atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Kaz Kompo 2016 – aktualizacja z 2017-12-16 23:56 (8)
Uwolnienie Topornego z 2017-12-11 12:59 (32)
SV2017 - prace, wyniki z 2017-12-10 22:27 (76)
SV2017 – krótka relacja z 2017-12-10 11:07 (80)
Silly Venture 2k17 – relacja na żywo z 2017-12-08 16:08 (80)
Nadchodzi premiera "07 zgłoś się" z 2017-12-08 00:05 (4)
Poczwórny numer "Pro(c) Atari" z 2017-12-07 17:29 (0)
Kaz Kompo 2016 z 2017-12-06 00:45 (54)
Poradnik programisty Atari – nowe wydanie z 2017-12-04 13:35 (15)
Dextrosy i STE-fany z 2017-11-30 19:59 (6)
Remanent za rok 2016 – modyfikacje klasycznych gier z 2017-11-29 20:59 (13)
Konkurs jubileuszowy na blogu Tdc z 2017-11-26 22:20 (18)
Skool Daze – ostatnia prosta z 2017-11-22 22:49 (18)
Modyfikacje starszych gier: Donkey Kong Jr. i Bubsy z 2017-11-19 23:00 (10)
Nowe demo na duże Atari z 2017-11-14 23:01 (138)
Zanim stali się znani... Kto wystąpił w reklamach Atari? z 2017-11-07 21:27 (8)
Powrót z przyszłości: Giełda Bajtka i koncert Marka Bilińskiego! z 2017-11-03 01:03 (155)
Aktualności growe z 2017-11-01 14:19 (13)
Silly Venture 2k17 – nowa invitka i garść informacji! z 2017-10-30 10:45 (17)
Wyniki konkursu programistycznego ABBUC 2017 z 2017-10-28 16:53 (17)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Konkurs jubileuszowy na blogu Tdc
Miło mi poinformować, że publikuję na moim blogu od 10 lat (1000 postów) i z wielką przyjemnością zapraszam Was do wzięcia udziału w konkursie jubileuszowym! Nagrody z pewnością się Wam spodobają!

Byliście pierwszą społecznością, która dowiedziała się o nadchodzącym konkursie, a to bardzo istotne, bo teraz konkurs rusza i jest trudniej odpowiedzieć na pewne pytania.

W tym miejscu znajdują się pytania oraz instrukcja jak nadsyłać rozwiązania itp.

Jednak specjalnie dla Was dodaję jeszcze jedno specjalne pytanie, które podesłał partner Atarionline.pl:

7. Kto ukrywał się pod nickiem carampuc w programach jednej z wiodących firm produkujących oprogramowanie dla komputerów Atari 8bit? Podaj imię i nazwisko.

Nagroda: płyta CD z muzyką KATOD Fusion64
(KATOD w styczniu 2018 roku, planuje premierę swojej nowej płyty, więc jak ktoś może poczekać to proszę to zaznaczyć w e-mailu)


Sponsorami głównych nagród są:

PIXEL


Retronics.eu (facebook)


Sponsorom bardzo dziękuję!;)


Życzę wszystkim uczestnikom powodzenia i dobrej zabawy w poszukiwaniach!;)

2017-11-26 22:20 by TDC
komentarzy: 18
piter @2017-11-26 23:49:20
Jarek Łojewski :)
mono @2017-11-26 23:55:49
1000 postów na 1000-lecie Państwa Polskiego :)
tdc @2017-11-27 00:02:58
Brawo piter! Oczywiście chodziło o Jarka Łojewskiego z ASFu!
https://pl.wikipedia.org/wiki/ASF_s.c.
tdc @2017-11-27 00:06:14
a tak przy okazji mi Google nic nie wskazuje wpisując carambuc oraz carambuc Atari.

Choć jak ostatnio sprawdzaliśmy z Kazem wyniki w google są coraz gorsze :/
piter @2017-11-27 00:10:21
pierwszy raz podpowiedziałem KAZowi na wykładzie o Jarku na RetroKompie miesiąc temu - to znaczy że dwie odpowiedzi i dwie nagrody ?! ;) super ! w końcu coś wygrałem ! ;)
grey / mystic bytes @2017-11-27 00:11:02
Chyba Carampuc, TDC :)
tdc @2017-11-27 00:14:09
Z przyjemnością gratuluję!;)

A za podpowiedź na RetroKompie bardzo dziękujemy bo naprawdę zgłupieliśmy - nikt nie wiedział :/

Chcesz dwie nagrody? ;) Hmmm... jeszcze nie ustaliliśmy innych kwestii, więc kto wie ale może i tak będziesz mi winien za moją pracę więcej niż 2*nagroda :P :D :)
tdc @2017-11-27 00:18:39
@grey - a faktycznie, jako organizator konkursu bardzo przepraszam za tę literówkę!
piter @2017-11-27 00:18:57
TDC:robotę to Ty mi dałeś teraz haha, ale dzięki temu siedzę tak późno przed kompem i udało mi się odpowiedzieć jako pierwszy:) ps jakoś się skumuluje ;)
tdc @2017-11-27 00:19:43
...ale dzięki temu wygrał nie ten co sprawnie używa Google, ale ten co faktycznie wiedział o czym pisze;)
tdc @2017-11-27 00:22:18
@Piter No faktycznie, wcale nie zazdroszczę! :P

Pamiętaj, że siedzieć przed Atari to przecież przyjemność!;)
...oraz jak widać również opłacalna rzecz;)
mono @2017-11-27 01:46:45
Jarosław Łojewski aka Carampuc oidp miał być autorem legendarnej gry Zmierzch zapowiadanej w TA, ale nigdy nie ukończonej ani nie wydanej.
tdc @2017-11-27 04:07:07
O właśnie, słuszna uwaga.
Dracon @2017-11-27 09:23:54
Carampuc z ASF-u więcej rzeczy nie skończył niż zrobił, jak mi się wydaje, np.
- gra przygodowa "SZALONE MIASTO"
- cykl "PISZEMY DEMO" z Tajemnic ATARI (tylko zainicjował, hehe)
- wspomniana gra "ZMIERZCH"
- rozszerzenia do jego gry IQ MASTER
- ... coś tam jeszcze na pewno :P
tdc @2017-11-27 16:25:48
Szczerze to w mojej ocenie świadczy to o nim, że był nieprzeciętnym atarowcem z głową pełną pomysłów;)
tdc @2017-11-27 23:19:26
Na pytanie 1 padła już poprawna odpowiedź (były też kolejne poprawne, ale zwycięża pierwszy). Jeden z Was będzie szczęśliwym posiadaczem kolekcjonerskiego wydania gry na Atari z autografem autora! Rare!;)

Oraz oczywiście tutaj padła prawidłowa odpowiedź na pytanie 7.

Pozostałe odpowiedzi jakie nadesłaliście nie są prawidłowe - przyznaję pytania nie są łatwe, a google niekoniecznie potrafi w nich pomóc.

Szukajcie dalej!;)
Haker Kicia @2017-11-29 19:58:26
Haahhhahh "carambuc" - kobylka stulecia :-D
tdc @2017-11-30 17:26:15
Kurier dziś do mnie doszedł, więc płytkę Piter otrzyma na SV!;) Gratulacje!
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Last Party 2017! (18)
ostatni: 18-12-2017 17:30, IRATA4
Rain of Terror - nowa partia pude... (2)
ostatni: 18-12-2017 16:14, arctus
Atari Fan 5 w Warszawie (20)
ostatni: 18-12-2017 15:50, wieczor
Jaki magnetofon najlepszy do Atar... (7)
ostatni: 18-12-2017 13:26, baktra
Nowy emulator XE/XL na Androida (40)
ostatni: 18-12-2017 12:16, anonymus
Arabic cartridges (31)
ostatni: 18-12-2017 10:43, Krótki
Najbardziej pokręcone teorie (555)
ostatni: 18-12-2017 06:51, Enjo
Jacek Karpiński, twórca pierwszeg... (96)
ostatni: 18-12-2017 00:47, bruno_j
Wymienię się oryginalnymi dyskiet... (16)
ostatni: 18-12-2017 00:28, Ataripuzzle
Vortex ATonce-386SX (6)
ostatni: 18-12-2017 00:15, Jacques
Atarowe i nieatarowe newsy scenowe (344)
ostatni: 17-12-2017 19:31, xeen
Ekran po jakimś czasie wyświetlan... (3)
ostatni: 17-12-2017 12:31, bob_er
SV2k17 - PODZIĘKOWANIA (41)
ostatni: 17-12-2017 12:04, renton
Czy zagrałbyś w nową grę pseudo-t... (7)
ostatni: 17-12-2017 11:26, miker
Pixel Retro Shop (8)
ostatni: 17-12-2017 01:06, Kaz

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1763
Ostatnio zarejestrowany: superas
Postów ostatniej doby: 29

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
SIO2PC-USB napisał Larek (45)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
Soczyste kolory napisał scalak (28)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»