Dotyczy ona nowej płyty Falcon Microbox (szyna CPU 32bit, VIDEL/RAM 32bit, zamiast tak ja w Falcon030: szyna CPU 16bit,VIDEL/RAM 32bit) Schemat do nowej płyty jest już prawie ukończony. Wizztronics zamierza dojść do końcowej płyty w trzech krokach: 1) Prototyp pierwszy: a) poprawka błędów z oryginalnej płyty Falcona b) wsparcie dla 6030 48MHz c) wsparcie dla 512MB TT-RAM d) dwie stacje dyskietek e) port Kartridży f) wszystkie porty Falcona g) wszystkie czipsety Falcona h) VME 24:16 / VME 16:16 / ISA bus i) oryginalne GALe
2) Prototyp drugi - dodatkowo będzie miał: a) VME 24:16 / VME 16:16 / VME 32:32 b) będzie gotowa dla 68060 c) Mysz/Klawiatura USB d) stare GALe będą zastąpione CPLD
3) Końcowa płyta - dodatkowo będzie miała: a) płyta główna będzie pomniejszona b) schemat płyty będzie uwolniony
Czy to znaczy, że będzie się dało złożyć samodzielnie Falcona i osoby, które nie są zboczeńcami chcącymi wymienić samochód czy tam dom za Falcona, to również będą mogły poznać ten komputer za ułamek ceny tzw. "rynkowej"?
Czy to znaczy, że będzie się dało złożyć samodzielnie Falcona i osoby, które nie są zboczeńcami chcącymi wymienić samochód czy tam dom za Falcona, to również będą mogły poznać ten komputer za ułamek ceny tzw. "rynkowej"?
czipy w sumie nie są aż takie drogie, schemat płyty Falcona jest też dostępny. W sumie brakuje osoby która by poskładała to do kupy.
kudre, czyżbym znów mógł kiedyś mieć flakona??????? się by demek pooglądało panie tzn. raz na parę miechów sie na ebayu pojawiają, ale właśnie musiałem córce autko kupić na dojazdy do szkoły :]]]]
@cyprian to ja się piszę na pewno też, jak coś to dzwoń proszę, numer masz :)
ja kurde przegapiłem SuperVidela - ale wtedy to mi się syn akurat rodził, serio, dosłownie tego samego dnia albo plus/minus 2 dni. Jak się zorientowałem to wszystkie SV były zarezerwowane i tak do dnia dzisiejszego nie mam, bo jak były na ebay to w cenie wiesz jakiej ;)