Kurde, oglądałem to wcześniej - cudo! Ten myk ze skokiem w tył z odpowiedniej platformy (działający tylko na pierwszej wersji arcade) powodujący "spadnięcie" Mariana z góry i zaliczenie poziomu.....
CommentTime9 Feb 2025 20:02 (5 dni temu) zmieniony
@gorgh: dałeś ten sam link co kolega bob_er :) Właśnie o tym pisałem, to jest animka z kategorii wild i tyle. Brak wersji ST (a przynajmniej nic o tym nie wiem). edit> dobra, wychodzi na to że to faktycznie "trailer" wersji na ST. Przy czym zupełnie nie rozumiem bo wygląda niemalże jak XL/XE, no chiptune dzięki AY konkretniej brzmi.
@Izd: w sumie wyjaśnili już o co mi chodziło. Drugie najlepsze Atari, to oczywiście ST. No bo, choć zawsze uważałem że pierwsze jest XL/XE to jednak atarowska brać uwielbia białego kruka polskich domów - czyli Atari Falcon. No jest za co oczywiście - choć po prawdzie dla mnie i tak najpierwsza i najlepsza jest Amiga :D Ale o tym już wiecie :)
P.S.: właśnie sobie przypomniałem, że grafikę do tego banera zrobiłem xxl-owi :) ->link<-
@Cyprian: można tak napisać, w końcu to Yoomp więc musi wyglądać podobnie. Wszystkie wyglądają jak oryginał, który to jednak na XL/XE szokuje i tam się gra najlepiej.
No i oczywiście Amiga ma jeszcze tego asa w rękawie :)