atarionline.pl Prince of Persia - PoP - ATARI 8 bit - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorCORIelectroni
      • CommentTime18 Aug 2025 16:51 (7 godzin temu)

@Lampart_28
      Żaden monitor LCD. Chcesz mieć na Atari dobry obraz?- zainwestuj w 14-calowego CRT-ka.
      Testowałem różne monitory, mam dostęp do sprzętu. Po prostu Atari było tworzone z myślą o odbiornikach CRT, pod taki odbiornik rysuje obraz. W dodatku plamka telewizora CRT nie jest tak dokładna jak „pikselowy” odpowiednik, co znacząco wpływa na jakość i czytelność grafiki.

Dobry zasilacz, dobry przewód i obraz będzie elegancki.
      Sam tak działam- w dodatku używam Commandera i wszystko jest czytelne. Nie jestem zwolennikiem wstawiania VBXE i innych nowych cudów zastępujących oryginalne Atari. To już lepiej nie udawać, a włączyć emulator i obraz pixel perfect na zawołanie – kryształ XD.

PS.mam dostęp do tv 14', chodzą po 50zł, czasem wpadnie jakiś darmowy, więc jak co, to daj znaka.
      • 2: CommentAuthortebe
      • CommentTime18 Aug 2025 16:57 (7 godzin temu)

nowe tytuły wymagają LCD
      • 3: CommentAuthoras...
      • CommentTime18 Aug 2025 23:51 (48 minut temu)

A jakie to tytuły ?
      • 4: CommentAuthorBanan
      • CommentTime19 Aug 2025 00:03 (36 minut temu)

najnowsze gry na atari mają skrypt który wykrywa rodzaj podłączonego monitora
      i jeżeli nie jest to przynajmniej 7K łoled to odmawiają uruchomienia...