Przepraszam, że nie do końca jestem zorientowany. Co się dzieje z Jerzym Sobolą, pasjonatem Atari? Patrzę na jego stronę www, kapitalnie zrobioną i niesamowicie wartościową, ale nie jest aktualizowana od lat. Czy ktoś coś więcej wie?
Maga fajną ma tę stronę. Dzięki za namiar na nick. Odezwę się może do niego, jak będę coś już konkretniej potrzebował. Tak się zastanawiałem, czy np. jakiś schemat od niego można czasem wykorzystać w jakimś filmie (nigdzie nie ma info, czy jest jakaś licencja i jeśli tak jaka). Natomiast widziałem, że jego schematy są kopiowane na różnych stronach (nie wiem, czy za jego zgodą, czy nie).
Wlasnie kojarzę ze czasem byly problemy z linkami na tej stronie. Czy jest moze gdzies mirror albo czy ktos kopiuje na bieżąco schematy np na pigwę? Chyba bede musial sciagnac wszystko na lokalny dysk w razie czego.
trochę czasu minęło ale chyba strona umarła... Albo info było zbyt komuś niewygodne. Była kiedyś kopia na ftp pigwa dlaczego zniknęła ?.... Sporo ludzi zarabia na tym retro.... Może dlatego... Pozdrawiam PS mam działające atari 65XE na płycie 800XE dla 130XE ale nie zamierzam tego zabytku działającego z dobrym GTIA rzeźbić... Szkoda że to idzie w kierunku komercyjnym tak czy siak i tak mam wywalone na atari z braku czasu (emulator wystarczy) a atari odpalam raz na rok i sprawdzam czy wsio żyje ot tak.hihi.... Napisałem kiedyś midi na wyjście joystick + 2 bramki 7402 chyba hc- jako proc asm prosta na stronie 1536 toto wysyłało tylko jeden bajt z speed 31250 ale jak moje casio ct670 zagadało to był sukces.... sterowanie turbobasic xl paterny w data max 4 kanały wyłączałem wizje antic na czas grania ale to wtedy był czad teraz jakoś tego nie czuję.... potem prockę przerobiłem na speed 19200 poprzez rs232 z tego samego joystick ten sam inteface przesyłąłem do PC 386 już do dos navigatora pliki długo przed powstaniem sio2 coś tam... nopy załatwiły sprawę musiałem liczyć cykle ale działało bez pudła. dziś to już nie atari... sprzęty dodatkowe i rozszerzenia to mogłyby same emulować samo atari... dla mnie bez urazy to już bez sensu...jedyny sens to taki, ze można przejąć kontrolę OS atari i wtedy wszystko można no prawie... zależy od rozszerzenia...i ograniczenia prędkości. POZRDROWIENIA serdeleczne guma1975