atarionline.pl FEUD Wersja z trainerem - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime1 Sep 2025 12:35 (16 godzin temu) zmieniony

Dracon,

Daltego założyłem ten wątek poświęcony grze FEUD bo były fajne pomysły. Tematem głównym był trainer, ale koledzy podsunęli inne ciekawe pomysły, i powstały składanki w wersji CAR i ATR.

Masz rację to taka bitwa na czary w klimacie fantasy, w znakomitym wykonaniu, zarówno graficznym jak i muzycznym.
      • 2: CommentAuthorpustak
      • CommentTime1 Sep 2025 12:42 (16 godzin temu) zmieniony

Panowie co tu się wydarzyło!
      Nie było mnie tylko przez weekend, a wątek ma ponad 200 wpisów.
      Na szybko sprawdziłem ostatni plik *.car i z Ultimate Cart-a niestety nie działa.
      Wieczorem sprawdzę z AVG bo teraz nie mam pod ręką.

EDIT:
      ATR na Atari działa elegancko (odpalony z SDrive micro - to było pod ręką). Na szybko znalazłem w instrukcji jedną literówkę w czarze ZOMBIE strona 15 jest: Trupy powolne zo życia, powinno być chyba powołane. I w jednym miejscu jest nazwa ZOMBIE a w drugim ZOMBIES.

XEX z mapą również działa na Atari, kolorowa mapa wygląda świetnie. Przydało by się jeszcze zaznaczyć miejsca startu braci jeśli to jest możliwe.
      • 3: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime1 Sep 2025 13:47 (14 godzin temu) zmieniony

Pustaczku, w instrukcji jest wszystko ok. To co wskazałeś to nie są błędy tylko zamierzone sformułowania. ZOMBIES - Liczba mnoga, to odwołanie się do ogółu Trupów, powolne - bo są powolne człapią się jak muchy w kisielu, to wszyskto jest napisane poprawnie.

Jeśli chodzi o miejsca startu na mapie, to myślę że chyba wszyscy już to wiedzą, po tylu latach, nieprawdaż? Konwersja mapy na Atari nie była łatwa ale i tak wyszło całkiem dobrze, więc dajmy spokój z drobiazgami. Lokalizacja ziół jest najważniejsza.

Daj znać czy CAR działa z AVG.
      • 4: CommentAuthorhichal
      • CommentTime1 Sep 2025 19:10 (9 godzin temu)

ChandraStar, mi ten CAR nie rusza na AVG i na Emulatorach też nie.
      Na czym go odpaliłeś?
      • 5: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime1 Sep 2025 19:34 (9 godzin temu)

Na Altira chodzi bez problemów.
      • 6: CommentAuthorpustak
      • CommentTime1 Sep 2025 20:53 (7 godzin temu)

Potwierdzam, na AVG niestety nie chodzi.
      • 7: CommentAuthorhichal
      • CommentTime1 Sep 2025 21:52 (6 godzin temu)

Altirra 4.1
      Z automatu nie odpala, może trzeba pogrzebać w ustawieniach.
      • 8: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime1 Sep 2025 21:54 (6 godzin temu) zmieniony

A spróbujcie tę wersję 1 MB. Na Altirra v4.31 poprzednia wersja działa bardzo dobrze. Zaktualizujcie Altirrę do najnowszej wersji.
      • 9: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime1 Sep 2025 22:01 (6 godzin temu) zmieniony

Ja używam standardowych ustawień 800 XL. 64 KB RAM, system PAL oraz bez żadnych dopalaczy. A macie wrzucone orginalne ROM'y od Atari do emulatora? Basic, Kernel itd.? Bo jeśli nie, to też może powodować problem.
      • 10: CommentAuthorhichal
      • CommentTime1 Sep 2025 22:05 (6 godzin temu) zmieniony

Ten CAR jest ok, ale to znów 1MB

Edit:

Dopiero najnowsza Altirra 4.31 odpaliła CAR 256KB
      • 11: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime1 Sep 2025 22:10 (6 godzin temu) zmieniony

Niestety tak ale tamta mniejsza wersja używa innego mapera i pewnie dlatego może powodować problemy w starszych wersjach emulatora. W każdym razie na mojej wersji Altirra v4.31 poprzednia wersja działa bez żadnych problemów.
      • 12: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime1 Sep 2025 22:14 (6 godzin temu) zmieniony

W tej wersji 1MB numer mappera jest obsługiwany przez wasz starszy emulator, a z mniejszej wersji już nie, dlatego się nie uruchamia. Altirra v4.31 odpala już obie wersje bez problemów.
      • 13: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime1 Sep 2025 22:19 (6 godzin temu) zmieniony

hichal, No i problem rozwiązany. Zachęcam do korzystania z tej mniejszej wersji, 256 KB.
      • 14: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime1 Sep 2025 22:25 (6 godzin temu) zmieniony

Pustaczku, daj znać czy wersja FEUD LEGEND.car 1 MB działa na Ultimate Cart.