atarionline.pl Male atari i wspolczesne uzywanie sprzetu - Pytanie - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorstreak
      • CommentTime15 Jul 2025 12:07 (5 godzin temu) zmieniony

Mam tu bardzo fajne pytanko, dla wszystkich.

Wyobrazmy sobie ze przez tydzien nie mozesz uzywac zadnego komputera, tylko Atari [ale z FujiNETem i WIFI]. Jakich apek i programow uzylbys aby moc sie kontaktowac ze swiatem zewnetrznym i wykonywac taski ktore zazwyczaj wykonujesz na "duzych kompach".

Przykladowo:
      Potrzebujesz napisac sprawozdanie (do roboty) albo liste zakupow albo list -> The Last Word
      Potrzebujesz posortowac pliki na dyskach -> ACommader / The Atari Commander
      Potrzebujesz sprawdzic co sie w swiecie dzieje -> fujinet-contiki-webbrowser + ->link<-

A skad taki pomysl? Jestem ciekawy czy w dzisiejszym swiecie, mozna sie obyc bez pc czy telefonu i uzywac tylko samego Atari.. (przynajmniej przez jakis czas)
      • 2:

CommentAuthorCosi
      • CommentTime15 Jul 2025 14:07 (3 godzin temu)

Jeżeli ktoś musi być na bieżąco z wieściami ze świata, to Bocianu napisał kiedyś taki bardzo fajny (i ładny! chociaż formatowanie mogłoby być czytelniejsze) programik pod nazwą FujiNews:
      ->link<-

Myślę, że ciekawą rozrywką dla kogoś pozbawionego współczesnej elektroniki mogłyby być MUD-y i BBS-owe dyskusje (FujiNet + Ice-T).