@greblus: Dla dwóch polecam tryb two player one-on-one z ustawionym sensownym limitem np 10 rund. Wygrywa ten, który zbierze więcej punktów łącznie w tych 10 rundach.
Dzięki sOnar. Tryb two player one-on-one z limitem rund jest przygotowany z myślą o zawodach. Liczę, że urządzisz takowe na Fortyfication, jak obiecałeś. Po zakończeniu meczu a w trakcie ogłaszania wyniku przez sędziego można pomyśleć o wciśnięciu spacji - pauza. Wtedy wynik pozostanie na ekranie, np. do czasu spisania przez organizatora. Taka moja sugestia ponieważ wyniki meczu one-on-one nie są zapamiętywane (bo to nie ma sensu w jednej tabeli - różne limity to różne kategorie).
Dzisiaj pogralem troche dluzej. Okolo szesciu walk. Powoli wraca stara kondycja. Kurde rewelacja pavros. Rewelacja. Nie ogarniam jeszcze bonusow ale to kwestia czasu.
Wrzucam moje ostatnie mordobicie. O ile na poczatku jak tako szlo to w ostatniej walce wpadlem w jakas panike albo po prostu jestem jeszcze za cienki.
Wazne, ze nie dzieja juz sie niezrozumiale jajca z oryginalu.
nie myślałeś Pavros aby popełnić większy artykuł na temat technikali dotyczących gry, realizacja sampli, kolorów tła, postacie, ich animacja, detekcja kolizji, pewnie są zastosowane jakieś kruczki, sztuczki warte wspomnienia itd. myślę że dla piszących tutaj gry to ciekawa lektura
Może lepiej, żeby taki artykuł powstał dopiero po skończeniu IK+? Kiedykolwiek to będzie, ale nie mam wątpliwości, że gra będzie dopięta na ostatni guzik :-)
@tebe i xxl: Panowie, musicie być fanami mojej super-technicznej prozy :-). Ja wolałbym jak najszybciej zapomnieć o bojach z IK i zająć się kolejnymi wyzwaniami. Mam na szczęście plik z zapiskami 'ToDo', ktory zacząłem prowadzić w końcowej fazie projektu, gdy poczułem, że rośnie prawdopodobieństwo, że zapomnę o jakimś z licznie obserwowanych problemów. Ten plik może dać pewien obraz pola bitwy. Dołączam też sporządzoną własnoręcznie dokumentację IK, bez której sam 'ToDo' jest mniej czytelny. Dokumentacja powstała już w roku 2000 na potrzeby implementacji IK+ ale teraz przydała się znakomicie (a przy okazji została poprawiona).
No i kolejny raz respect. Wazne, ze to ocalalo. Pamietam, jak pisalem/tworzylem przez ponad dwa lata dodatek do Silent Hunter 3 pt.: U-BOATS TOTAL WAR: KNIGHTS OF THE ABYSS. Tez mialem takowy dokument opisujacy szczegolowo liste zmian, kazda modyfikacje procedur czy konfigow' ect... Niestety mialem mniej szczescia. Dodatek puscilem w siec a zaraz po tym szlag trafil mi dysk twardy (feralna czarna seria Seagate Barracuda). Olbrzymich rozmiarow encyklopedie wiedzy na temat modyfikowania tego symulatora stracilem bezpowrotnie oraz szesc lat tworzenia grafik 2d i 3d. Nie daly rady zadne sztuczki. Ni terminale, ni podmiana elektroniki. Gdy zajrzalem do tego szrotu na koniec zobaczylem, ze powyzsze walki byly bezsensowne. Spirala wyryta wrecz na tarczach nosnika. Dlatego apel do tworzacych dluzsze projekty: robcie backupy regularne na pendrivey. Ufanie HDD a w szczegolnosci w/w moze bardzo zabolec...