CommentTime25 Nov 2024 22:11 (17 godzin temu) zmieniony
Czy komuś się udało przejść screen 50 (planszę 50 - ostatnią). Próbowałem kilkakrotnie i zawsze brakuje mi cegieł do wstawienia w czarną przestrzeń po lewej - aby utorować sobie drogę. Dla tych co nie wiedzą, należy ludzikiem dotrzeć do wyjścia w formie stożka lub trójkąta.
Moja sugestia - chyba trzeba budować drogę (wstawiać cegły) na około murków (po lewej), w formie schodkowej na jak najmniejszej przestrzeni i nie wykorzystywać największej cegły, bo dla niej musielibyśmy poszerzyć drogę i nie starczyłoby cegieł na dotarcie do trójkąta. Chyba, że trzeba tą największą cegłę też wykorzystać. Prawdopodobnie trzeba dużą cegłę jakimś sposobem wstawić na początku gry jedną z pierwszych po lewej stronie- niestety nie wiem jak to uczynić. To najtrudniejsze zadanie, bo nie jest problemem wstawić długie cegły, czy małe, trzeba je tak przetasować na początku gry, aby najgrubszą cegłę najpierw wstawić lub jako jedną z pierwszych.
Puste przestrzenie po prawej należy zatkać małymi cegłami - bo i tak się ich nie wykorzysta ponieważ stoją przy ścianie. Wydaje mi się że poziom jest tak skonstruowany aby nie dało się go przejść. Ale może komuś się udało i podzieli się rozwiązaniem. Wydostanie cegieł z prawej strony nie wydaje się trudne - najtrudniejsze jest planowanie gdzie te cegły wstawić po lewej stronie ekranu.
CommentTime26 Nov 2024 00:11 (15 godzin temu) zmieniony
:) @mav - razem z "The Citadel" to najlepsza gra logiczna z jaką się spotkałem na małe Atari, ale poziomy niekoniecznie są z rosnącym poziomem trudności, np. 39 screen (plansza) jest banalnie prosty. Interesuje mnie zakończenie gry - dlatego napisałem.
Przetasować prawą stronę można w taki sposób jak w filmiku w załączniku - niestety nie wiem jak przejść etap - ponieważ potrzeba do tego na końcu minimum 3 małych cegieł, czasu jest dość mało - dlatego nie ma go na zastanawianie podczas gry.