karnet. Więcej informacji znajduje się na stronie zlotu. Kolejne edycje cieszą się coraz większą popularnością. Do zobaczenia we Wrocławiu!

    2017-05-02 18:22 by Xeen
    komentarzy: 4
  • grxmrx @2017-05-02 23:03:23
    Dzięki za info o imprezie :)
    pabloz1974 @2017-05-03 10:59:47
    nie polecam..marne to party !!!
    pin @2017-05-03 21:43:44
    Jakieś konkrety? Bo może ktoś się zastanawia czy faktycznie warto.
    xeen @2017-05-03 23:56:30
    ja postaram się wpaść na DPARTY. W zeszłym roku było mocne kompo graficzne :) Jak mi się uda chciałbym też zaliczyć koncerty i film w piątek.
    nickname
    e-mail / website (opcjonalnie)
    Aktualne tematy
    sprzedaż retro (5)
    ostatni: 24-09-2017 10:03, Iron
    Action! (18)
    ostatni: 24-09-2017 08:55, tebe
    Książki SOETO (157)
    ostatni: 23-09-2017 18:50, Enjo
    [S] Wyprzedaż różności (27)
    ostatni: 23-09-2017 12:25, Yolk (xmgatz)
    Sprzedam kasety, magnetofon oraz ... (12)
    ostatni: 23-09-2017 12:20, Lenin1993
    Deimos (29)
    ostatni: 22-09-2017 23:30, Gonzo
    Silly Venture 2k17 - uniting the ... (92)
    ostatni: 22-09-2017 23:06, IRATA4
    SV2k17 - nocleg, wyżywienie itd. (10)
    ostatni: 22-09-2017 21:53, greymsb
    Reedycje gier (6)
    ostatni: 22-09-2017 12:11, Duddie
    obraz dyskietki (4)
    ostatni: 22-09-2017 09:42, gsgalezowski
    The Goonies - wersja Turbo Blizza... (82)
    ostatni: 22-09-2017 07:35, QTZ
    Stunt Car Racer [ATARI 8-bit]? (7)
    ostatni: 21-09-2017 22:03, Rocky
    15 kHz (266)
    ostatni: 21-09-2017 11:10, greymsb
    dextrosy (8)
    ostatni: 20-09-2017 14:02, Creonix
    Kupię joya albo dwa (7)
    ostatni: 20-09-2017 13:00, zijacek

    Kategorie Forum Atarum

    Użytkowników: 1721
    Ostatnio zarejestrowany: atari65xenajm
    Postów ostatniej doby: 15

    Społeczność/Community

    Najbliższe imprezy

    Sprzęt/Hardware

    Wynalazki
    Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
    SIO2PC-USB napisał Larek (44)
    Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
    SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
    Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
    Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
    Joystick do Atari napisał Larek (54)
    Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
    Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
    Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
    Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
    Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
    Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
    Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
    Soczyste kolory napisał scalak (28)
    XEGS Box napisał Zaxon (13)
    Atari w różnych rolach napisał (8)
    SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
    Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
    DarkMouse napisał Kaz (7)
    «« nowszestarsze »»