Panowie - dostalem sporo maili podczas mojej nieobecnosci dotyczacej Atari. Bardzo dziekuje i przepraszam, ze jeszcze nie odpisalem, ale dopiero dzisiaj mialem czas po przeprowadzce zajac sie sprawami atarowskimi.
Stalego netu jeszcze nie mam :(. Moj lokalny monopolista internetowy zapowiedzial, ze przyjda podlaczyc internet 30 kwietnia, ale poprzednio zapowiadal to tez na 21 kwietnia, wiec kto wie, jak bedzie...
Jak tylko bede mial stale lacze to odpisze na maile. W szeczegolnosci prosze o cierpliwosc: Sikora, TeBe, team pracujacy nad Kolony oraz Draco030.
TDC - dziekuje za chec pomocy, na razie i tak nie mialem jak z tego skorzystac.
Scalaczek - dziekuje za czuwanie nad serwisem (przy okazji - tak, wprowadz te zmiany cn, o ktorych pisales).
Pan Instalator przebijal dzisiaj sufity i piwnice, przelazil przez okna i ogrod, nasmiecil niemilosiernie, ale w koncu udalo mu sie okablowac dom. I juz jestem :).
Mam nadzieje, ze szybko przetrawie wszystkie listy do mnie, jednoczesnie prowadzac serwis i kontynuujac projekty atarowskie.
Znowu bede poza zasiegiem poczty, przez okolo tydzien. Na maile, ktore przyjda (oraz na te, ktore nie zdazylem jeszcze odpowiedziec) - odpowiem pozniej, prosze o cierpliwosc.
W tej chwili, jak pewnie niektorzy zauwazyli, od kilku dni rowniez nie odbieram poczty. Jestem po prostu poza domem, jeszcze tak prawdopodobnie do piatku. Prosze piszacych o cierpliwosc i z gory dziekuje.
Przypomnę tylko, że TPSA nie była przygotowana na internet. W latach 90 wprowadzali kolejne podwyżki opłat (mając monopol), a potem nawet tłumacząc że podwyżki są spowodowane wejściem Polski do UE – dzięki temu cała Polska zafundowała wymianę okablowania i sprzętu firmie która następnie została sprzedana.
A co do samego internetu to jeszcze parę lat temu ich neostrada w centrach dużych miast była przeciążona i się odłączała na godziny – nie wiem jak teraz.
@tdc, piszę na przykładzie moich rodziców. Mieli neostradę, w sumie przez 3 lata 3 problemy (interwencje) poza tym wszystko hula na maksymalnych prędkościach. Ale Netia tańsza. Przerzucili się więc na Netię (odradzałem - jak działa - nie ruszać) Ruszyli, i teraz płacze i szlochy, że 1 MB a działa jak krew nosa. Filmik na YT trudno obejrzeć.
Mam neostrade od 6 lat, obecnie bez problemu 10MB na przyjściu i 1MB na wyjściu, płace coś około 70 zł, raz na początku była awaria, w ciągu 2h usunięta -> jakieś pozostałości po latach 80. na kablach, coś tam zlikwidowali w skrzynce i od tego czasu bez problemu.
Krążą różne pogłoski gdzie zapodział się Kaz. Najnowsza przynajmniej wyjaśnia, dlaczego Kaz nie ma czasu dla Atari: ”Zmiana na stanowisku CEO w Sony? Kaz za Howarda?”->link<- - taką przynajmniej informację podrzucił wujek Google :)