atarionline.pl Czy nowe pokolenie może zaakceptować gry z ATARI ? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorsimon1986
      • CommentTime5 Jan 2011 11:01

Moim zdaniem tak :)
      Mam osmioletniego szwagra którego zaraziłem starymi gierkami ,chłopak wyczuwa miodnosc i nie sugeruje sie grafiką.Cieszy mnie to bardzo bo kiedy wyjeźdzam do tesciow w odwiedziny on juz czeka kiedy odpale mu emulaotrek i coś odpale :) Tak na marginesie to pragnę wszystkim prowadzącym atarionline podziekowac ,że wkładacie w tą stronke całe serce i poświęcace niej sporo czasu :) Dzięki wam kiedy tutaj zaglądam czuje sie nadal dzieckiem :) pozdro
      • 2:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime5 Jan 2011 13:01

Dzieki za mile slowa. Przyznaje, ze zaimowanie sie tym hobby to odmladzanie sie, taki powrot do czasow beztroski, gdy po szkole wracalo sie do domu, wgrywalo np. Zybexa i gryzalo caly wieczor! :)
      • 3:

CommentAuthorsimon1986
      • CommentTime5 Jan 2011 13:01

Dokładnie a potem na szybciocha sie odrabiało matme :)
      • 4: CommentAuthorDope
      • CommentTime5 Jan 2011 14:01

W szpitalu sobie leżę i graliśmy sobie z 15-letnim pacjentem dzisiaj w M.U.L.E na emulatorze. Był bardziej zafascynowany niż NFS'em nowym. :-)
      • 5: CommentAuthorBluki

Może dlatego, że gry na ośmiobitowce pobudzają do pracy wyobraźnię, w przeciwieństwie do współczesnych konsol, z bardzo realistyczną grafiką, która pozostawia bardzo wąski margines dla wyobraźni, zwłaszcza młodego człowieka.
      • 6:

CommentAuthorsimon1986

a pamiętacie program Joystick (TVP1) ? Czy grali w cos z atari ? bo ja przypominam sobie ,że na pewno grali w PieCa ,Amisie i C64
      • 7:

CommentAuthortdc
      • CommentTime5 Jan 2011 15:01

Dope, w szpitalu odpaliliście emulator na tym urządzeniu co robi ping ? :)
      • 8: CommentAuthorDope
      • CommentTime5 Jan 2011 16:01

Nie, urządzenie robiące ping było podłączone do kogoś innego, ale miał tam nudne gry, tylko kreski latały po ekranie. :(