atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Nowy RECOIL z 2018-02-20 22:21 (6)
U nas znowu filmowo z 2018-02-19 18:08 (1)
Relacja z KWAS 13 z 2018-02-14 14:22 (13)
Grawitacja 2018! z 2018-02-06 16:36 (8)
KWAS 13 w Sopocie z 2018-01-29 18:46 (27)
Zbierajmy papiery! z 2018-01-28 02:52 (25)
Reedycja kolejnej klasycznej książki: „Atari Basic” z 2018-01-24 23:30 (11)
Wykład o demoscenie z 2018-01-16 17:54 (33)
Różności z ostatnich tygodni z 2018-01-14 19:21 (21)
Pismo "Astronomia" z nami z 2018-01-12 16:12 (9)
Odkurzone gry Gandalfa – część II z 2018-01-09 23:47 (5)
Boulder Dash Mugen – nowe zestawy plansz z 2018-01-05 00:05 (18)
Wykłady o retro z 2018-01-04 02:14 (4)
NYD 2018 z 2018-01-01 14:50 (24)
Jack the Nipper na małe Atari z 2017-12-31 14:32 (28)
Wyniki Kaz Kompo 2016 z 2017-12-29 21:37 (53)
Last Party 2017 - stuff, wyniki z 2017-12-28 23:59 (55)
Last Party rozpoczęte! z 2017-12-27 22:35 (24)
Święta, Skool Daze i Bosconian z 2017-12-24 15:01 (12)
Atari Last Party już za kilka dni! z 2017-12-22 08:03 (68)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Nowy RECOIL v4.0.0

RECOIL (Retro Computer Image Library) wyświetla pliki graficzne w oryginalnych formatach starych komputerów. Obecnie RECOIL otwiera ponad 300 formatów plików z komputerów: Amiga, Amstrad CPC, Apple II, Atari 8-bitowe, Atari Portfolio, Atari ST/TT/Falcon, BBC Micro, Commodore 16, Commodore 64, Commodore 128, Macintosh 128K, MSX, NEC PC-88, NEC PC-98, Oric, SAM Coupe, Sharp X68000, TRS-80, TRS-80 Color Computer, ZX81 i ZX Spectrum.

Program działa na platformach Android, Windows, macOS, Linux oraz w przeglądarkach obsługujących HTML 5.

W wersji 4.0.0 dodano kilkadziesiąt formatów Atari ST/TT/Falcon oraz kilka formatów 8-bitowego Atari, w tym częściowo G2F (z wyjątkiem programu rastra i trybów GTIA). Wprowadzono też drobne poprawki w formatach Amiga i ZX81.

Program można pobrać ze strony http://recoil.sourceforge.net/, a wkrótce nowa wersja będzie też dostępna w sklepach Android i Windows 10.

2017-05-17 21:35 by Piotr "0xF" Fusik
komentarzy: 5
pgru @2017-05-18 08:08:30
Łatwo to włożyć na stronę(jaka jest licencja), są jakieś przykłady? Bo być może, że będę mieć mógł stronę na serwerze z komputerem Amiga, a chciałbym mieć obrazki choćby w IFFach, ale dodatkowo możliwość wyświetlania także dla tych co nie mają amigowej przeglądarki.
0xF @2017-05-18 08:31:52
Program jest na licencji GPL. Jeśli chcesz umieścić IFFy na stronie, to najprościej przekonwertować je na PNG np. z linii poleceń programem recoil2png.
janusz @2017-05-18 12:29:12
No nareszcie jest g2f! Fox dzięki!!!
pgru @2017-05-18 20:36:14
@0xF dzięki
Ale dowcip polega na tym, że ja chcę mieć IFFy na stronie, tak by na nierozbudowanej Amidze można było oglądać :-)
0xF @2017-05-18 20:38:27
Możesz mieć IFFy i PNGi.
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
trzeci kolor łącznych spritów 1 i... (18)
ostatni: 21-02-2018 22:22, maly_swd
[K] LPT do Portfolio (1)
ostatni: 21-02-2018 21:44, okult
Game Maker ... nadchodzi (124)
ostatni: 21-02-2018 17:15, sis101
RetroArch, emulacja Atari800, sma... (2)
ostatni: 21-02-2018 13:19, pgru
Wywiad z Duddim (13)
ostatni: 21-02-2018 12:29, volt
Atari ST hicolor video (15)
ostatni: 21-02-2018 07:56, Jacques
Atari Font Creator (29)
ostatni: 20-02-2018 22:45, bocianu
Wywiad z Maciejem Zwolińskim (2)
ostatni: 19-02-2018 20:50, jesionen
Retro Na Gazie (100)
ostatni: 19-02-2018 16:58, Kaz
Atarociekawostki na blogu TDC (39)
ostatni: 19-02-2018 11:30, Kaz
Wywiad z Yolkiem (5)
ostatni: 18-02-2018 19:21, string
ATARI.PL i inne takie - BARDZO WA... (10)
ostatni: 18-02-2018 12:11, Kaz
Wykład o Atari w Krakowie (19)
ostatni: 17-02-2018 16:29, jesionen
Kontakt do Voyagera potrzebny . (13)
ostatni: 17-02-2018 04:50, IRATA4
Radio Aktywne (12)
ostatni: 16-02-2018 19:47, Kaz

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1801
Ostatnio zarejestrowany: okult
Postów ostatniej doby: 10

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy
Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
SIO2PC-USB napisał Larek (45)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
Soczyste kolory napisał scalak (29)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»