atarionline.pl Sio2SD - konfigurator nie odczytuje katalogów. - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

  • :
  • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

    • 1: CommentAuthorPuciek
    • CommentTime30 Mar 2019
     
    Tak, jak w temacie. Atari 800xe, do tego podłączone nowe SIO2SD. Z menu SIO wszystkie katalogi są widziane, można montować każdy plik i wszystko gra. Z konfiguratora - dupa. Wejście do katalogu powoduje brrrrr i odczytanie katalogu ATARI - i tak w kółko. Zmieniłem firmware na 3.1 z www.lotharek.pl (idiotyzm, bo nie wiedziałem jaka jest wersja firmware) wgrane SIO2SD.xex (wersja 3,5 potem 3,5 fix) Testowane na 3-ch kartach: MMC 1gb Transcend, SDHC 8GB transcend, SDHC 8gb Sandisk extreme. Na żadnej karcie konfigurator nie odczytuje katalogów. Jakieś propozycje?
    • 2: CommentAuthorgorgh
    • CommentTime30 Mar 2019
     
    jakby nikt nie odpowiedział, to zwróć się do Kuby Husaka, on mi kiedyś naprawiał popsute SIO2SD
    • 3: CommentAuthorPuciek
    • CommentTime30 Mar 2019
     
    Nie wiem czy SIO jest popsute czy atari. Sio jest nowe, atari ma ze 30 lat
  1.  
    Mam taki efekt na starym zasilaczu do Atari. Spróbuj z inną sztuką.
    • 5: CommentAuthorPuciek
    • CommentTime30 Mar 2019
     
    Zmiana zasilacza na impulsowy 5V 3A nic nie dała. Identyczny objaw.
    • 6: CommentAuthorPuciek
    • CommentTime31 Mar 2019
     
    Wersja 2.5 sio2sd.xex wchodzi do katalogów bez problemu. 3.0 się nie uruchamia, a 3.5 nie wchodzi do katalogów. O co kaman?
    • 7: CommentAuthorPuciek
    • CommentTime31 Mar 2019
     
    Działa także wersja 3.0 normal n30. Pozostałe nie działają. Uszkodzone jest sio2sd czy atari?
    • 8:
       
      CommentAuthorpiomet
    • CommentTime1 Apr 2019
     
    U mnie sio2sd działało poprawnie po usunięciu C78 z płyty Atari
    • 9: CommentAuthorPeterZ
    • CommentTime20 Nov 2019
     
    Witam
    Również mam 130xe i Sio2SD od toconasze.pl. Soft 2.5 + loader 2.5 działa bez problemu. Kiedy wgrałem soft najnowszy 3.1 RC2 oraz loader 3.5 sio2sd się uruchamia jednak nie mogę wejść do żadnego katalogu. Kiedy jednak zmieniłem sam loader do wersji 3.0 i zostawiłem soft 3.1 RC2 urządzenie zaczęło poprawnie działać :) Także 3.1RC2 + loader 3.0 (normal) działa! : )