Witam. Kupię Atari ST w wersji 1024(zależy mi na tej szerokiej obudowie z zasilaczem w środku ;-) ) Jeśli chodzi o typ to chyba STE byłoby najlepsze, ale jeżeli ktoś ma inne zdanie to proszę o opinie i wskazówki.
Jeżeli ma ktoś STF lub STFM w rozsądnej cenie to też nie pogardzę. Przy czym modulator nie jest wymagany :-)
Hallo, jestem nowy tutaj i mieszkam w Wiedniu. (Dlatego nie uzywam polskich znaków specjalnych, bo man niemiecka klawiature) Ja wczoraj dalem mojego STE z 4 MB RAMu (Tez niemiecki Layout klawiatury) na eBaya: ->link<- Jeszcze mam 1040STF z ulamanymy zeberkami oraz STF1040 z mazakiem napisanymy numerami polaczen, ale wszystkie maja niemieckie klawisze. Przypuszczalnie przesylka z Austri do Polski by byla troche za droga. Powiem ze niestety nie wszystkie Gry chodza na STE, ale te które napisali dla STE to sa fantastyczne.
LCD dzięki za ofertę ale w związku z kosztami przesyłki poszukam czegoś lokalnie w Polsce.
Obecnie na allegro są dwa: Pierwszy oryginalny golas (bez myszy itd), drogi bo za 250pln. Drugi dużo tańszy rozbierany w celu czyszczenia (co bym jeszcze z racji wieku sprzętu wytrzymał). Tyle, że gość go pomalował :-( co już do końca mi się nie podoba.
Wysylka kosztuje 19,50 Euro, a nie 30-50. Wyliczylem pod post.at i licze ze z opakowaniem bedzie okolo 7 Kg. Ale mój STE to tez golas bo ja potzebuje Myszke jeszcze dla Mega STE i Mega ST. Mozna ale uzywac stara myske od Amigi jak sie kabelki od Pin 1 i 4 zmieni. Starych Myszy od Amigi kazdy chyba ma. Amige z mysza kupic na Allegro, Amige wyrzucic ;) i mysz przebudowac.
Jeśli chodzi o wybór ST vs STE to podesłany przez KAZa wątek wyczerpuje temat. Nie wiem jak mogłem go nie zauważyć, chyba jestem przepracowany :-)
Oczywiście STE jest dla mnie najlepszym wyborem :-). Potrzebuję "żywą" a nie "kartonową" kolekcję.
LCD popatrzę jeszcze za czymś w wersji z j.angielskim, chociaż wiem, że z racji naszego położenia geograficznego może być to trudniejsze i w razie czego nie będę wybrzydzał QWERTZem. Pilnuję tej licytacji na Ebay-u ;-)
Jezeli nie bedziesz uzywal edytorow tekstow albo gral w gry scisle tekstowe to inna niz QWERTY klawiatura nie przeszkadza. Sam mialem swego czasu szwedzka, a potem niemiecka i bylo okey. Zreszta zawsze mozna uzyc akcesoria, ktore odpowiednio ustawi klawiature - ja uzywalem polskich znakow.
Oj dawno mnie tu nie było. Jeżeli sprawa aktualna to mam monitor Atari SM124. Mały mankament - po chwili od włączenia obraz robi się trochę jaśniejszy niż zaraz po włączeniu. Czasem jasność potrafi się też zmniejszyć i zwiększyć jeszcze później w trakcie pracy, ale nie zawsze i nie są to duże zmiany. Pewnie wymiana jakiegoś drobnego elementu na płycie rozwiąże sprawę. Cena 40zł. Lokalizacja: Zielona Góra lub dowiozę gratis na party do Głuchołaz. Kosmetycznie bez zastrzeżeń. Kontrast bez zastrzeżeń.
Ja kiedyś pisałem na forum o atari ste 520 i stfm 1040 qwertz.Mysz też gdzieś mam.Co do 520 to nie sprzedam, raz że brand new dwa wyciągnąłem ram 512kb zamieniłem na 4 mb i coś się zawiesza a 512kb w tajemniczy sposób przepadło.4 mb pochodziło ze starego pc.1040stfm możemy się dogadać.Jak już to preferuję odbiór osobisty aby odpalić i sprawdzić na miejscu i żeby pretensji nie było.
Lukic co prawda temat z października/listopada ale nadal nic sensownego w rozsądnej cenie nie kupiłem, jestem ciekaw ceny tego 1040 :) . Co prawda to nie STE, ale w rozsądnej cenie też się nada (takiego za młodu chciałem mieć). Odbiór osobisty może być niemożliwy chyba, że jesteś z okolic Łodzi. Napisz mi wszystko na e-mail (patrz profil), po negocjujemy :)
uicr0Bee niestety w Głuchołazach mnie nie będzie więc ta opcja nie wchodzi w grę :( . Będę miał w pamięci, w razie czego napiszę tutaj.