CommentTime28 Dec 2024 13:12 (5 dni temu) zmieniony
Mamy w zasobach jego grę "Zamek na wzgórzu": ->link<-
Tutaj nagrałem przejście całej gry:
a w Bibliotece Atarowca są obie atarowskie książki: ->link<-
Czy ktoś jest może w posiadaniu papierowych oryginałów, albo towarzyszącym im kaset i dyskietek? Ma ktoś może Piggy Land? Pan Zaskiewicz najprawdopodobniej niedawno zmarł i trzeba to wszystko porządnie archiwizować, żeby nie przepadło. Wspólnie z Azbestem, który też jest z Elbląga, podjęliśmy odpowiednie kroki, ale to potrwa. Wszelkie informacje o autorze, ślady, nawet niesprawdzone informacje, które można sprawdzić, też mile widziane.
Zdjęcia okładek poniżej, może ktoś zauważy u siebie.
Kupione gdzieś około roku no właśnie . . . Może cena coś podpowie. Jedna 50000PLN, druga 65000PLN. Na jednej naklejce z ceną jest odręcznie napisane: dyskietka lub kaseta w kasie. Na pewno tego nie dostałem bo, albo przeoczyłem ten fakt albo pani w kasie powiedziała że nie ma. Kupione w Chorzowie. Swego czasu była księgarnia staroci, różne różności. Chyba na tej ulicy był, jest teatr. Tam nabyłem też książeczkę LOGO i edytor ATARIWRITER PLUS i chyba jeszcze coś, ale nie o Atari. Kto wie czy to nie był antykwariat z książkami. ATARIWRITER PLUS to dzieło pana Ryszarda Tadeusiewicza wydane przez Wydawnictwo Naukowo Techniczne Warszawa 1998. Konsultantem był Jarosław Deminet. Readaktor Hanna Włodarska, projekt okładki Andrzej Pilich. Będę w Chorzowie to zorientuję się gdzie to było i co tam teraz jest.
CommentTime28 Dec 2024 21:12 (4 dni temu) zmieniony
Popatrzyłem na mapę. W Chorzowie ulica teraz nazywa się Henryka Sienkiewicza. Mniej więcej w połowie ulicy był antykwariat/ księgarnia. W budynku na parterze.
'co można jeszcze zrobić...?' mam kserówkę, zaś dawno dawno temu od pożyczyłem książkę do skserowania. nie wiem czy dyskietka, ale na pewno była kaseta z programami w basicu do niej. programy też skopiowałem. ale czy taśma nadal działa, to nie wiem.