Tak, ja byłem. Było to w szkole, raczej nie było za dużo osób. Za to komputerów ponad 40 z kolekcji jednej osoby - zaangażowanego informatyka z tej szkoły. Praktycznie wszystkie komputery w boxach, rzetelnie poopisywane. Bardzo ładnie wyeksponowane. CD32 podłączone do plazmy. Gość ma fajne rzeczy w kolekcji: Atari 2600, Atari 7800, parę klonów tych konsol, Atari 600XL, Amigę 1200 "nówkę", spectrusie, C64 i wiele, wiele innych. Było co pooglądać i o czym pogadać. Z moim commodorowym kolegą zastanawiamy się nad małym party integracyjnym w Wadowicach.
Niestety w czasie kiedy ja tam byłem było bardzo mało odwiedzających, większość młodzieży nie wiedziała czym właściwie my się tak jaramy ;) Aha, i doszliśmy do wniosku że kolekcjoner traktuje swoją kolekcję jak IV filar emerytalny ;) Chociaż z naszym ZUSem to myślę, że wyższą emeryturę wyciągnie ze sprzedaży swojej kolekcji za 40 lat...
Tutaj macie zapowiedź, niebawem na tym portalu powinna ukazać się relacja: ->link<-
Sam się dowiedziałem tak późno. Szkoda. Organizator powinien dać wcześniej info do lokalnych portali, 8 -bitowych maniaków w okolicy pewnie by się trochę znalazło. Poza tym godziny faktycznie niewyjściowe.... Ale kolekcja godna podziwu, a stan eksponowanych egzemplarzy jeszcze bardziej...