Od razu na starcie (mój pierwszy post na tym forum :P) chcę poinformować, że dział dotyczący konsoli Atari 2600 jest już uruchomiony, więc wszyscy fani tego sprzętu mogą pobrać emulator i romy z grami ^^.
Tak, tak. dzies w okolicach roku 90 (+/- 3lata) w naszym PEWEXie stalo na wystawie atari XT, czyli PCet produkowany ze znaczkiem Atari! Codziennie po szkole OBOWIAZKOWO kilkanascie minut 'lizania przez szybke' :-)
Dzięki za wyszukanie błędów przez fausta. Wszystkie znalezione błędy zostały poprawione :).
Dzisiaj na stronie zostanie uruchomiony nowy dział downloadu - Commodore 64. W razie czego to zapraszam do pobierania plików zainteresowanych tym komputerem. Gry i emulatory będzie można pobierać już za parę godzin :P.
Dzięki za wyszukanie błędów, już poprawione. Jak znajdziesz następne to daj znać.
Od jutra mogą zacząć pojawiać się nowe gry, bo znalazłem powód moich problemów z netem i już wszystko działa normalnie.
Co do skakania strony to chyba tylko u mnie jest dobrze, bo ramka z informacjami powinna pojawiać się przy kursorze, a nie na górze. Być może jest to wina przeglądarki lub jakiś pluginów. Nie wiem, ale postaram się nad tym popracować.
Edit: Otwarty został już dział Snes. Nie ma w nim za dużo gier, ale wkrótce zaczną się pojawiać nowe ^^. Zapraszam do pobierania emulatorów i romów.
Od dzisiaj dostępny jest już dział Amiga. Pobierać już można emulator i gry :). Zapraszam zatem do pobierania plików ^^. Dodatkowo wprowadzona została kilka dni temu możliwość pisania komentarzy i postów w shoutboxie przez niezarejestrowanych gości :).
Ja używam najnowszą MF, jakieś wtyczki też mam. Strona mi nie skacze, ta ramka co pojawia się na górze u mnie pojawia się przy kursorze. A Opera? Nie wiem czemu, ale u mnie w ogóle w Operze nie działa strona :).
Czy nie dałoby radę do każdej gry dołączyć screenshot-miniaturkę? Np dla działu Amigi nie trzeba absorbować pojemności serwera, wystarczy wkleić linki z np ->link<-
Temat się przewijał kilka razy i pisałem już na forum i w shoutboxie, że screeny pojawią się, gdy wszystkie kategorie downloadu będą otwarte. Każda gra w downloadzie będzie posiadać swój screen z gry. Nie chcę na razie tego robić, bo chcę wszystko po kolei robić, a nie wszystko na raz :). Co do pojemności serwera to jak na razie się nie obawiam, póki co te ponad 500 gier zajmuje ledwo 6% całej dostępnej przestrzeni, więc i na screeny powinno starczyć miejsca :).
Edit: Do kilku gier dodałem screeny jako przykład jak to będzie wyglądać. Są to m.in. Ruff'n'Tumble, Worms czy Stunt Car Racer. Screen otwiera się po kliknięciu w ikonkę z lupą :).
Jest szansa na dodanie pre-instalowanych wersji HD (ew. whdload, jeśli istnieją) amigowych gierek? (szczególnie mile widziane byłyby polskie tytuły, których nie ma w zagranicznych archiwach)