atarionline.pl Przeglądając moje dyskietki. - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorHenryk
      • CommentTime11 Jan 2011 23:01

Przeglądając moje dyskietki, które kiedyś zakupiłem, znajduję czasami gry lub inne programy, których nie widzę w naszej bazie. Może i są ale pod inną nazwą. Na początek dołączam "English test". Test ten polega na ułożeniu prawidłowego zdania z podanych wyrazów. Dołączam również grę pt. "XFIRE". Pod taką nazwą jest u mnie na dyskietce.
      • 2: CommentAuthorHenryk
      • CommentTime11 Jan 2011 23:01

Nie włączyło English test.
      • 3: CommentAuthorBluki
      • CommentTime12 Jan 2011 00:01

Nawet ciekawa ta gierka XFIRE, przynajmniej na pierwszy rzut oka.
      • 4: CommentAuthorHenryk
      • CommentTime14 Jan 2011 12:01 zmieniony

Witam. Co z tymi grami?
      • 5:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime16 Jan 2011 08:01 zmieniony

Dziekuje panie Henryku i polecam sie na przyszlosc z kolejnymi plikami :). "English Test" dorzucam do programow edukacyjnych w dziale "Uzytki":

->link<-

Z kolei "Xfire" to gra, ktora wystepuje w naszym archiwum pod inna nazwa. W tej chwili nie moge namierzyc pod jaka, bo nie pamietam, ale jak znajde to dorzuce ten plik jako kolejna wersje gry.
      • 6: CommentAuthorPablo112
      • CommentTime15 Feb 2012 19:02

Znalazłem stary zeszyt ze spisem gier na dyskietkach i porównałem z katalogiem gier. Znalazłem kilka których tu nie widzę, nie mam pojęcia co sie pod tym kryje i czy nie istnieją pod innym tytułem. Niewiem czy nie ma tu jakiś literówek wpisze tak jak w zeszycie:
      Amaze
      Altec challenge
      Atac mutakam
      Baker Street
      Conan's picture
      Disney English (nauka języka z myszką Miki)
      Konntmeasur
      Krazyshotou
      Montezuma
      Nightmisexe
      Orilesmine
      Robotron:2049
      Soccer raupisoft
      Swat
      Zaxxon2
      Niestety moja stacja dysków ich nie czyta. Nie wiem w jakim jest stanie, elektronika czyba ok. bo jedna dyskietka zaskoczyła, nie mam też pojecia czy dyskietki się do czegoś nadają.
      Gdyby ktoś był zainteresowany sprawdzeniem dyskietek i ewentualnie dołożeniem gier do katalogu mogę wysłać je pocztą.
      Może ktoś też mieszka w Krakowie lub okolicach to podrzuce.
      Jak by ktoś znał kogoś co by umiał naprawić takie ustrojstwo jak stacja1050 w pobliżu Krakowa to będę wdzięczny.
      • 7:

CommentAuthormiker
      • CommentTime15 Feb 2012 20:02 zmieniony

XFIRE, to Crossfire. Załączona wyżej wersja odpowiada wersji z (v1) w nazwie katalogu.
      • 8: CommentAuthors2325
      • CommentTime15 Feb 2012 20:02 zmieniony

przypuszczenia
      Altec challenge: ->link<-
      Atac mutakam: ->link<-
      Baker Street: ->link<-
      krazyshotou: ->link<-
      Nightmisexe: ->link<-
      Orilesmine: ->link<-
      Konntmeasur: ->link<-
      • 9:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime7 Oct 2015 22:10

szukam osoby która posiada sprawną stacje dysków do A8 ,ostatnio przy zakupie ZX/a i Timexa wszedłem w posiadanie kilkunastu dyskietek na A8 z nie wiadomo czym ,podpisane są niektóre np:"Mad Designer","Płytki drukowane A i B",jakieś chyba bazy danych z katowickiego sklepu elektronicznego (rok92),"Orcad","SARGON4","MYDOS","TURBOTAPE","SPARTA DOS 3,2 D",i tym podobne ,dyskietek nie chcę sprzedać jedynie przesłać komuś kto mógłby sprawdzić i najlepiej skopiować ,wrzucić na AOL itp ,a potem oczywiście je odesłać :-).
      Wpadło także kilka kaset na A8 i Zx/a .
      • 10: CommentAuthormariuszbox
      • CommentTime7 Oct 2015 23:10 zmieniony

Mam kilka różnych stacji więc możesz podesłać dyski - zobaczymy czy dadzą się odczytać, zwrot gwarantowany. Czy kasety na malucha są opisane?
      • 11:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime7 Oct 2015 23:10 zmieniony

nie są ,z resztą jak by były to i tak trza by było sprawdzić , z tym sobie poradzę ,od dłuższego czasu noszę się z zamiarem przerzucenia wszystkich kaset z Atar,C64,Timex/a na Pc ,wyślij mi swój adres na e-mail a jakoś w przyszłym tygodniu ci podeślę .
    1.  
      Poszło.