W grze, którą piszę, chciałbym mieć muzykę. Najbardziej pasowałby marsz wojskowy. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Odsłuchuję istniejące kolekcje i jak na razie nic nie znalazłem... :/ Chodzi o coś w stylu: ->link<- ->link<- ->link<- ->link<-
Hmm, według mnie - poszukaj w utworach Akiry Ifukube - tu: ->link<- masz przykład z Godzilli. Powinno Ci podpasować. A jest gdzieś w MID-ach, więc pewnie i z konwersją nie będzie problemu...
Mam takie tam marsze wojsk armii pokonanej z czasów II nawalanki światowej. Oczywiście jakość niezbyt dobra ale jak coś to pisz sonya2(malpka)wp.pl podeślę na próbę.
01 Deutshland uber alles 02 Panzeshiff Deutshland (Kriegsmarine) 03 Erika 04 True Um True (SS Marsch) 05 2.SS Lassh Panzer I 06 Wermacht - Koenigraetzer Marsch 07 Von Finnland Bis Zum Schwarzen heer 08 Deutscher Regiments Marsh 09 Die Pahne Hoch 10 Ernst Mosch - Rver Kwai Marsch 11 Fallschirjager Sind Mutige 12 Preusens Gloria 13 'Aces Night' - Luftwaffe March 14 Panzer Anthem 15 Panzer Marsch 16 Tirol DU Bist Mein Heimatland 17 Panzer Rollen In Afrika Vor 18 Preussen Marsch 19 Badenweiler Marsch 20 Infantrie Marsch 21 Luftwaffe Marsch 22 Koenig Ludwig Marsch 23 Ich Hatt Einen Kamaraden 24 Waffenehre SS Lassh Panzer 25 Hitler Jugend Marsch 26 Sieg Heil Viktoria 27 Klar zum Gefecht 28 ?
Istnieje utwor na atari w formacie RMT o nazwie "Battle march". Niestety jest bardzo krotki bo zaledwie ok. 25 sekundowy (gra w petli). Byc moze jakis muzyk moglby go rozwinac, gdyby okazalo sie, ze klimat muzyczki odpowiada ilmenitowi.
Utworek korzysta tylko z trzech kanalow Pokeya, co w sposob naturalny pozostawia miejsce na sfx.