atarionline.pl Green Beret Demo - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorGonzo
      • CommentTime30 Dec 2010 23:12 zmieniony

Tyle pomyj się ostatnio wylało na ten nieszczęsny atarowski hit, że musiałem sprawdzić czy słusznie. Słusznie - ci co robili konwersję odwalili kichę jakich mało.
      Mogło to wyglądać tak:

Nie jest to toczka w toczkę, ale wstydu nie ma.
      Nie wiem czy dałoby się tu wsadzić tylu przeciwników co na C64, ale ze trzy sprite'y softwearowe to pewnie by weszły.

Muza (stereo): Miker, Disturbance
      • 2:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime30 Dec 2010 23:12

wow, wielkie brawa!!! przy okazji Gonzo - wyślij mi mail'em adres domowy do siebie. Mimo iż "Go Elwood Go!" było jedyną grą na SV2k10, przyznałem Tobie roczne członkostwo w klubie ABBUC - będziesz otrzymywał gazetki w formie papierowej, dyskietki, książki, dostęp do stuff'u na abbuc.de i takie tam :)

pozdrawiam! nie zapomnij o SV2k11 jeśli takowa będzie :)
      • 3: CommentAuthorGonzo

Dzięki Grey :)
      Napewno nie zapomnę.
      A co do Elwooda to wciąż są podobno jakieś problemy z uruchomieniem gierki na atarce :(
      • 4: CommentAuthorBluki

Nie musi być "toczka w toczkę", ważne żeby było dobrze (albo lepiej niż na C-64). Można uzyskać pełną szerokość ekranu? To by dało znacznie lepszy efekt optyczny.
      • 5: CommentAuthorGonzo

Bluki - można, z tym, że przy szer. ekranu 32 najłatwiej jest z duchami programowymi.
      • 6:

CommentAuthorimmolator
      • CommentTime31 Dec 2010 00:12

Nie na darmo nadaliśmy jej z bratem swojski alias sraj-beret... Podrasowana wersja Gonza wygląda już jak porządna produkcja.
      Jednak tak naprawdę, jak dla mnie, to spieprzone było tam głównie sterowanie.

@Gozno: czy może myślałeś, aby zrobić kiedyś art (lub cykl) na temat jak się zabierać do takich "konwersji"? Chętnie poznał bym kulisy. Nie koniecznie aby naśladować. Raczej z czymiała ona swojskistej ciekawości ;-)
      • 7: CommentAuthorBluki
      • CommentTime31 Dec 2010 01:12

Ale chyba się ze mną zgodzisz, Gonzo, że zawężony ekran to trochę jak oglądanie akcji przez dziurkę od klucza?
      • 8:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime31 Dec 2010 02:12

@Bluki, jakoś spektrumowcy nie narzekają :P
      • 9: CommentAuthorBluki
      • CommentTime31 Dec 2010 02:12

Ha! Ha! A mogą narzekać?...
      ...bo my mając Antic możemy... :)
      • 10: CommentAuthornosty
      • CommentTime31 Dec 2010 09:12

>Jednak tak naprawdę, jak dla mnie, to spieprzone było tam głównie sterowanie.

A ja jakims cudem kiedys GB skonczylem :)
      • 11:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime31 Dec 2010 09:12

Fajne. A Ghost 'n Goblins? :P
      • 12:

CommentAuthorRastan
      • CommentTime31 Dec 2010 16:12 zmieniony

Niezłe. Domyślam się, że to jest tekstowy tryb 5-kolorowy + duszek hardwarowy (bohater gry). Jeśli tak jest to chciałem zapytać ile zestawów znaków jest wykorzystanych ?
      Zauważyłem jeszcze, że część tła (czołgi) pokryta jest spritami hardwarowymi.
      • 13:

CommentAuthoradv
      • CommentTime1 Jan 2011 13:01

Urodzi się chyba kilka ciekawych produkcji jako efekt obcowania w wątku Grafika Atari XL vs C64. O to właśnie chodziło.
      • 14: CommentAuthorGonzo
      • CommentTime2 Jan 2011 20:01 zmieniony

kilka drobnych zmian
      komentarz nietsety trochę później
      a na razie wszystkiego najlepszego z Nowym Roku