Ponad rok temu odbyło się głosowanie na kolor okładki (https://atarionline.pl/v01/index.php?subaction=showfull&id=1707672638&archive=&start_from=80&ucat=1&ct=nowinki).
Czy coś wiadomo na temat książki? Mam nadzieję, że temat nie upadł :)
Hej, z tego co mi wiadomo to prace nad książką mają się ku końcowi, Misza nad tym pracuje, ostatnio chłopaki przeprowadzili wywiad do książki... Więcej mi nie wiadomo, może Kaz albo Misza będą wiedzieć więcej
CommentTime9 Mar 2025 12:03 (2 dni temu) zmieniony
Hej, cieszy mnie zainteresowanie, motywuje mnie to do poskładania wszystkich wątków do kupy.
Wydanie książki to nie SAVE AS PDF w Wordzie, przed wywiadem o którym wspomniał Kamil - wykonaliśmy w grupie zaangażowanych osób - ogromną pracę związaną z korektą składniową, interpunkcyjną i merytoryczną gdzie były niejasności. Co było możliwe do zrównoleglenia, zrobiliśmy w grupie, jednak potem zbiegło się to wszystko do jednej linii czasowej i rozplanowaliśmy, a następnie wykonaliśmy skład książki. Przez kilka miesięcy prowadziłem badania nad doborem odpowiedniego kroju pisma i układu elementów. Czy było warto? Jak najbardziej - na codzień sięgam po wiele książek i... odkładam je na półkę, bo jestem zmęczony po zawodowych aktywnościach i jest już po godzinie 18-tej. Piękne ciekawe treści - ale nie mam siły ich czytać, przez skład. Tę pozycję szykujemy tak, że będzie całkowicie inna pod tym względem.
Może nikt tego nie doceni, ale perfekcjonista we mnie - będzie zadowolony z tego, że nie dostarczamy do społeczności - chały, czy pospiesznie przygotowanego produktu - nie trzymającego się spójnej całości.
Na koniec - cierpliwości - pracujemy nad doszlifowaniem.
Też kupię z przyjemnością, pomimo tego, że nie znam asemblera. Znaczy się kiedys coś tam za młodu dłubałem, żeby nie było, że tak całkiem nic a nic. :-D