Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
name='marekp':
Chociaż jeszcze jedno: TOS wizualnie bardziej mi się podoba od Amigowego OS.Jury:
Nie zauważyłem aby ktoś tutaj tak twierdził z wyjątkiem Ciebie właśnie teraz, może przeczytam wątek jeszcze raz bo mi coś utknęło.Jacques:
Przeginasz Kaz, przeginasz ;-) Na Amigę były tylko pojedyncze(???) programy użytkowe a nawet jeśli były, to i tak na ST wszystko istniało... Zgrozą wieje :-)xxl:
(dotyczy: Dla mnie (STE z 4MB RAMu) podstawowa zaleta bylo to, ze system byl w ROMie!)xxl:
(dotyczy: system zapisu na dyskietkach: fat MSDOSowski)xxl:
simmy byly bardzo drogie wtedy :-)xxl:
co do emulatorow, proponuje nawet na yoyutube sprawdzic jak dziala programowy emulator maca na amidze.xxl:
co do analogicznych programow na st i amige to watpie szczerze:Kaz:
Chodzi o "konie pociagowe" platformy, o wyrozniajace sie programy (a szerzej - cale rozwiazania programowo-sprzetowe), ktorych na innych platformach nie bylo albo byly nizszej klasy. W przypadku Atari ST byl to wlasnie Calamusa czy programy muzyczne C-Lab, Steinberga, etc. Wiec zapytuje powaznie: jakie oprogramowanie uzytkowe miala Amiga, ktore nie istnialo na przyklad na pc, ktore ciagneloby ta platforme i indukowalo powstawanie emulatorow Amigi na innych platformach?