Witam serdecznie. Poszukuje skanu ksiazki - Stefan Nawrocki - GFA Basic - czy jest gdzies dostepny PDF? Kodowania nieco musze sobie przypomniec i gfa do tych celow najlepszy mi sie wydaje. ps. czy GFA obsluguje sprzetowy scrolling STE?
Witaj!! Też szukałem i znalazłem orginał. Leży w bibliotece Politechniki Poznańskiej.Jest możliwość wypożyczenia o ile jest się studentem, pracownikiem itd, oraz poprzez zamówienie międzybiblioteczne / biblioteka z Twojej miejscowości zamawia i oni ją przyślą /. Jeżeli uda Ci się dostać ww pozycję to proszę o pamięć. Pozdrawiam RYSIEK_M
Właśnie google wskazuje na papierowe wydania w bibliotekach co mnie zaskoczyło - kto dziś taką książkę wypożyczy? Czy można tam znaleźć jeszcze starsze, powiązane skarby?
To moze jakieś inne źródła do kodowania w GFA są dostępne? Chce sobie przypomniec materiał, a pamietam ze w tej ksiazce byl dosyc dobrze opisany start.
Ja polecam plik helpu rozpowszechniany wraz z samym językiem, zajmuje około 300 kb i zawiera wszystko co było mi kiedyś potrzebne. Nie opisuje on takich szczegółów jak GEMDOS czy XBIOS, ale 300 kb to kiedyś robiło wrażenie bo kiedyś helpy nie były tak duże ;)
Lizard: poszło na maila plus pliczek z dema w GFA. Niestety ASM to za dużo jak dla mnie;) Ale jak coś zaczniesz działać w GFA daj znać. Też wracam na scenę;)
Kuba, o jakiej literaturze książkowej mówisz? Mam parę pozycji, ale one nie są książkowe tylko elektroniczne. Takie też mogą być, czy koniecznie książki?
Potwierdzam. Kiedyś (1996-98 rok) pomagałem nieżyjącemu już Grzegorzowi Sarneckiemu w przygotowaniu książki o GFA Basic 3.6. Potem projekt został zawieszony, ale materiały do niego zostały u mnie, więc jest szansa wydania tego, po rozbudowaniu o brakujące elementy... (głównie przykłady użycia).
Te inne materiały, o których pisałem wyżej, to jednak inne materiały, anglojęzyczne, np. "GFA Expert" :D