atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Relacja z KWAS 13 z 2018-02-14 14:22 (13)
Grawitacja 2018! z 2018-02-06 16:36 (8)
KWAS 13 w Sopocie z 2018-01-29 18:46 (27)
Zbierajmy papiery! z 2018-01-28 02:52 (25)
Reedycja kolejnej klasycznej książki: „Atari Basic” z 2018-01-24 23:30 (9)
Wykład o demoscenie z 2018-01-16 17:54 (33)
Różności z ostatnich tygodni z 2018-01-14 19:21 (21)
Pismo "Astronomia" z nami z 2018-01-12 16:12 (9)
Odkurzone gry Gandalfa – część II z 2018-01-09 23:47 (5)
Boulder Dash Mugen – nowe zestawy plansz z 2018-01-05 00:05 (18)
Wykłady o retro z 2018-01-04 02:14 (4)
NYD 2018 z 2018-01-01 14:50 (24)
Jack the Nipper na małe Atari z 2017-12-31 14:32 (28)
Wyniki Kaz Kompo 2016 z 2017-12-29 21:37 (53)
Last Party 2017 - stuff, wyniki z 2017-12-28 23:59 (55)
Last Party rozpoczęte! z 2017-12-27 22:35 (24)
Święta, Skool Daze i Bosconian z 2017-12-24 15:01 (12)
Atari Last Party już za kilka dni! z 2017-12-22 08:03 (68)
"Atari Fan" powrócił! z 2017-12-22 01:52 (4)
Pac-Mad – premiera ostatecznej wersji gry z 2017-12-19 14:17 (10)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał (0)
Choplifter! opisał (0)
Joust opisał (16)
Commando opisał (35)
Mario Bros opisał (13)
Xenophobe opisał (34)
Robbo Forever opisał (16)
Kolony 2106 opisał (0)
Archon II: Adept opisał (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał (7)
Wyspa opisał (9)
Archon opisał (16)
The Last Starfighter opisał (30)
Dwie Wieże opisał (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał (121)
Inny Świat opisał (17)
Inspektor opisał (19)
Grand Prix Simulator opisał (16)
Rescue On Fractalus opisał (18)
Stranded opisał (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
NYD 2018
Zgodnie z tradycją ukazała się Noworoczna paczka z różnościami, czyli NEW YEARS DISC 2018. Tradycyjnie dyski złożył do kupy PPs. W środku możemy cieszyć się następującymi rzeczami:






  • Amitari by mk
  • NYD 2018 by Mario130XE (obrazek)
  • The magnify demo by Senor Rossie
  • Kendallsoft Kaverns by therealbountybob (gra - nowe poziomy Boulder Dasha)
  • 2018 by PPs

    NYD2018 Disc 02 - multidisc





  • Ring the Bells by CharlieChaplin (animacja 128k)
  • 2018 fireworx by miker (animacja 128k)

    NYD2018 Disc 03 - HDM2




  • His Dark Majesty: Quest II by therealbountybob (nowy zestaw poziomów)

    NYD2018 Disc 04 - multidisc





  • Happy New Year Celebration by miker (animacja 64k)
  • Lessons of Lead by mk
  • Get Up! v1.2 by 8bitjunkie (nowa wersja gry)
  • Blok Copy by Cosine (gra - kod i grafika: Jason Kelk, muzyka: Andy Vaisey)
  • Start with rags by Blowjobb (kolekcja muzyczna - kod i grafika: Dely, muzyka: Miker)

    NYD2018 Disc 05 - Dimos Dungeon NTSC06




  • Dimo's Dungeon NTSC beta 06 by 8bitjunkie

    NYD2018 Disc 06 - Dimos Quest NTSC02


  • Dimo's Quest NTSC beta 02 by 8bitjunkie

    NYD2018 Disc 07 - multidisc




  • Naughty Grinch by CharlieChaplin
  • QPA Test Picture by Sikor
  • Shamus+ v1.0 by slx

    NYD2018 Disc 08 - Tornado Pinball




  • Tornado Pinball by Rockford (gra stworzona za pomocą narzędzia Pinball Construction Set)

    NYD2018 Disc 09 - multidisc




  • Happy New Year Girl by Animkomials - animacja (320k)
  • DYCP 2018 by Cosine - małe demo, kod: T.M.R., muzyka: aNdy

    NYD2018 Disc 10 - multidisc





  • Animated XMAS card by CharlieChaplin - animacja (128k)
  • Historic Trucks by PPs (kolekcja obrazków)

    Paczka do pobrania stąd, lub z AtariAge. Szczęśliwego Nowego roku!

    2018-01-01 14:50 by Xeen
    komentarzy: 24
  • xeen @2018-01-01 16:55:53
    gra Blok copy została wypuszczona też na c64: http://www.pouet.net/prod.php?which=7317...


    DataDisc do HDM! Nareszcie!
    Kaz @2018-01-01 17:22:38
    HDM2! :)
    Peri Noid @2018-01-01 20:21:15
    Jak tu teraz dogonić żonę od biurka, żeby to sobie załadować I obejrzeć... ;-)
    Ukryta Opcja Komodorowska @2018-01-01 20:38:21
    xeen: wersja na c64 z intrem od GP oraz opisem i trainerem.
    JJ @2018-01-02 04:19:03
    Super - dzieki :)
    xeen @2018-01-02 10:31:56
    wersja BC jest, wg mnie, ładniejsza na Atari (kolory)
    Dyskietka @2018-01-03 12:29:09
    Zabawna burza gówna na forum odnośnie tego jak powinna wyglądać baza gier :) nie potrzeba nam wrogów, sami sie unicestwiamy :-}
    grozny byk DVD @2018-01-03 12:48:51
    a kiedy bd urodzinowy demo dysc? :)
    pgru @2018-01-03 14:07:35
    Czesc w Nowym Roku, udalo mi sie uruchomic DragonCarta. Chociaz przegladarki pod Atari jeszcze ni ogarniam(ciagle bad host) za to telnet dziala swietnie, kreuje tez potrzebe kupienia czegos z wieksza iloscia znakow w linii :-) . To tyle nie na temat ;-)
    Kaz @2018-01-03 14:28:07
    Dyskietka - skoro jest burza, to znaczy, że temat jest ważny dla wielu osób. Szczególnie, że kilka osób od środka widzi, że jest tragicznie, bo nie ma już kto powiększać archiwum - regularnie i w tempie zapewniającym bieżącą aktualizację. A że się iskrzy w czasie dyskusji - bardzo dobrze, wśród przyjaciół może.
    pin @2018-01-03 19:13:34
    @pgru - Telnet to program niezależny od Contiki i z dhcp radzi sobie bodaj sam. Inne programy z Contiki wymagają odpalenia wcześniej DHCP.COM (czy coś tam takiego), program po odczytaniu ipka daje możliwość zapisu pliku z konfigiem na dysk, wychodzisz z niego i uruchamiasz potrzebny program. By nie walczyć z tym co chwilę, możesz sobie wyłapać po MAC'u Dragona i na stałę przypisać adres w routerze.
    Dyskietka @2018-01-03 21:20:48
    Przykro mi Kaz, ale kompletnie nie masz pojęcia w temacie Toseca w którym to próbujesz zgrywać eksperta albo co gorsza recenzenta. Ale najgorsze jest to że knajacko deprecjonujesz wysiłki innych nazywając ich pracę "gównianą stertą" czy coś w ten deseń. Myślę że parę osób szczególnie to zapamięta.
    pgru @2018-01-03 22:06:42
    @pin Dziękuję spróbuję to. Zasadniczo uruchamiałem jakiś program co miał "Save config" ale to nic nie dało, poszukam tego.
    Kaz @2018-01-03 22:47:15
    Dyskietka - rozumiem, że argumentów nie przedstawisz, bo ich nie masz, a na forum nie podyskutujesz, bo musisz ukrywać IP :).

    Wysiłek osób doceniam. Nie doceniam marnowania ich wysiłku przez głupi system.

    Co do dyskusji na forum - parę osób nie tylko już to zapamiętało, ale również zaczęło działać :).
    Dyskietka @2018-01-03 23:34:05
    Żeby dyskutować musialbym zjechać na Twój poziom słowny ( chujnia, gówno i inne rynsztokowe słowa których łaskawco użyłeś) A na to nie mam zwyczajnie ochoty.
    xxl @2018-01-03 23:38:22
    a co wlasnie robisz ? :D
    Dyskietka @2018-01-03 23:41:29
    Dałem się wciągnąć w kloake. Zanim się pobrudzę zdecydowanie odpuszczam.Koniec.
    Kaz @2018-01-04 01:22:21
    W ramach zapamiętania i pokazania, że mają rację, niektórzy jeszcze bardziej nie będą dodawać plików w konwencji TOSEC :P
    . @2018-01-04 02:00:28
    Kaz: przejawiasz mentalność chłopczyka w przykrótkich spodenkach.
    Kaz @2018-01-04 04:08:52
    Dziękuję za cenne spostrzeżenie, biorę na klatę :)

    Jednak archiwum plików to ani nie naprawi, ani nie rozbuduje. Potrzebne coś więcej niż cenne spostrzeżenia :).

    PS. Poza tym kolego Dyskietka, miałeś przestać się u nas babrać, a tylko zmieniasz ksywę :)
    Sofa Dezign @2018-01-04 15:57:22
    A tymczasem przyszedł Bocianu, napisał wyszukiwarke i cały misterny plan pogrzebania Toseca poszedł w..... LOL
    mgr_inz_rafal @2018-01-04 18:23:06
    cpt. Misumaru Dyskietka? :)
    solo/ng @2018-01-09 14:11:53
    nigdy nie przestanie mnie rozwalac dyskutowanie z fakenicka. jakie to trzeba miec poklady poczucia swojej sily, skoro boimy sie dyskutowac z wlasnej persony.
    gorgh @2018-01-09 16:24:13
    solo/ng wiadomo, że negatywne głosy w tak małej społeczności mogą prowadzić do ostracyzmu, poza tym głupio potem spojrzeć komuś w twarz na party jak się go "zjedzie".
    nickname
    e-mail / website (opcjonalnie)
    Aktualne tematy
    Wywiad z Yolkiem (5)
    ostatni: 18-02-2018 19:21, string
    Atari ST hicolor video (7)
    ostatni: 18-02-2018 18:10, Yolk (xmgatz)
    trzeci kolor łącznych spritów 1 i... (11)
    ostatni: 18-02-2018 16:56, sis101
    ATARI.PL i inne takie - BARDZO WA... (10)
    ostatni: 18-02-2018 12:11, Kaz
    Game Maker ... nadchodzi (122)
    ostatni: 18-02-2018 08:51, TheFender
    Wykład o Atari w Krakowie (19)
    ostatni: 17-02-2018 16:29, jesionen
    Kontakt do Voyagera potrzebny . (13)
    ostatni: 17-02-2018 04:50, IRATA4
    Radio Aktywne (12)
    ostatni: 16-02-2018 19:47, Kaz
    Atari Font Creator (22)
    ostatni: 16-02-2018 09:18, xxl
    Zmiany / usprawnienia na AOL (126)
    ostatni: 16-02-2018 09:00, wieczor
    Update, update i czeski film ;) (27)
    ostatni: 15-02-2018 15:44, wieczor
    Reedycja gier (391)
    ostatni: 15-02-2018 15:26, Duddie
    Wywiad z Jesionenem (8)
    ostatni: 14-02-2018 23:00, jesionen
    Podziękowania dla Zenona (16)
    ostatni: 14-02-2018 13:34, Peri Noid
    Wykład Krolla o Atari 16/32-bit (... (13)
    ostatni: 14-02-2018 13:17, Kaz

    Kategorie Forum Atarum

    Użytkowników: 1799
    Ostatnio zarejestrowany: kski
    Postów ostatniej doby: 17

    Społeczność/Community

    Najbliższe imprezy
    Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

    Sprzęt/Hardware

    Wynalazki
    Atari i Bluetooth napisał (17)
    SIO2PC-USB napisał (45)
    Nowe SIO2SD napisał (0)
    SIO2SD w CA12 napisał (9)
    Ratowanie ATMEL-ów napisał (12)
    Projektowanie cartów napisał (12)
    Joystick do Atari napisał (54)
    Tygrys Turbo napisał (7)
    Testowałem "Simple Stereo" napisał (3)
    Rozszerzenie 1MB napisał (20)
    Joystick trzyprzyciskowy napisał (18)
    Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał (16)
    Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał (26)
    Rozszerzenie 576kB napisał (13)
    Soczyste kolory napisał (29)
    XEGS Box napisał (13)
    Atari w różnych rolach napisał (8)
    SIO2IDE w pudełku napisał (5)
    Atari steruje tokarką napisał (14)
    DarkMouse napisał (7)
    «« nowszestarsze »»