atarionline.pl Generator kopert na dyskietki 5.25' - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorlexx
      • CommentTime11 Sep 2025 11:05 (3 godzin temu) zmieniony

Na podstawie Generatora okładek kaset stworzyłem generator kopert na dyskietki 5.25. Projekt nie jest jeszcze ukończony, brakuje kilku funkcji i wersji angielskiej, ale można się już nim pobawić.

Wszelkie sugestie są mile widziane.

Link do generatora: ->link<-
      • 2: CommentAuthorCORIelectroni
      • CommentTime11 Sep 2025 11:51 (3 godzin temu)

Czym ten generator przewyższa inne narzędzia AI?
      Przecież tego typu rozwiązań jest już mnóstwo, wiele z nich jest tematycznych i dedykowanych właśnie do tworzenia okładek, jak VEED.io, Daft Art i inne. W ostateczności można przecież użyć nawet zwykłego GPT-4 czy jakiegokolwiek innego modelu, np. Minimax.
      • 3: CommentAuthorlexx
      • CommentTime11 Sep 2025 12:29 (2 godzin temu) zmieniony

Odpowiem ci w dwóch punktach, bo nie chce mi się za bardzo rozpisywać.

1. Użytkownik może zapisywać swoje projekty lokalnie w formacie JSON, co pozwala na późniejsze ich edytowanie lub seryjne generowanie kopert. Dzięki temu można stworzyć spójną, spersonalizowaną kolekcję.

2. Każdy projekt można wyeksportować jako plik PDF w formacie A4, zawierający kopertę. Układ jest zoptymalizowany pod kątem druku – z odpowiednimi marginesami, rozdzielczością 300 DPI i opcją cięcia. Dzięki temu kopertę można łatwo wydrukować na drukarce i wyciąć.
      • 4:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime11 Sep 2025 12:43 (2 godzin temu)

Brawo lexx! Generator okładek bardzo mi się przyda. W swoim czasie projektowałem wzorniki z własną grafiką sam i kserowałem, żeby mieć tego na zapas, ale teraz będzie prościej sobie coś przygotować i to do każdej dyskietki osobno. Wielkie dzięki! Na pajacerkę i rekomendacje płatnych programów nie zwracaj uwagi. Jak ktoś chce mieć darmowe i specjalizowane narzędzie pod dyskietki Atari i możliwość kontaktu z autorem narzędzia, żeby je rozwijać, to doceni Twoją robotę.
      • 5: CommentAuthorAtaripuzzle
      • CommentTime11 Sep 2025 13:45 (1 godzinę temu) zmieniony

Na pajacerkę i rekomendacje płatnych programów nie zwracaj uwagi.

O jakiej pajacerce mówisz Kaz (Atari 50 Anniversary?). Ten program to nie tylko gry, ale filmy, ciekawostki, manuale, opowieści programistów. Ja rozumiem, że przygotowanie tego musiało sporo kosztować, więc nie mam pretensji że jest to płatny program.

Chyba że miałeś coś innego na myśli.
      • 6:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime11 Sep 2025 14:01 (1 godzinę temu)

Piotrek, jesteśmy w wątku o generatorze kopert na dyskietki :). Odnoszę się do treści w tym wątku.
      • 7: CommentAuthorAtaripuzzle
      • CommentTime11 Sep 2025 14:50 (13 minut temu) zmieniony

Acha - nie zauważylem, że odnosisz się chyba do posta 2 - przepraszam - nie doczytałem