CommentTime15 Jul 2025 12:07 (5 godzin temu) zmieniony
Mam tu bardzo fajne pytanko, dla wszystkich.
Wyobrazmy sobie ze przez tydzien nie mozesz uzywac zadnego komputera, tylko Atari [ale z FujiNETem i WIFI]. Jakich apek i programow uzylbys aby moc sie kontaktowac ze swiatem zewnetrznym i wykonywac taski ktore zazwyczaj wykonujesz na "duzych kompach".
Przykladowo: Potrzebujesz napisac sprawozdanie (do roboty) albo liste zakupow albo list -> The Last Word Potrzebujesz posortowac pliki na dyskach -> ACommader / The Atari Commander Potrzebujesz sprawdzic co sie w swiecie dzieje -> fujinet-contiki-webbrowser + ->link<-
A skad taki pomysl? Jestem ciekawy czy w dzisiejszym swiecie, mozna sie obyc bez pc czy telefonu i uzywac tylko samego Atari.. (przynajmniej przez jakis czas)
Jeżeli ktoś musi być na bieżąco z wieściami ze świata, to Bocianu napisał kiedyś taki bardzo fajny (i ładny! chociaż formatowanie mogłoby być czytelniejsze) programik pod nazwą FujiNews: ->link<-
Myślę, że ciekawą rozrywką dla kogoś pozbawionego współczesnej elektroniki mogłyby być MUD-y i BBS-owe dyskusje (FujiNet + Ice-T).