atarionline.pl Quckjoy III Supercharger conversion kit - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorfokaszalot
      • CommentTime28 Jan 2023 17:01

W moje ręce trafił ostatnio zdekompletowany Quckjoy III Supercharger. Brakowało mu rączki a górna obudowa była połamana.
      Bebechy natomiast okazały się sprawne więc postanowiłem dać mu drugie życie. Zaprojektowałem brakujące elementy (górna obudowa, dźwignia auto fire i kulka) tak aby upodobnić go do arcade sticka i wydrukowałem na drukarce 3d. Brakujące przyciski fire zastąpiłem kupionymi na allegro:
      ->link<-
      Efekt prezentuje się jak poniżej.
      Dla chętnych pliki stl do ściągnięcia z thingiverse:
      ->link<-
      • 2: CommentAuthorfokaszalot
      • CommentTime28 Jan 2023 17:01

• 3:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime28 Jan 2023 18:01

Fajny!
    1.  
      Ciekawy kształt ma ten Joystick.
      Naprawiałem taki, był bez wnętrzności, dostałam sam korpus od pewnego sympatycznego komodorowca.
      W załaczniku pliki do odbudowy pcb. Nie jest to wierna kopia fabrycznej pcb. Nie działa opcja CPC, pod górnym przyciskiem jest przypisany autofire. Pod przełącznikiem 3-pozycyjnym działa stały auto fire i manual fire.
      • 5: CommentAuthorgorgh
      • CommentTime22 Nov 2023 10:11

świetnie ten joystick wyszedł, fajne są takie własne projekty
      • 6: CommentAuthorfokaszalot
      • CommentTime22 Nov 2023 22:11

@starymarabut
      Fajna płytka! Te metalowe elementy - przedłużenia dźwigni mikroprzełącznika dorabiałeś sam?
      Ogólnie widzę tu potencjał żeby zrobić kompletny remake, musiałbym tylko dorysować podstawę i dźwignię (co postaram się w najbliższym czasie zrobić).

@gorgh
      Dzięki!
    2.  
      Dzięki.
      Zawsze jak wymieniam wycieraczki w samochodzie to wyciągam te druty ze środka. Troche jest z tymi zetkami roboty, skok za działania jest nieco wieksz niż na fabrycznych stykach sprezynkowych.
      Czemu nie. Jak chcesz to rób resztę.
      Tylko sprężynę główną jeszcze dobrać zostaje. W tym joysticku połamane miałem jedną koncowke ośki(kierunek w lewo) i kielich dociskowy w górnej obudowie.
      Przystawki można dostać w sklepie akwarystycznym.