Informacje mam z pierwszej reki, bo widzialem, czytalem, co tam Carampuc w lokalnej gazecie 3miejskiej wtedy publikowal. :) Pisal o owczesnych nowosciach wydawniczych na 8-bitowe Atari, to bylo cos miedzy reklama (glownie ASF-owskiego stuffu, ma sie rozumiec ;)), a recenzja (np. slusznie zachwycal sie gra Operation Blood albo niemilosiernie "zjechal" pseudoprogram graficzny PICASSO). Poza tym prawie co tydzien byly konkursy z nagrodami w postaci produkcji z Atari-Star-Force. Bralem udzial w niejednym, nieraz wygrywalem, bo pytania byly banalne... ;D
Gdzies tam nawet m(i)a(le)m wycinki z pisarstwa Carampuca... :)
KAZ, fajnie, ze dajesz linki do innych zrodel, szkoda ze obecnie to wszystko praktycznie platny dostep... :-/
Dracon - dzieki za dodatkowe informacje, cenne. A te wycinki, gdybys znalazl i podeslal, to bylbym wdzieczny. Obecnie to rarytasy.
Co do platnego dostepu online to wiem, ze dosyc drogie: ->link<- ale majac informacje o numerze gazety zawsze mozna sie przejsc do biblioteki/czytelni.
@Kaz. Pewnie sie niezmiernie ucieszysz, bo wczoraj poszperalem nieco u siebie i... znalazlem teczke z owymi wycinkami z D.B. :) Raczej nie jest to komplet tekstow CaramPUka (teksty sygnowal jako CPU), ale "lepszy rydz niz nic"! ;) Zdecydowalem, ze dostaniesz te papierki jako bonus do naszej transakcji, ktora sie w sumie z mojej winy nieco przeciaga... ale juz niedlugo naprawde bedzie zalatwiona! :)