To nowy projekt Gonza. Plotki chodzą że tym razem gra zostanie ukończona i będzie tak miodna i grywalna ze wszystkim portki opadną. Projekt już podobno wchodzi w fazę testów. Planowany termin ukończenia prac to 01.04.2019 ;)
strasznie uperdliwa grafa, dwa scrole w hi-res (w tym ostatni wiersz to jakiś śmietnik, w dodatku w gierce widać tylko 6 linii skaningowych) i kilkunastu kolorach, ale ok, myślę, że dało radę, nie jest źle, tylko ciekawe czy da się z tego zrobić scrola na a8, hmmm...
gorgh - życzę wszystkiego najlepszego, trzymam kciuki za twój nowy projekt, bez żadnej złośliwości (tak dla uściślenia)
prawie gotowe, trzeba jeszcze jakoś zsynchronizować scrole. można tu nawet pomyśleć o zrobieniu gierki, bo jest jeszcze sporo miejsca na muzyczkę, animacje, przeszkadzajki itp.
@irata4: a może Ty spróbuj z Gonzem? :) Do zakodowania zostały animacje i przeszkadzajki. Gorgh niech kończy co pozaczynał (a z tego co tu czytam na forum to nazbierało się trochę).
scrol gotowy, aż się prosi, żeby coś tu dołożyć. w każdym zestawie znaków zostało po 32 wolne fonty (znaki zmieniane są co drugą linię), do dyspozycji są też pociski, hmm...
Gonzo: ja mam taką propozycję: zrób z tego prostą strzelankę, 2-3 obiekty na znakach pojawiające się po prawej, może być nawet jeden lmpoziom. Mały nakład pracy a twój wysiłek nie pójdzie na marne. Strasznie nie lubię radzić ludziom jak mają żyć, więc potraktuj to jako koleżeńską sugestię
@gorgh w zasadzie to "Predator" jest prostą strzelanką. Poruszasz się cały czas w prawo i eliminujesz kolejnych przeciwników pojawiających się z prawej w niezbyt dużych grupach (część siedzi po krzakach). Żebyś się nie opóźniał poganiają cię strzały znikąd, znaczy się predator fikuśnym celowniczniem cię pogania. Później trzeba się taplać w błotku, bo inaczej strzał w łeb znikąd, a na koniec mordobicie z Predatorem.
@gorgh to zrób Terminatora , niebawem w kinach nowa część ,więc jest szansa że również zostaniesz zauważony i wywołany ekchem ..do tablicy .Niektóre dzieła zauważane są po śmierci , my ci kibicujemy to chyba nie jest tak źle .
@gonzo tak się zastanawiam jak załatwiłeś licencje ???
no ale Century Fox to nie Nintendo ;-) więc luz .Ale na wszelki wypadek nie otwieraj nikomu ;-)
Ja pamietam recenzje predator w ts zaczynajaca sie slowami = 'wspaniale miesnie Arnolda'...i wtedy pierwszy raz zaczalem sie zastanawiac czy to czasopismo jest na pewno dla mnie ...