atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Gra Pad (v1.84) z 2018-06-18 23:49 (2)
Opisy gier lotniczych z 2018-06-16 18:21 (17)
Pavros o POKEY-u z 2018-06-11 10:34 (16)
Nowy RECOIL z 2018-06-11 01:27 (10)
Nowy scan-doubler z 2018-06-10 10:58 (13)
Minotaur 16K z 2018-06-09 23:37 (10)
Nowy design Atari z 2018-06-04 17:36 (21)
WAP-niak 2018 – wyniki, stuff z 2018-06-03 20:39 (60)
Wywiad z Pinem z 2018-06-03 02:06 (20)
Trwa WAP-niak 2018 z 2018-06-02 01:01 (10)
Wkrótce Pixel Heaven z 2018-05-30 20:40 (12)
Historia żółtej ciżemki z 2018-05-29 14:44 (42)
Robbo na festiwalu nauki i sztuki z 2018-05-29 02:54 (1)
Atari 2600 zaprasza na SV z 2018-05-28 10:19 (7)
Pendrive plug&play z 2018-05-27 12:49 (12)
WAP-niak 2018 Invitka z 2018-05-25 22:14 (11)
O demoscenie z 2018-05-22 07:09 (19)
Recenzja "Aces of Aces" z 2018-05-20 22:29 (28)
Robbo na festiwalu nauki z 2018-05-18 12:32 (27)
Premiera "Time Pilot" z 2018-05-17 10:14 (32)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Nadchodzi KWAS nr 12
Nareszcie, po prawie dwuletniej przerwie, nastał czas na Kolejne Wrocławskie Atarowskie Spotkanie czyli KWAS. A numer jego dwanaście. I odbędzie się za równo 2 tygodnie.



Tym razem miejscem spotkania będzie retrokomputerowy kawiarniosklep "Pixel Retro Shop" przy ulicy Św. Wincentego 7 we Wrocławiu (okolice Dworca Nadodrze i placu Staszica). Czas imprezy: dnia 2 września 2017 roku, od godziny 15:00 do oporu.

W programie oczywiście rozmowy o Atari, spotkania ze znajomymi ze sceny i społeczności Atari (ale nie tylko), do tego można pograć na sprzętach umieszczonych w sklepokawiarni. Ale żeby nadać temu KWAS-owi jakieś konkretniejsze ramy dla ewentualnych osób z zewnątrz (bo przecież miejsce będzie otwarte w tym czasie także dla klientów), ustaliliśmy z Tytusem, właścicielem sklepu i retromaniakiem, że plan tego dnia ma wyglądać następująco:

15:00 - otwarcie spotkania, pokaz dem i gier na real sprzęcie i na big screenie
16:00 - przedprzedpremierowy pokaz nowej gry na Atari XL/XE
17:00 - konkurs/pojedynek dla graczy w grze "Yoomp"
18:00 - zakończenie części oficjalnej imprezy (czyli zamknięcie sklepokawiarni dla osób z zewnątrz, a dla sztabowców - hulaj dusza, piekła nie ma...)

Do naszej dyspozycji jest projektor i big screen, można przynieść własny sprzęt, można też przyjść z własnymi programami, żeby je pokazać, nagłośnienie i wizualizacja w sklepie są naprawdę na poziomie, więc powinno być dobrze. Zapraszamy serdecznie! Profil imprezy na fejsie tutaj. A na poniższych zdjęciach Tytus pozuje przy big screenie, który czeka już przygotowany na KWAS-a.







W uzupełnieniu trochę linków do historycznych KWAS-ów:

KWAS #11 aka 2K15
KWAS #10
KWAS #9
KWAS #8
KWAS #7
KWAS #6
KWAS #5
KWAS #4
KWAS #3
KWAS #2
KWAS #1
SWAT

2017-08-19 11:12 by Kaz
komentarzy: 8
Tytus @2017-08-19 12:44:26
Super! Zapraszamy serdecznie :)
voy @2017-08-19 16:53:02
Postaram się być. :) Rano w sobotę schodzę z ostatniej nocki, ale powinienem dać radę. :P
mgr_inz_rafal @2017-08-19 20:54:00
W końcu coś pod nosem :)
Do zobaczenia!
xeen @2017-08-20 14:24:02
obym dał radę tym razem
Pabloz1974 @2017-08-22 07:55:16
Dalekooooooo !!!!
koala @2017-08-22 10:20:25
Szkoda że w czasie RW:(
Jacques @2017-08-22 16:15:43
Postaram się być :-)
mgr_inz_rafal @2017-09-02 21:34:40
Że tak powiem: "my tu byli i lali" :) Było bardzo pozytywnie.

Xeen, dzięki za transportację.
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Sprzedaję nadwyżki i niepotrzebne... (131)
ostatni: 19-06-2018 00:10, Kaz
Time Pilot (69)
ostatni: 18-06-2018 22:23, RetroBorsuk
Retro Na Gazie (128)
ostatni: 18-06-2018 22:20, RetroBorsuk
Wykład o demoscenie (UJ, Kraków) (9)
ostatni: 18-06-2018 16:33, Kaz
Silly Venture 2k18 - 10th Celebra... (36)
ostatni: 18-06-2018 13:58, greymsb
Słynne zniszczone Atari (23)
ostatni: 18-06-2018 10:21, jesionen
Rapidus dla Atari 800XL - podłącz... (4)
ostatni: 18-06-2018 08:27, pin
15 kHz (333)
ostatni: 17-06-2018 18:32, makary
Sprzedam komplet 6 stacji 3,5' do... (1)
ostatni: 17-06-2018 15:23, Dagmar
prince of persia (454)
ostatni: 17-06-2018 02:11, Yosh
Wapniak 2018 (185)
ostatni: 16-06-2018 19:48, IRATA4
Książki SOETO (213)
ostatni: 16-06-2018 16:37, Enjo
TOP SECRET miesięcznik kupię (1)
ostatni: 15-06-2018 18:06, IRATA4
Kupię Tajemnice Atari (2)
ostatni: 15-06-2018 12:18, tomek.rekawek
Sprzedam 2x Atari + stacja califo... (18)
ostatni: 15-06-2018 11:58, GRooBY

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1849
Ostatnio zarejestrowany: Ritrem
Postów ostatniej doby: 11

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy

Stragan
Atari USBJoy Adapter oferuje Jakub Husak (0)
Programy: Kolony 2106 oferuje Kaz (6)
Sprzęt: rozszerzenia oferuje Lotharek (18)
Gadżety: naklejki, pocztówki oferuje Sikor (11)
Sprzęt: cartridge RAM-CART oferuje Zenon (4)
Miejsce na drobne ogłoszenia kupna/sprzedaży oferuje Kaz (51)
Sprzęt: interfejs SIO2IDE oferuje Piguła (0)
Sprzęt: interfejs SIO2SD oferuje Piguła (22)

Użytki/Utils
Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (32)
SIO2PC-USB napisał Larek (45)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (8)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (36)
Soczyste kolory napisał scalak (29)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał Różyk (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»