atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Uwolnienie Topornego z 2017-12-11 12:59 (28)
SV2017 - prace, wyniki z 2017-12-10 22:27 (48)
SV2017 – krótka relacja z 2017-12-10 11:07 (79)
Silly Venture 2k17 – relacja na żywo z 2017-12-08 16:08 (80)
Nadchodzi premiera "07 zgłoś się" z 2017-12-08 00:05 (4)
Poczwórny numer "Pro(c) Atari" z 2017-12-07 17:29 (0)
Kaz Kompo 2016 z 2017-12-06 00:45 (42)
Poradnik programisty Atari – nowe wydanie z 2017-12-04 13:35 (15)
Dextrosy i STE-fany z 2017-11-30 19:59 (6)
Remanent za rok 2016 – modyfikacje klasycznych gier z 2017-11-29 20:59 (13)
Konkurs jubileuszowy na blogu Tdc z 2017-11-26 22:20 (18)
Skool Daze – ostatnia prosta z 2017-11-22 22:49 (18)
Modyfikacje starszych gier: Donkey Kong Jr. i Bubsy z 2017-11-19 23:00 (10)
Nowe demo na duże Atari z 2017-11-14 23:01 (138)
Zanim stali się znani... Kto wystąpił w reklamach Atari? z 2017-11-07 21:27 (8)
Powrót z przyszłości: Giełda Bajtka i koncert Marka Bilińskiego! z 2017-11-03 01:03 (155)
Aktualności growe z 2017-11-01 14:19 (13)
Silly Venture 2k17 – nowa invitka i garść informacji! z 2017-10-30 10:45 (17)
Wyniki konkursu programistycznego ABBUC 2017 z 2017-10-28 16:53 (17)
Pokłosie RetroKomp/LOAD ERROR 2017 z 2017-10-22 16:28 (22)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Nowe demo na VBXE
Tegoroczny Nordlicht przyniósł nam nowe demo na Atari XL/XE z rozszerzeniem VBXE od (bardzo ostatnio produktywnej) grupy Desire. Za We are still fighting for transitions... odpowiedzialni są:

  • Heaven - code
  • Ozan, Sim - gfx
  • Triace - main music
  • Vedder - end tune



    Całość do ściągnięcia za pośrednictwem Pouet, lub Demozoo. Miłego odbioru!

    2017-07-23 18:35 by Xeen
    komentarzy: 8
  • Adam @2017-07-23 22:39:54
    Pin, jak mówi, nie może pisać komentarzy na głównej i wypowiada się w odrębnym wątku: http://atarionline.pl/forum/comments.php...
    Sofa Sceners Team @2017-07-24 00:10:15
    Heaven klasycznie już wypuszcza soft którego nie testuje na RH jak mniemam. Kiedy to zacznie wyciągać wnioski?
    10 GOSUB 10 @2017-07-24 02:48:09
    Oh, w 4:06 (i później też) słychać charakterystyczne arpeggio użyte przez Rastera w Three hundred thirteen - nie wiem czy celowo czy nie ale jakoś wzruszyło mnie to lekko, btw za kilka dni minie 6 lat od kiedy nie ma go już wśród nas.

    Co do samej muzyki, to najpierw myślałem, że to Wieczór (bo on tak lubi zaciągać synthem). Muzyka w demie i w outro jest generalnie ok, ale nie podoba mi się brzmienie i aranżacja.

    Jak zobaczyłem trójkąty na poczatku to myślałem, że to demo Razer1911 no i przez chwilę byłem zaskoczony (zaraz, słychać Pokeya a widać Amigę/ST? Przecież nikt nie robi dem na VBXE :-) )

    Problem w tym, że stream był dość niskiej jakości i widać było w zasadzie tylko tytuł i nr pracy :-)

    Oby to demko dołączając do grona produkcji na VBXE pomogło przetrzeć szlaki i oby szlag wyżej wymienionego VBXE w międzyczasie nie trafił.
    Heaven @2017-07-24 08:15:01
    As Murphy's law... demo was tested on my 65xe with VBXE but due to deadline and knowing it will run on altirra at party I send it off... I did not see the warning in debugger.

    And I switched on OS to avoid conflicts but well. Will look into it.
    xeen @2017-07-24 09:01:34
    też myślałem na początku (na słuch) że wieczor robił muzę
    tebe @2017-07-24 10:12:16
    pewnie wszyscy używają tego samego zestawu instrumentów ;)
    heaven @2017-07-24 13:35:18
    updated demo at Atariage. and Pouet archive.
    Marek @2017-07-24 19:43:30
    Czy jest jakis powod dla ktorego muzyka nie gra na prawdziwym Atari (to jest bez VBXE)?
    nickname
    e-mail / website (opcjonalnie)
    Aktualne tematy
    Prośba o pomoc ! (56)
    ostatni: 16-12-2017 09:53, jesionen
    Czy zagrałbyś w nową grę pseudo-t... (3)
    ostatni: 16-12-2017 05:03, QTZ
    Jacek Karpiński, twórca pierwszeg... (91)
    ostatni: 16-12-2017 03:46, QTZ
    Laura in Deutschland (43)
    ostatni: 16-12-2017 02:47, QTZ
    Kartridż z grą "07 zgłoś się" - p... (10)
    ostatni: 15-12-2017 22:38, Kaz
    Bezczelny marketoid w Atari (64)
    ostatni: 15-12-2017 20:30, Kaz
    Nowy emulator XE/XL na Androida (33)
    ostatni: 15-12-2017 20:28, Kaz
    Steve Jobs nie żyje (50)
    ostatni: 15-12-2017 20:08, Kaz
    Polak twórcą sztucznej inteligenc... (23)
    ostatni: 15-12-2017 20:05, Kaz
    Sio2... magnetofon ? Adapter do a... (5)
    ostatni: 15-12-2017 11:12, greblus
    SV2k17 - PODZIĘKOWANIA (40)
    ostatni: 14-12-2017 22:07, moonie
    Pixel Retro Shop (7)
    ostatni: 14-12-2017 16:28, Kaz
    Blade Runner 2049 :) (12)
    ostatni: 14-12-2017 12:56, DamaskRose
    Silly Venture 2k17 - uniting the ... (208)
    ostatni: 14-12-2017 11:42, greymsb
    Moje filmiki na Youtube, a Adsens... (7)
    ostatni: 14-12-2017 10:54, DamaskRose

    Kategorie Forum Atarum

    Użytkowników: 1762
    Ostatnio zarejestrowany: moonie
    Postów ostatniej doby: 27

    Społeczność/Community

    Najbliższe imprezy

    Sprzęt/Hardware

    Wynalazki
    Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
    SIO2PC-USB napisał Larek (45)
    Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
    SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
    Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
    Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
    Joystick do Atari napisał Larek (54)
    Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
    Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
    Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
    Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
    Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
    Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
    Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
    Soczyste kolory napisał scalak (28)
    XEGS Box napisał Zaxon (13)
    Atari w różnych rolach napisał (8)
    SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
    Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
    DarkMouse napisał Kaz (7)
    «« nowszestarsze »»