Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kaz:
Mikrosekunda to przecież jedna milionowa sekundy. Nie przypuszczałem, ze to może mieć znaczenie praktyczne, sądziłem że jeśli już to milisekundy.Kaz:
A pytania ciekawe - jeżeli wymyslisz i przygotujesz metodę i program do testów - to przywiozę laser guna na Irona.Kaz:
2. Przetestowałem kilkanascie gier i nie zauwazylem takiego efektu - ze w roznych programach jest rozny odchyl. Ale skoro wspominasz o takiej mozliwosci - to nastepnym razem zwroce szczegolna uwage czy tak jest.Kaz:
3. Zrobiłem ostatnio takie proste stanowisko do testów gier dla light guna - monitor RGB, wyciemniony pokoj, miarka 5m - wpisuje sobie w tabelke parametry do porownania wszytkich programow na LG, jakie znalazlem. Jezeli mialbys ochote zastanowic sie i podzielic sie pomyslami - co sprawdzic i co mozna by w warunkach domowych przetestowac - to wlacze to do testow :)Kaz:
Moze zamontuje guna na uchwycie teleskopu, to mozna by zmierzyc te odchylenia, o ktorych piszesz.Kaz:
The Scrolls of Abandonmono:
Jeśli MIKROsekund to jest to duża wartość, bo cała linia skanningowa trwa oidp 64 mikrosekundy.mono:
W takim razie należałoby robić korekcję z uwzględnieniem faktu, że linia ekranowa ma 228 cykli i celowanie w prawy brzeg ekranu mógłby wyskoczyć na początek następnej linii.mono:
Ciekawe jak się to ma do drugiego faktu, że LPENV liczy co drugą linię? Czy dostaniemy punkt w tej samej linii, ale zawinięty dokoła 228, czy już w nowej linii?xxl:
a sprawdzal ktos czy wystepuje efekt drgania na stykach w przypadku piora swietlnego/pisteletu?Kaz:
Co to jest efekt drgania na stykach?