atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Wykład o demoscenie z 2018-01-16 17:54 (25)
Różności z ostatnich tygodni z 2018-01-14 19:21 (21)
Pismo "Astronomia" z nami z 2018-01-12 16:12 (9)
Odkurzone gry Gandalfa – część II z 2018-01-09 23:47 (5)
Boulder Dash Mugen – nowe zestawy plansz z 2018-01-05 00:05 (18)
Wykłady o retro z 2018-01-04 02:14 (2)
NYD 2018 z 2018-01-01 14:50 (24)
Jack the Nipper na małe Atari z 2017-12-31 14:32 (27)
Wyniki Kaz Kompo 2016 z 2017-12-29 21:37 (53)
Last Party 2017 - stuff, wyniki z 2017-12-28 23:59 (55)
Last Party rozpoczęte! z 2017-12-27 22:35 (24)
Święta, Skool Daze i Bosconian z 2017-12-24 15:01 (12)
Atari Last Party już za kilka dni! z 2017-12-22 08:03 (68)
"Atari Fan" powrócił! z 2017-12-22 01:52 (4)
Pac-Mad – premiera ostatecznej wersji gry z 2017-12-19 14:17 (10)
Kaz Kompo 2016 – aktualizacja z 2017-12-16 23:56 (29)
Uwolnienie Topornego z 2017-12-11 12:59 (40)
SV2017 - prace, wyniki z 2017-12-10 22:27 (108)
SV2017 – krótka relacja z 2017-12-10 11:07 (81)
Silly Venture 2k17 – relacja na żywo z 2017-12-08 16:08 (80)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games
Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Silly Venture 2k17 – and the beat goes on!

Ledwo co zdążyliśmy Was poinformować o zaproszeniu na Atari 2600 oraz Atari XL/XE, a już ukazało się kolejne – tym razem na Atari ST!


Zostało ono zaprezentowane na odbywającym się w ten weekend w Finlandii "Assembly party" (imprezie organizowanej nieprzerwanie od 1992 roku, gdzie swoją prezentację miało m.in. legendarne demo "Second Reality" grupy Future Crew na PC).

Invitka uruchamia się na każdym Atari z 1MB RAM-u. W jej tworzeniu brały udział grupy Dekadence oraz Mystic Bytes.

Plik do ściągnięcia znajduje się tutaj.

Serwis pouet.net: link.

Wkrótce kolejne zaproszenia, w tym m.in. na platformę Atari Falcon!



Autorzy:

• kod: Britelite,
• grafika: Bracket,
• muzyka: Ricky Martin,
• tekst: Grey,
• dodatkowa grafika (loga: SV2k17 i MSB): m00nie.

2017-08-06 19:46 by Grey
komentarzy: 14
sachy @2017-08-06 23:26:59
Zacne!
kogut @2017-08-06 23:59:50
is dead ;)
Hospes @2017-08-07 08:50:47
Efekty plus grafika - MOC - ale ta Yamaha to zupełny uwiąd narządu słuchu.
Tak wiem, bez timerów się więcej ponoć nie da, a tutaj cała moc procka poszła w efekty.
Ale i tak, takie plumkanie rani moje uszy, zakochane w YM+Timer+DMA;)
grey / mystic bytes @2017-08-07 09:05:46
Nie wiem czy wypada mi się wypowiadać w kwestii invitki na SV, ale mi akurat muzyka bardzo się podoba :) Klimatem przypomina nieco kawałki Dhor'a/MEC. Jest nietypowa, niekonwencjonalna - a to (jak wiadomo) nie wszystkim może się podobać :)
Hospes @2017-08-07 10:02:27
Grey: W muzyce nie chodzi mi o "stajl", bo ten akurat jest bardzo pasujacy, a o stronę techniczną. Czyli brzmienia ala wczesny Whittaker :)
Ale ta inwitka wyglada jak dobre demo. Niedługo dema, będą gorszej jakości niż invitki na SV :D JEST SUPER ;D.
wieczór @2017-08-07 11:05:59
Invitka bardzo dobra, natomiast o muzyce mam dokładnie odwrotne zdanie - technicznie brzmieniowo jest bardzo dobrze (yamaha tak brzmi Hospes, pogódź się z tym :) ), natomiast stylowo to zdecydowanie mnie nie przekonuje, strasznie dołujący klimat :)
_rocky @2017-08-07 12:14:11
Efekty trochę na poziomie 8 bit, ale całkiem klimatyczne..
MKM/Lamers @2017-08-08 08:50:29
_rocky akurat efekty sa na wysokim poziomie. trust me - mowię to okiem kodera.
Recenzent @2017-08-08 09:20:34
Efekty trochę na poziomie 7-bit... ;-)
wieczór @2017-08-08 11:10:26
@MKM przecież właśnie napisał, że na wysokim: "Efekty trochę na poziomie 8 bit" - to znaczy, że udało im się pokonać ograniczenia ST :)
Hermes @2017-08-09 09:52:45
Fajny flow który nadrabia trochę średnie efekty, ale zgrane fajnie i tylko szkoda tej muzy która tu jest najsłabsza z całości. Ogólnie 3/5
interceptor @2017-08-10 13:50:47
nie
0xF @2017-08-10 18:27:16
Rocky i Wieczór mają rację.
z80 @2017-08-10 21:01:51
jak juz tyle tych rocznic wspominane jest, to pewnie bedzie tez 26 lat od konca wsparcia 8-bitowcow przez Atari (oprocz polskiej literatury zostal mi tylko karton po XF551 z 1991 heh), i 24 lata od calkowitego wycofania sie Atari z rynku komputerow. ale ja mam cicha nadzieje, ze zamiast takich marek jak Acer, Asus, Apple, ujrze jeszcze kiedys zwykle pecety czy smartfony z androidem pod marka Atari;) trzymam kciuki za pierwszy krok czyli AtariBox...
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
edytor do gry (7)
ostatni: 22-01-2018 07:14, xxl
Nowa gra na C64 - "pohandlujmy" z... (228)
ostatni: 22-01-2018 05:39, swinkamor12
Laura Edit (6)
ostatni: 22-01-2018 01:20, QTZ
Laura Konstruktor 2 (6)
ostatni: 22-01-2018 00:57, QTZ
Gra "07 zgłoś się" - premiera na ... (16)
ostatni: 22-01-2018 00:29, Kaz
SID i POKEY (321)
ostatni: 21-01-2018 22:41, emkay
Atari ST + Cortex i kabel FDD (2)
ostatni: 21-01-2018 22:36, Mq
Książki SOETO (186)
ostatni: 21-01-2018 15:48, lhuven
15 kHz (306)
ostatni: 21-01-2018 15:12, xxl
HI SCORE (198)
ostatni: 21-01-2018 12:26, xxl
Update, update i czeski film ;) (16)
ostatni: 21-01-2018 12:02, wieczor
Cartridge do CP/M, kilka pytań (23)
ostatni: 20-01-2018 22:39, artax4
Pomysł na turbo na magnetofonie b... (7)
ostatni: 20-01-2018 02:12, CharlieChaplin
Nieaktualne (1)
ostatni: 20-01-2018 00:00, mav
Zasilacz Atari 65 XE (3)
ostatni: 19-01-2018 22:44, Pudens

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1783
Ostatnio zarejestrowany: Szafir
Postów ostatniej doby: 51

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy
Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
SIO2PC-USB napisał Larek (45)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
Soczyste kolory napisał scalak (29)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»