Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Andrzej Rubacha:
Oryginalne gry Avalonu (głównie niedogrywane - ale nie jest to zasada) "robiło" się łatwo (do dziś pamiętam że tylko adaxa się tą metodą nie udało do momentu gdy się w to bawiłem (chyba za mało pamięci na 65).Czeslaw Tabor:
Metoda "uzyskania" pliku odbezpieczonego polegała na trafieniu w blok bezpośrednio po "zabezpieczeniu" był to dziwny sygnał dźwiękowy, po około 2, 3 blokach loadera. Na taki sposób odbezpieczania nie wpadłeś tylko ty, ale miałem o wiele łatwiejszy sposób. Ale od początku.Przemek Kobel:
Stacje 1050 miały napęd paskowy i umożliwiały łatwe zrobienie przycisku obniżającego prędkość obrotową silnika (wystarczał bodaj jakiś grubszy rezystor). Po namierzeniu, o który sektor chodzi (ja widziałem dyskietki LK z tylko jednym sztucznym badem) wystarczyło zrobić kopię z pominięciem błędu, a potem jakimś monitorem dysku ręcznie zapisać ten sektor z obniżoną prędkością. Tak samo giełdowcy robili bieda-zabezpieczenia 'metodą gospodarczą' - jeden z loaderów dyskowych pozwalał przy inicjalizacji wpisać własne (długie) nazwy plików, dzięki czemu nie potrzebował używać ścieżki z katalogiem dysku. Wystarczyło nagrać klientowi gierkę, zainicjować dysk owym programem, a potem w DOS-ie zrobić jakąś operację na całym katalogu (np. zabezpieczyć wszystkie pliki) przy obniżonej prędkości. Nawet nie wiedziałem, że to jeszcze pamiętam...Od 1 do 21 z 21