zdążyłem się zorientować, że zakup VBXE to ciężka sprawa. Domyślam się, że to brak czasu naszych elektroników + jak się domyślam wysokie koszty.
Rozmawiałem właśnie z Ukraińcem, który produkuje na zachód flashcarty do segi i snesa (współpracuje ze sklepami ze stanów i ma bardzo dobrą reputację). Powiedział, że może to wyprodukować, czy ktoś jest chętny? Razem moglibyśmy wyjść z własną ofertą.
Nie chcę robić nikomu konkurencji, po prostu mam wrażenie, że nikt nie będzie mieć czasu na VBXE. A tutaj mielibyśmy hurt i negocjację ceny.
Przecież Candle rozsyła właśnie kolejną serię VBXE2 zdaje się (forum Atari Age)? Poza tym co masz na myśli pisząc hurt? Każda seria VBXE2 to chyba też około kilkadziesiąt egzemplarzy...
Maciek, poszukaj lepiej, piszesz do Candla, wplacasz i masz, poza tym jak to sobie wyobrazacie? Skad wsady do atmegi, do altery, soft do ladowania rdzeni?
No to napiszę do Candle, ale dalej mam wrażenie, że VBXE to iście "sekciarski artefakt" - nigdzie żadnego info kto to produkuje, ile kosztuje, z kim rozmawiać... Pieniądze dla Candle pewnie mam włożyć do dziupli w wierzbie gdzieś na rozstaju dróg, hehe Gdybym wiedział od razu to bym tak nie kombinował jak to zdobyć :)
Swego czasu proponowalem Electronowi, ktory jest autorem projektu VBXE, aby zrobic na AO dzial poswiecony VBXE - centralne miejsce, gdzie bedzie i cos dla chetnych na zakup i dla chetnych do pisania softu i na informacje o aktualizacjach. Wiadomo, ze na ruchliwej stronie duzo latwiej taki dzial sie prowadzi, bo autor dostaje motywacje ze strony licznych milosnikow VBXE, a milosnicy VBXE - biezace informacje od autora, a wszyscy wzajemnie sie nakrecaja i wspieraja. Electron poszedl droga wlasnej strony o projekcie:
a szkoda, bo teraz o wszelkich aktualizacjach/zmianach w sytuacji z VBXE mozna poczytac tylko w wielu rozrzuconych watkach na roznych forumach.
Candle rozwinal projekt VBXE i od czasu do czasu produkuje jakies serie. Wiec aby podjac temat produkcji niezaleznej wypadaloby pogadac z Electronem i Candle.
Oj to prawda, w przypadku VBXE bardzo przydałoby się prowadzenie jakiegoś ludzkiego "kanału" informacyjnego. Gdzie czytelnikami mogliby być również zwykli odbiorcy, którzy chcieliby sobie to zainstalować i używać. Gdzie pisano by artykuły zrozumiałe przez szersze grono, a nie tylko elektroników.
Kochani, czy ktoś może mi pomóc zdobyć VBXE? Próbowałem przez rok czasu i nie udało mi się. Pisałem maile do wielu osób, rozmawiałem z ludźmi na imprezach, dzwoniłem... Nie pierdolcie, że wysłaliście maila, zrobiliście przelew i dostaliście VBXE, mi już chyba pozostał tylko list do premiera. POMOCY!