atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Wykład o demoscenie z 2018-01-16 17:54 (21)
Różności z ostatnich tygodni z 2018-01-14 19:21 (21)
Pismo "Astronomia" z nami z 2018-01-12 16:12 (9)
Odkurzone gry Gandalfa – część II z 2018-01-09 23:47 (5)
Boulder Dash Mugen – nowe zestawy plansz z 2018-01-05 00:05 (18)
Wykłady o retro z 2018-01-04 02:14 (2)
NYD 2018 z 2018-01-01 14:50 (24)
Jack the Nipper na małe Atari z 2017-12-31 14:32 (27)
Wyniki Kaz Kompo 2016 z 2017-12-29 21:37 (53)
Last Party 2017 - stuff, wyniki z 2017-12-28 23:59 (55)
Last Party rozpoczęte! z 2017-12-27 22:35 (24)
Święta, Skool Daze i Bosconian z 2017-12-24 15:01 (12)
Atari Last Party już za kilka dni! z 2017-12-22 08:03 (68)
"Atari Fan" powrócił! z 2017-12-22 01:52 (4)
Pac-Mad – premiera ostatecznej wersji gry z 2017-12-19 14:17 (10)
Kaz Kompo 2016 – aktualizacja z 2017-12-16 23:56 (29)
Uwolnienie Topornego z 2017-12-11 12:59 (40)
SV2017 - prace, wyniki z 2017-12-10 22:27 (108)
SV2017 – krótka relacja z 2017-12-10 11:07 (81)
Silly Venture 2k17 – relacja na żywo z 2017-12-08 16:08 (80)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Poczwórny numer "Pro(c) Atari"
Otrzymałem przed chwilą prośbę Markusa Rösnera, aby przetłumaczyć na polski radosną nowinę o wydaniu nowego numeru wydawanego przez niego pisma, co niniejszym czynię. Małe perturbacje spowodowały, że przez kilka ostatnich miesięcy pismo się nie ukazywało, chociaż wiem jako członek jego redakcji (niestety, niezbyt aktywny), że materiały były przygotowane do kolejnych numerów na czas, sukcesywnie. I jak widać, nic się nie zmarnowało, bo Markus postanowił wydać za jednym zamachem wszystkie materiały powstałe w 2017 roku, do wszystkich czterech numerów, które miały się w tym czasie ukazać. Stąd powstał poczwórny numer, mający łącznie 104 strony! Również moja grafika do okładki, była przeznaczona do publikacji latem. Ale co się odwlecze, to nie uciecze... Na rysunku jeden z bohaterów gry opisywanej w piśmie, "Perplexity", równie dobrze mógł wyjechać na plażowe wakacje teraz, gdy w Europie zimno i plucha. O wszystkich zmianach opowie Markus:



Koniec milczenia w 2017 roku.... WRÓCILIŚMY!!!
Z powodu zmiany formatu i objętości pisma, "Pro(c) Atari" jest teraz dostępny tylko w języku angielskim, więc nie ma potrzeby sprawdzania podczas zakupów, czy wybrało się właściwą edycję językową (poprzednio do wyboru była wersja angielska i niemiecka - Kaz).

Na 104 wspaniałych stronach, które zostały spięte w formę książki z miękką okładką, z świetną grafiką Kaz-a na okładce, można poczytać o następujących tematach i grach:

  • Time For A Quickie
  • Perplexity
  • Sikor's Atari-Party
  • Achilles
  • DungeonLord
  • Spelunker
  • Rain Of Terror
  • Spare Change
  • Boulderdash – Turn your sceens into a game
  • Diamondz 2
  • TRBB's epic article on Rambit
  • His Dark Majesty Quest II + Editor
  • Space Harrier
  • Trolls and Tribulations
  • Atari 5200
  • Pac-Man Old – Pac-Man New
  • A.B.B.U.C. Software Contest 2018
  • The Way Of The Exploding Fist
  • Time Pilot
  • Cover-Disk (Magazin Disk as Image + more infos to read)

    Ponieważ tym razem numer ma znacznie większą objętość, cena egzemplarza wynosi 10 euro. Ale jest to równoważne czterem osobnym numerom (z tą samą zawartością), więc w sumie jest to ta sama cena za egzemplarz co poprzednio.

    Przy tej okazji "nadgonienia" publikacji zmieniliśmy również wielkość czcionki. Wielu z was zgłaszało, że litery są zbyt małe do komfortowego czytania, więc teraz będziecie zadowoleni z nowego "Pro(c) Atari".

    Aby wiedzieć, ile będzie potrzebnych egzemplarzy pisma i oszacować koszty druku, postanowiłem już teraz rozpocząć przedsprzedaż i możliwość zamawiania. Jeżeli poczta będzie działać właściwie, pozwoli mi to na dostarczenie "Pro(c) Atari" jeszcze przed Świętami, prosto pod wasze choinki. Zamówienia proszę wykonywać na mojej stronie, a jeżeli są jakiekolwiek pytania, proszę pytać. Ponadto czekam z niecierpiliwością na wasze reakcje na nowy numer. Wszystkiego najlepszego - wasz Markus, wraz z całym zespołem"



    2017-12-07 17:29 by Kaz
    komentarzy: 0
  • nickname
    e-mail / website (opcjonalnie)
    Aktualne tematy
    HI SCORE (188)
    ostatni: 20-01-2018 11:49, anonymus
    Nowa gra na C64 - "pohandlujmy" z... (200)
    ostatni: 20-01-2018 10:23, xxl
    SID i POKEY (313)
    ostatni: 20-01-2018 09:21, emkay
    Pomysł na turbo na magnetofonie b... (7)
    ostatni: 20-01-2018 02:12, CharlieChaplin
    Niedziela Wawa ktoś coś? (1)
    ostatni: 20-01-2018 00:00, mav
    Zasilacz Atari 65 XE (3)
    ostatni: 19-01-2018 22:44, Pudens
    Odnowienie ekranu Atari 800XL (1)
    ostatni: 19-01-2018 20:52, xtrem007
    Książki SOETO (179)
    ostatni: 19-01-2018 20:49, mgr_inz_rafal
    Cartridge do CP/M, kilka pytań (20)
    ostatni: 19-01-2018 11:31, pgru
    [K] Kupię Atari STE QWERTY (6)
    ostatni: 19-01-2018 08:57, Jacques
    Update, update i czeski film ;) (14)
    ostatni: 19-01-2018 00:38, wieczor
    Nie samym Atari człowiek żyje, cz... (2448)
    ostatni: 17-01-2018 22:18, xeen
    Vortex ATonce-386SX (58)
    ostatni: 17-01-2018 16:23, bruno_j
    RMT tutorial (18)
    ostatni: 17-01-2018 14:14, mav
    128kb do 800XE - prosto i tanio -... (12)
    ostatni: 17-01-2018 12:52, Mq

    Kategorie Forum Atarum

    Użytkowników: 1782
    Ostatnio zarejestrowany: rosomak
    Postów ostatniej doby: 32

    Społeczność/Community

    Najbliższe imprezy
    Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

    Sprzęt/Hardware

    Wynalazki
    Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
    SIO2PC-USB napisał Larek (45)
    Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
    SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
    Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
    Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
    Joystick do Atari napisał Larek (54)
    Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
    Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
    Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
    Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
    Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
    Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
    Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
    Soczyste kolory napisał scalak (29)
    XEGS Box napisał Zaxon (13)
    Atari w różnych rolach napisał (8)
    SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
    Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
    DarkMouse napisał Kaz (7)
    «« nowszestarsze »»