Zapewne pojedyncze programy są do zdobycia, bo ktoś je przepisał i krążą po sieci. Czy aby np. Robot R-29 nie był w Moim Atari? Ale zbiorczego miejsca z takimi rzeczami chyba nie ma. Jak znajdziesz albo zbierzesz - daj znać, podziel się.
Przypomnę projekt Reduks prowadzony przez Krzyśka "Fausta" Karkoszę (zdigitalizowane, poskładane od nowa wybrane numery Bajtka, Iksa, Komputera). Faust powyciągał listingi i umieścił je tu: ->link<-
Roboty - różne wersje - brały udział w Kaz Kompo. Oryginalna wersja nie do końca działa - jak to przyznał autor pod jedną z nowinek, pisał na kartce i nie testował. W tym wątku pewnie coś się znajdzie: ->link<- (o Robotach dyskutowaliśmy na drugiej podstronie). Pewnie mam wszystko przepisane, ale w teraz nie mam możliwości tego odgrzebać, może kiedyś...
Panowie, czy ktoś ma może przepisany program "Char Designer" z "Mojego Atari" numer 1? A może po prostu dyskietki z tego pisma? Pyta w komentarzu na YT kolega z Niemiec, bo mu zależy na tym programie.
Miło mi poinformować, że w repozytorium umieściłem listingi z drugiego numeru "Moje Atari": ->link<-
Najwięcej problemów miałem z przepisywanie "Multi DOS", ponieważ listing jest wydrukowany w dość chaotyczny sposób. Na szczęście kody kontrolne były jak zwykle bardzo pomocne.
Przepisuję sobie listingi z siódmego numeru Moje Atari, w tle leci sobie odcinek "Środowiska prasowego" a RastaConverter generuje kolejny obrazek.
Szczęśliwie przebrnąłem przez wszystkie 7 numerów Moje Atari. Listingi są tutaj: ->link<-
Miło było sobie przypomnieć to wszystko po 30-tu latach. W tamtych czasach nie miałem Turbo Basic XL, tak więc przy okazji nadrobiłem ostatnie 30 lat :)