atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Szóste urodziny muzeum w Katowicach z 2018-12-18 20:29 (2)
Zwycięzcy z nagrodami z 2018-12-16 13:02 (4)
Film „Gry, użytki – co dla Ciebie?” z 2018-12-10 21:10 (19)
Zapraszamy do Katowic! z 2018-12-09 15:22 (4)
Gra „New Adventures of Laura” z 2018-12-06 21:52 (5)
Remanent – gry z 2017 roku (1) z 2018-12-04 23:47 (20)
Gry Gandalfa – część III z 2018-12-02 21:20 (1)
Premiera filmu „Gry, użytki – co dla Ciebie?” z 2018-11-25 12:11 (29)
Gra Druidarium (WIP) z 2018-11-18 12:39 (113)
Propozycje książkowe Retronics – zbiórka deklaracji z 2018-11-15 21:02 (10)
Kalendarz z Silly Venture z 2018-11-09 21:05 (32)
Wyniki Silly Venture 2018 z 2018-11-06 22:28 (36)
Pierwsze prace na małe Atari z SV2k18 z 2018-11-04 00:51 (139)
Rozpoczyna się Silly Venture z 2018-11-02 11:01 (63)
"Atari Basic" do kupienia z 2018-10-30 20:08 (15)
Rozwiązanie konkursu z 2018-10-29 10:38 (10)
Premiera konwersji Total Eclipse z 2018-10-26 20:07 (27)
Wkrótce RETROnizacja z 2018-10-25 19:34 (22)
Zapowiedź: Laser Squad i Total Eclipse z 2018-10-22 23:04 (38)
Wyniki konkursu programistycznego ABBUC 2018 z 2018-10-20 19:19 (60)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (122)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
NYD 2018
Zgodnie z tradycją ukazała się Noworoczna paczka z różnościami, czyli NEW YEARS DISC 2018. Tradycyjnie dyski złożył do kupy PPs. W środku możemy cieszyć się następującymi rzeczami:






  • Amitari by mk
  • NYD 2018 by Mario130XE (obrazek)
  • The magnify demo by Senor Rossie
  • Kendallsoft Kaverns by therealbountybob (gra - nowe poziomy Boulder Dasha)
  • 2018 by PPs

    NYD2018 Disc 02 - multidisc





  • Ring the Bells by CharlieChaplin (animacja 128k)
  • 2018 fireworx by miker (animacja 128k)

    NYD2018 Disc 03 - HDM2




  • His Dark Majesty: Quest II by therealbountybob (nowy zestaw poziomów)

    NYD2018 Disc 04 - multidisc





  • Happy New Year Celebration by miker (animacja 64k)
  • Lessons of Lead by mk
  • Get Up! v1.2 by 8bitjunkie (nowa wersja gry)
  • Blok Copy by Cosine (gra - kod i grafika: Jason Kelk, muzyka: Andy Vaisey)
  • Start with rags by Blowjobb (kolekcja muzyczna - kod i grafika: Dely, muzyka: Miker)

    NYD2018 Disc 05 - Dimos Dungeon NTSC06




  • Dimo's Dungeon NTSC beta 06 by 8bitjunkie

    NYD2018 Disc 06 - Dimos Quest NTSC02


  • Dimo's Quest NTSC beta 02 by 8bitjunkie

    NYD2018 Disc 07 - multidisc




  • Naughty Grinch by CharlieChaplin
  • QPA Test Picture by Sikor
  • Shamus+ v1.0 by slx

    NYD2018 Disc 08 - Tornado Pinball




  • Tornado Pinball by Rockford (gra stworzona za pomocą narzędzia Pinball Construction Set)

    NYD2018 Disc 09 - multidisc




  • Happy New Year Girl by Animkomials - animacja (320k)
  • DYCP 2018 by Cosine - małe demo, kod: T.M.R., muzyka: aNdy

    NYD2018 Disc 10 - multidisc





  • Animated XMAS card by CharlieChaplin - animacja (128k)
  • Historic Trucks by PPs (kolekcja obrazków)

    Paczka do pobrania stąd, lub z AtariAge. Szczęśliwego Nowego roku!

    2018-01-01 14:50 by Xeen
    komentarzy: 24
  • xeen @2018-01-01 16:55:53
    gra Blok copy została wypuszczona też na c64: http://www.pouet.net/prod.php?which=7317...


    DataDisc do HDM! Nareszcie!
    Kaz @2018-01-01 17:22:38
    HDM2! :)
    Peri Noid @2018-01-01 20:21:15
    Jak tu teraz dogonić żonę od biurka, żeby to sobie załadować I obejrzeć... ;-)
    Ukryta Opcja Komodorowska @2018-01-01 20:38:21
    xeen: wersja na c64 z intrem od GP oraz opisem i trainerem.
    JJ @2018-01-02 04:19:03
    Super - dzieki :)
    xeen @2018-01-02 10:31:56
    wersja BC jest, wg mnie, ładniejsza na Atari (kolory)
    Dyskietka @2018-01-03 12:29:09
    Zabawna burza gówna na forum odnośnie tego jak powinna wyglądać baza gier :) nie potrzeba nam wrogów, sami sie unicestwiamy :-}
    grozny byk DVD @2018-01-03 12:48:51
    a kiedy bd urodzinowy demo dysc? :)
    pgru @2018-01-03 14:07:35
    Czesc w Nowym Roku, udalo mi sie uruchomic DragonCarta. Chociaz przegladarki pod Atari jeszcze ni ogarniam(ciagle bad host) za to telnet dziala swietnie, kreuje tez potrzebe kupienia czegos z wieksza iloscia znakow w linii :-) . To tyle nie na temat ;-)
    Kaz @2018-01-03 14:28:07
    Dyskietka - skoro jest burza, to znaczy, że temat jest ważny dla wielu osób. Szczególnie, że kilka osób od środka widzi, że jest tragicznie, bo nie ma już kto powiększać archiwum - regularnie i w tempie zapewniającym bieżącą aktualizację. A że się iskrzy w czasie dyskusji - bardzo dobrze, wśród przyjaciół może.
    pin @2018-01-03 19:13:34
    @pgru - Telnet to program niezależny od Contiki i z dhcp radzi sobie bodaj sam. Inne programy z Contiki wymagają odpalenia wcześniej DHCP.COM (czy coś tam takiego), program po odczytaniu ipka daje możliwość zapisu pliku z konfigiem na dysk, wychodzisz z niego i uruchamiasz potrzebny program. By nie walczyć z tym co chwilę, możesz sobie wyłapać po MAC'u Dragona i na stałę przypisać adres w routerze.
    Dyskietka @2018-01-03 21:20:48
    Przykro mi Kaz, ale kompletnie nie masz pojęcia w temacie Toseca w którym to próbujesz zgrywać eksperta albo co gorsza recenzenta. Ale najgorsze jest to że knajacko deprecjonujesz wysiłki innych nazywając ich pracę "gównianą stertą" czy coś w ten deseń. Myślę że parę osób szczególnie to zapamięta.
    pgru @2018-01-03 22:06:42
    @pin Dziękuję spróbuję to. Zasadniczo uruchamiałem jakiś program co miał "Save config" ale to nic nie dało, poszukam tego.
    Kaz @2018-01-03 22:47:15
    Dyskietka - rozumiem, że argumentów nie przedstawisz, bo ich nie masz, a na forum nie podyskutujesz, bo musisz ukrywać IP :).

    Wysiłek osób doceniam. Nie doceniam marnowania ich wysiłku przez głupi system.

    Co do dyskusji na forum - parę osób nie tylko już to zapamiętało, ale również zaczęło działać :).
    Dyskietka @2018-01-03 23:34:05
    Żeby dyskutować musialbym zjechać na Twój poziom słowny ( chujnia, gówno i inne rynsztokowe słowa których łaskawco użyłeś) A na to nie mam zwyczajnie ochoty.
    xxl @2018-01-03 23:38:22
    a co wlasnie robisz ? :D
    Dyskietka @2018-01-03 23:41:29
    Dałem się wciągnąć w kloake. Zanim się pobrudzę zdecydowanie odpuszczam.Koniec.
    Kaz @2018-01-04 01:22:21
    W ramach zapamiętania i pokazania, że mają rację, niektórzy jeszcze bardziej nie będą dodawać plików w konwencji TOSEC :P
    . @2018-01-04 02:00:28
    Kaz: przejawiasz mentalność chłopczyka w przykrótkich spodenkach.
    Kaz @2018-01-04 04:08:52
    Dziękuję za cenne spostrzeżenie, biorę na klatę :)

    Jednak archiwum plików to ani nie naprawi, ani nie rozbuduje. Potrzebne coś więcej niż cenne spostrzeżenia :).

    PS. Poza tym kolego Dyskietka, miałeś przestać się u nas babrać, a tylko zmieniasz ksywę :)
    Sofa Dezign @2018-01-04 15:57:22
    A tymczasem przyszedł Bocianu, napisał wyszukiwarke i cały misterny plan pogrzebania Toseca poszedł w..... LOL
    mgr_inz_rafal @2018-01-04 18:23:06
    cpt. Misumaru Dyskietka? :)
    solo/ng @2018-01-09 14:11:53
    nigdy nie przestanie mnie rozwalac dyskutowanie z fakenicka. jakie to trzeba miec poklady poczucia swojej sily, skoro boimy sie dyskutowac z wlasnej persony.
    gorgh @2018-01-09 16:24:13
    solo/ng wiadomo, że negatywne głosy w tak małej społeczności mogą prowadzić do ostracyzmu, poza tym głupio potem spojrzeć komuś w twarz na party jak się go "zjedzie".
    nickname
    e-mail / website (opcjonalnie)
    Aktualne tematy
    Atari Fan nr 6 (31)
    ostatni: 19-12-2018 10:30, zbylu
    Retro Na Gazie (353)
    ostatni: 19-12-2018 10:25, RetroBorsuk
    Nowa gra od gorgha (334)
    ostatni: 19-12-2018 10:16, pgru
    07 Zgłoś Się w wersji kasetowej i... (4)
    ostatni: 19-12-2018 07:57, ccwrc
    Nowy tracker Turbochip na Atari S... (3)
    ostatni: 19-12-2018 03:28, pyniek9999
    8Bit-Slicks online racing for A8,... (3)
    ostatni: 19-12-2018 02:30, IRATA4
    SIO2SD z 1050 - kopiowanie Disk W... (4)
    ostatni: 18-12-2018 22:53, Yolk (xmgatz)
    Atari Chiptunes na Discordapp (9)
    ostatni: 18-12-2018 18:00, Zlew
    Gry z liną (27)
    ostatni: 18-12-2018 08:07, xxl
    30-lecie istnienia Robbo (1)
    ostatni: 18-12-2018 01:47, Kaz
    Wykład o demoscenie (UJ, Kraków) (10)
    ostatni: 18-12-2018 01:18, Kaz
    Rick Dangerous (148)
    ostatni: 17-12-2018 23:49, IRATA4
    Retrohax czyli cuda od Drygola (6)
    ostatni: 17-12-2018 18:02, mav
    Base 33 i inne dema z tunelami (35)
    ostatni: 16-12-2018 22:09, CharlieChaplin
    Atari w obudowie od PC (24)
    ostatni: 16-12-2018 13:53, TheFender

    Kategorie Forum Atarum

    Użytkowników: 1928
    Ostatnio zarejestrowany: ogotai
    Postów ostatniej doby: 21

    Społeczność/Community

    Najbliższe imprezy
    Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

    Stragan
    Atari USBJoy Adapter oferuje Jakub Husak (0)
    Programy: Kolony 2106 oferuje Kaz (6)
    Sprzęt: rozszerzenia oferuje Lotharek (18)
    Gadżety: naklejki, pocztówki oferuje Sikor (11)
    Sprzęt: cartridge RAM-CART oferuje Zenon (4)
    Miejsce na drobne ogłoszenia kupna/sprzedaży oferuje Kaz (51)
    Sprzęt: interfejs SIO2IDE oferuje Piguła (0)
    Sprzęt: interfejs SIO2SD oferuje Piguła (22)

    Użytki/Utils
    Sprzęt/Hardware

    Wynalazki
    Atari i Bluetooth napisał Kaz (33)
    SIO2PC-USB napisał Larek (45)
    Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
    SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
    Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
    Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
    Joystick do Atari napisał Larek (54)
    Tygrys Turbo napisał Kaz (8)
    Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
    Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
    Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
    Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
    Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
    Rozszerzenie 576kB napisał Asal (36)
    Soczyste kolory napisał scalak (29)
    XEGS Box napisał Zaxon (13)
    Atari w różnych rolach napisał Różyk (8)
    SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
    Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
    DarkMouse napisał Kaz (7)
    «« nowszestarsze »»