atarionline.pl vbxe - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorMaciek
      • CommentTime20 Oct 2010 02:10

zdążyłem się zorientować, że zakup VBXE to ciężka sprawa. Domyślam się, że to brak czasu naszych elektroników + jak się domyślam wysokie koszty.

Rozmawiałem właśnie z Ukraińcem, który produkuje na zachód flashcarty do segi i snesa (współpracuje ze sklepami ze stanów i ma bardzo dobrą reputację). Powiedział, że może to wyprodukować, czy ktoś jest chętny? Razem moglibyśmy wyjść z własną ofertą.

Nie chcę robić nikomu konkurencji, po prostu mam wrażenie, że nikt nie będzie mieć czasu na VBXE. A tutaj mielibyśmy hurt i negocjację ceny.
      • 2:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime20 Oct 2010 08:10 zmieniony

Przecież Candle rozsyła właśnie kolejną serię VBXE2 zdaje się (forum Atari Age)? Poza tym co masz na myśli pisząc hurt? Każda seria VBXE2 to chyba też około kilkadziesiąt egzemplarzy...
      • 3: CommentAuthorzaxon
      • CommentTime20 Oct 2010 13:10

Maciek, poszukaj lepiej, piszesz do Candla, wplacasz i masz, poza tym jak to sobie wyobrazacie? Skad wsady do atmegi, do altery, soft do ladowania rdzeni?
      • 4:

CommentAuthorYosh
      • CommentTime21 Oct 2010 00:10

A może ktoś zna aktualny kurs w przeliczeniu na złotówki tego wynalazku ?
      • 5: CommentAuthorMaciek

No to napiszę do Candle, ale dalej mam wrażenie, że VBXE to iście "sekciarski artefakt" - nigdzie żadnego info kto to produkuje, ile kosztuje, z kim rozmawiać... Pieniądze dla Candle pewnie mam włożyć do dziupli w wierzbie gdzieś na rozstaju dróg, hehe
      Gdybym wiedział od razu to bym tak nie kombinował jak to zdobyć :)
      • 6:

CommentAuthorKaz

Swego czasu proponowalem Electronowi, ktory jest autorem projektu VBXE, aby zrobic na AO dzial poswiecony VBXE - centralne miejsce, gdzie bedzie i cos dla chetnych na zakup i dla chetnych do pisania softu i na informacje o aktualizacjach. Wiadomo, ze na ruchliwej stronie duzo latwiej taki dzial sie prowadzi, bo autor dostaje motywacje ze strony licznych milosnikow VBXE, a milosnicy VBXE - biezace informacje od autora, a wszyscy wzajemnie sie nakrecaja i wspieraja. Electron poszedl droga wlasnej strony o projekcie:

->link<-

a szkoda, bo teraz o wszelkich aktualizacjach/zmianach w sytuacji z VBXE mozna poczytac tylko w wielu rozrzuconych watkach na roznych forumach.

Candle rozwinal projekt VBXE i od czasu do czasu produkuje jakies serie. Wiec aby podjac temat produkcji niezaleznej wypadaloby pogadac z Electronem i Candle.
      • 7:

CommentAuthorGeorge
      • CommentTime21 Oct 2010 16:10

Oj to prawda, w przypadku VBXE bardzo przydałoby się prowadzenie jakiegoś ludzkiego "kanału" informacyjnego.
      Gdzie czytelnikami mogliby być również zwykli odbiorcy, którzy chcieliby sobie to zainstalować i używać.
      Gdzie pisano by artykuły zrozumiałe przez szersze grono, a nie tylko elektroników.
      • 8: CommentAuthorMaciek
      • CommentTime15 Mar 2012 01:03 zmieniony

Kochani, czy ktoś może mi pomóc zdobyć VBXE? Próbowałem przez rok czasu i nie udało mi się.
      Pisałem maile do wielu osób, rozmawiałem z ludźmi na imprezach, dzwoniłem... Nie pierdolcie, że wysłaliście maila, zrobiliście przelew i dostaliście VBXE, mi już chyba pozostał tylko list do premiera. POMOCY!
      • 9:

CommentAuthortdc
      • CommentTime15 Mar 2012 01:03

W warszawie jest taki gostek co ma nicka premier, ale Atari się nie zajmuje;)
      • 10: CommentAuthorBluki
      • CommentTime15 Mar 2012 01:03

Coś mi się wydaje, że z VBXE jak z wieloma innymi rzeczami w Polsce: dużo się gada, mało robi...
      • 11: CommentAuthorMaciek
      • CommentTime15 Mar 2012 01:03 zmieniony

@TDC Przerabiał mi w zeszłym tygodniu magnetofon na turbo, VBXE to dla niego może być faktycznie za dużo, ale już mi nic innego nie pozosaje...
      • 12: CommentAuthorinnuendo
      • CommentTime15 Mar 2012 07:03

Maciek, nie wiem, czy jeszcze jakieś zostało. Chyba najlepiej poczekać na nowe. Ewentualnie tutaj coś się mówi o Vbxe: ->link<-