atarionline.pl Silly Venture 2026SE - the biggest multi-ATARI only party! - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthormaly_swd
      • CommentTime2 Aug 2026 16:54

Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Właśnie dotarłem na plażę.
      Dziękuję wszystkim za mile spędzony czas, za wspólne pogadanki, za ekstra
      Koncerty i mega fajne wyklady. Dzięki Grey za całość.
      No i do następnego.
      • 2:

CommentAuthortdc
      • CommentTime3 Aug 2026 06:28

Super byłooo!;)

ps.

Szczęśliwy "znalazca" ^moich fantów z SV proszony jest o odesłanie do mnie.

Moja torba stała na stole na drugim piętrze (na zdjęciu jest dzień pierwszy gdzie jeszcze nie przeniosłem moich rzeczy na drugie pętro). To był jedyny stolik, który stał przy ścianie ale stolik nie stykał się ze ścianą. Tu były moje rzeczy i fanty...
      • 3:

CommentAuthorpancio
      • CommentTime3 Aug 2026 06:46

Oddawać TeDeCowi co TeDeCowe bo nas zagada na śmierć! :-)
      • 4: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime3 Aug 2026 14:20

Zgłaszam wniosek racjonalizatorski w postaci porady dla partyzantów - jeśli zostawiacie coś na party place, nawet nie przewidując zapomnienia czy porzucenia, to podpiszcie od razu na początku a na sprzęcie czy torbach umieśćcie taki z nickiem / kontaktem - to ułatwi poszukiwania, a może nawet otrzymacie swoją własność zanim się zorientujecie, że zapomnieliście :D
      • 5:

CommentAuthortdc
      • CommentTime4 Aug 2026 01:01

Pancio - wypraszam sobie, gadam już pół wieku i jakoś nikt nie umarł. Co najwyżej wpędziłem może część sceny w alkoholizm :D
      • 6:

CommentAuthoryerzmyey
      • CommentTime4 Aug 2026 11:41

Podziekowania zarowno dla organizatorow, jak i dla uczestnikow. :)
      • 7:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime4 Aug 2026 12:56

Jeszcze w tym tygodniu na pewno napiszę podsumowanie letniej edycji Silly Venture 2026, wybaczcie obecną ciszę - nie jest ona zamierzona. Pomijając nierówną walkę z kamicą nerkową, która od niedzieli nie daje mi o sobie zapomnieć, dodatkowo uszkodziłem telefon i nie mam kontaktu ze światem. Mam nadzieję, że dzisiaj uda się to ogarnąć.

@Yerzmyey: dziękujemy za fantastyczny koncert! Wasz występ z Pinokiem był jednym z tych, które chciałoby się jeszcze powtórzyć :)

@maly_swd: dzięki za wszystko! do zobaczenia dzisiaj :)
      • 8:

CommentAuthorw1k
      • CommentTime4 Aug 2026 14:32

a co pixel perfect? bola prezentacia?:D
      • 9:

CommentAuthormaly_swd
      • CommentTime4 Aug 2026 16:02

W1k: możesz napisać dokładnie o co chodzi?
      • 10:

CommentAuthorw1k
      • CommentTime4 Aug 2026 16:47

@maly_swd: ->link<-
      • 11:

CommentAuthormaly_swd
      • CommentTime4 Aug 2026 22:24 (7 dni temu)

Dzięki, zapomniałem o tym że miała być taka prezentacja na SV.
      Napaliłem się na tę płytę jak arab na kurs pilotażu.
      • 12:

CommentAuthoryerzmyey
      • CommentTime5 Aug 2026 17:51 (6 dni temu)

Greyu,
      cos z lapami nie tak, wiec chyba powtorki nie bedzie.

Btw, przy okazji - *wielkie* podziekowania dla Larka za projekcje video!!!!!!!!!!!!!!!! =8-O
      • 13:

CommentAuthortdc
      • CommentTime6 Aug 2026 00:48 (6 dni temu) zmieniony

Dzięki Grey - super się bawiłem ;)

Yerz+Pin - dzięki za suuuuuuuuuuuuuper koncert
      codziennie teraz go sobie słucham:

Też mi się telefon rozwalił, ale wrócił z serwisu i wydaje się działać;)
      • 14:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime10 Aug 2026 14:37 (2 dni temu) zmieniony

Z małym opóźnieniem, ale jednak... nadszedł czas na krótkie podsumowanie letniej edycji SV, czyli Silly Venture 2026SE!

Na party zarejestrowało się blisko 120 osób. Odwiedzili nas Goście z Wielkiej Brytanii, Niemiec, Szwecji, Norwegii, Danii oraz Polski (niektórzy po raz pierwszy). Do konkursów oddanych zostało łącznie 75 prac (zdalnie udział w nich wzięły osoby z USA, Francji, Wielkiej Brytanii, Czech, Niemiec, Szwecji oraz Polski - o 8 więcej niż na Silly Venture 2025SE.

Chciałbym podziękować wszystkim osobom, które na różnym etapie wspierały nasze wydarzenie, a są to: Miasto Gdańsk, ABBUC, AndYManOne, Eru/Taquart, Rafał Nowaczuk (Mały/Sword), SeaBrush/Mystic Bytes, Scott Bateman, Retronics (Lidka i Jurek), Nordberg (Piotr Siwiński), Red Bull Wings Team, Nemo, Thomas Niemann (Schlampf), Larek, Eagle, DaruG, Zibi, Skudi, Aragorn, Mruczuś, Pani-KA/BOOM!, Mark Watson, Andrew Dickinson, Tomek Cholewczyński (Widget), Drygol, KAZ/AtariOnline, Dely/AtariArea, Marco Breddin (Microzeit Publishing), Rzóg/Slight, Piotr Mietniowski (Kroll), tanietusze24.pl, Pet/Bit Busters...

Poniżej prezentuję oficjalne video z SV2026SE promujące nasze wydarzenie w sieci na YouTube (autorstwa SeaBrusha/MSB) - wraz z upamiętnieniem naszego wieloletniego Przyjaciela - Tomka Pecko (Pecusia):

...oraz fotkę, którą wykonał Pet/Bit Busters - z uwagi na mocne opady deszczu przekładaliśmy zrobienie fotki o kolejne godziny, ostatecznie zrobiliśmy wewnątrz budynku po compotach, gdzie wiele osób było już poza party-place.

Zgodnie z sugestią Sylwietty, następnym razem zdjęcie zrobimy zaraz po oficjalnym otwarciu/cateringu, wtedy na pewno będzie na niej większość z Was, prawda? ;)

Podziękowania dla całej ekipy SV Team w osobach:

Sylwietta, Pani-KA, Pinokio, Oswald, wiecz0r, AdamK, mOOnie, SeaBrush, Mały_SWD, Hospes, Piter oraz (po raz pierwszy) Argasek (z ekipy Xenium party) - to był kawał ciężkiej pracy, dziękuję za każdą Waszą minutę poświęconą naszemu wydarzeniu!

Dla Aragorna, Rzóga oraz KAZ'a za ciekawe wykłady.

Dla naszego Gościa specjalnego - Sławka Łosowskiego (KOMBI) za poświęcony czas, możliwość przeprowadzenia wywiadu i ciekawe historie "zza kulis" działalności zespołu KOMBI.

Dla Yerzmyeya i Pinokia za fantastyczny koncert! Wiem od Yerzmyey'a, że przygotowania do niego/próby trwały od stycznia tego roku! Przy okazji wielka prośba do Was - jeśli macie zdjęcia z tego koncertu, wyślijcie je proszę na adres:

atari(at)sillyventure.eu

Dziękuję!

No i cóż.. do zobaczenia na Silly Venture 2026WE w listopadzie!
      • 15:

CommentAuthormgr_inz_rafal
      • CommentTime10 Aug 2026 18:05 (1 dzień temu)

Nie ma za co!
      I do zobaczenia :)
      • 16:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime10 Aug 2026 19:02 (1 dzień temu)

@mgr_in_rafal: ;) do zobaczenia! :)

Cały stuff z party (zgodnie z kilkuletnią tradycją) zostanie udostępniony 2 tygodnie po party. Autorzy mogą udostępnić swoje prace wcześniej.
      • 17: CommentAuthortebe
      • CommentTime10 Aug 2026 19:14 (1 dzień temu)

może kilka wersji zdjęć, tak aby Ci z przodu udali się na tył i dali możliwość wyeksponowania się kolejnym uczestnikom