CommentTime1 Nov 2024 13:11 (3 dni temu) zmieniony
spróbuję ogarnąć: -Link do BBCOde do nowych wiadomości -Link do wiadomości -Prywatne wiadomości - jakiś spis -Widok mobilny -Prywatne wiadomości: poprawny odbiorca przy odpowiadaniu
CommentTime1 Nov 2024 14:11 (3 dni temu) zmieniony
Brakuje powiadomień o prywatnej wiadomości.
Teraz jest tak, że jak ktoś w jakimś starym wątku wyśle prywatną wiadomość do nas, to nie ma w sumie szans żeby to kiedykolwiek do nas dotarło, bo nie wiemy o tym w ogóle że wiadomość została do nas wysłana.
Żeby prywatne wiadomości były używalne, to albo musiała by być wysyłana wiadomość na email, że jest prywatna wiadomość, albo chociaż musiał by być "spis wiadomości do mnie", gdzie wchodzę i mam listę wszystkich wiadomości do siebie samego z możliwością jakiegoś zaznaczenia co przeczytałem, a co nie.
Przydał by się analogiczny spis wiadomości, które wysłałem do kogoś i żeby tam było widać czy ktoś przeczytał tę wiadomość czy nie. Wtedy z kolei wiem czy jak coś wysłałem do kogoś, to czy to do niego dotarło.
Czyli ten "spis" to powinna być skrzynka odbiorcza i skrzynka nadawcza, oprócz tego przycisk z osobnym formularzem wyślij wiadomość. To by wystarczyło i by się dało komunikować oraz przeglądać swoje wiadomości.
Wiadomości prywatne w wątkach natomiast można by całkowicie zlikwidować, bo one nic nie dają, a tylko wprowadzają zamęt.
Po prostu teraz wiadomości są odpinane pod wątki, co upraszcza ich składowanie. A, że uzywalnoscvtego jest mocno ograniczona I krzywa - no cóż, konsekwencja.
O, to fajne z tymi linkami, dzięki Cyprian (również za inne rzeczy, które zmieniasz na tym forum, może szereg drobnych zmian usprawni trochę różne bolączki).
Ułatwieniem byłoby wgranie kilku zdjęć jednocześnie, ponieważ obecnie musimy dodawać zdjęcie, zapisywać post, edytować go i dodawać kolejne, co jest męczące.
Tylko to rodzi inny problem :) czy taka osoba, która ma jakieś prywatne wiadomości w temacie będzie miała wobec tego inaczej ponumerowane posty i przy tym samym inne linki wygeneruje? Które wklejone gdzieś/wysłane komuś, będą otwierać zupełnie inne posty?
kolega na aol zapytał o froggera. i tak sobie pomyślałem, że najfajniej by było puścić mu linka do good enough emulator ->link<-
ale właśnie jest problem, bo ta stronka, którą mrk wystawia nie działa z aolem (i innymi site'ami)
Może by postawić good enougha na aol tak, żeby kliknięcie w jakąś inkonkę obok gry odpalało emulca z tym plikiem? to wydaje się doable (instalacja emulatora + dodanie malutkiego JS albo nawet htmla do listy plików, bo emulec odpala się teoretycznie b. łatwo podająć w URL adres pliku.
CommentTime2 Nov 2024 17:11 (2 dni temu) zmieniony
Prix - masz mój głos, no przynajmniej w tej kwesti. Znaczy się popieram. :-) A ja od siebie jeszcze poproszę o możliwość wstawiania ikonki pod avatar dla laików. Chyba, że to tylko dla wtajemniczonych opcja? :-D
CommentTime2 Nov 2024 17:11 (2 dni temu) zmieniony
@Pirx @Konstantyn archive.org miał możliwość uruchamiania gier Atari XL/XE ze swojej bazy, przez przeglądarkę, ale teraz przestało to działać - nie wiem czemu, ja bym jednak tego nie wprowadzał, bo nie jest to rozwiązanie bezpieczne
CommentTime3 Nov 2024 04:11 (1 dzień temu) zmieniony
@Ataripuzzle dużo mniej niebezpieczne, niż wejście na youtube czy dowolną inną stronę, bo mamy cały kod źródłowy emulgatora a źródeł youtube czy fejsbuka nigdy nie zobaczysz.
na górze profilu bardziej przydatne, na dole wygląda ładniej. ale "ładniej" to kategoria chyba nam niepotrzebna :)))
@Cyprian, ja widziałem Twoje zapytanie o wersję A/B, ale po prostu nie mam zdania... Chyba B jest bardziej czytelne, bo A robi jakiś taki mi bałagan w oczach:-) Ale tak czy siak, to tutaj wpasowujesz się w to co jest, więc wiesz, ważne żeby działało, bo sam wygląd szaty graficznej forum, to tak na prawdę należało by całkowicie wywalić i zrobić od nowa po współczesnemu, dlatego nie skupiajmy się może nad takimi pierdołami jak wygląd w tym obliczu:-) Głosowanie A/B też nie bardzo ma sens jak zagłosują trzy osoby:-)