Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Tenchi:
(...)żądanie dziś ciężkich pieniędzy za produkcję na dawno "martwą" platformę uważam za cokolwiek poroniony pomysł. Gierki powinny być za darmo(...)Tenchi:
Dla wszystkich niekumatych jak kolega BartoszP, wyjaśniam że w cytowanym przez niego zdaniu chodziło o to, że zarówno ja nie brałbym pieniędzy od innych za moje gry, jak i sam nie chcę aby ich ode mnie żądano.Tenchi:
I tu się właśnie objawia wasz problem w pełnej okazałości. Kto normalny będzie dziś traktował pisanie gier na platformę której nie ma w sklepach jako swoje główne źródło utrzymania, jako pełnowymiarową pracę? Według mnie to jest szaleństwo, samobójstwo. Lepiej od razu pójść pod most i czekać na śmierć głodową. Uważam że to wszystko powinno pozostać w sferze fanowskiej, bez angażowania w to żadnych pieniędzy. Ja traktowałbym to jako zabawę, sprawdzian swoich zdolności programistycznych albo coś podobnego, dokładnie tak jak teraz traktuję granie.Tenchi:
Myślę że każdy może z tym zrobić co zechce. JA bym to robił za darmo, więc MI było by miło gdyby inni też nie chcieli za to pieniędzy. I powtórzę po raz kolejny: traktowanie pisania gier na platformę której nie ma w sklepach jako swoje główne i jedyne źródło jest WEDŁUG MNIE samobójstwem.Tenchi:
No tak, bo jak to gdzieś już też napisałem, w tym kraju mieć zdanie inne niż wszyscy to od razu prowokować. Trochę to przykre.